przegrzana obrecz??? tak!!

kojot
Kontakt:

przegrzana obrecz??? tak!!

Post autor: kojot »

zaczne od tego ze dysponuje bardzo lajtowymi heblami czyli sram 5.0
Niedawno w przednim przetarl mi sie klocek a ze spieszylo mi sie a facet z jedynego normalnego sklepu w moim miescie byl na L-4 kupilem jakis dziadostwo za 5 pln i zamontowalem na szybkiego.

jak jazda??? ano ostro bo po pierwszym zjezdzie kiedy chcialem sprawdzic czy sie nie poluzowal/doregulowac okazalo sie ze obrecz jest hmm prawie goraca!!!
powaznie!! klocek stykal sie jedynie z obrecza(opone by pewnie przedarl w takiej sytuacji gdyby jej dotykal).
mial ktos cos podobnego??

p.s. tak wiem ten szit juz wyrzucam...
dieee
Kontakt:

Post autor: dieee »

Zaloz tarcze.. Przestana Ci sie grzac obrecze a zaczna sie grzac tarcze :P
www.pinkbike.com/photo/1007092/
Bikerek
Kontakt:

Post autor: Bikerek »

hahaha.. jakie rozwiozanie.... jedzij bez champli albo obreczy co wybierasz... <lol> Pozdro... :P
Bikerek...
gg: 1208007...
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=455210
Karpiel
Lokalizacja: Allenstein - Tak Sie Nazywal Olsztyn Za Czasow Prusow...
Kontakt:

Post autor: Karpiel »

he he dobre
co to za klocki ???
pewnie z przemytu z rosji, wykradli je z super tajnego laboratorium, puscili na czarny rynek i kupil to niechcacy twoj sklep ???

eee, a moze te klocki byly do tarczow, a ty je zalozyles do v-brake ;)
Co Tak Tanio?
Tak Może Być Tylko U KRABOLa
www.netbike.pl
Adams
Kontakt:

Post autor: Adams »

Kojot. nie bardzo kumam ale czemu temat to przegrzana obrecz? Czy obrecz byla czerwona jak hamowales? :-) odksztalcila sie przez to? czy moze stopila? :-) LOL to ze sie felga nagrzewa to normalne. Czy jak miales te 'dobre' klocki to obrecz byla zimna zawsze nawet po zjazdach?
Hamowanie polga na tym ze okladziny ocieraja o tarcze lub fele wiec to naturalne ze od tarcia i klocki i obrecz sie nagrzewaja.
I w czym problem. Masz klocki za 5 blaszek? Hamuja? jesli tak to ok. jesli nie to wywal i kup dobre ale i dobre beda grzac obrecz.
Dejv_d3
Kontakt:

Post autor: Dejv_d3 »

to normlane ze obrecz bedzie ciepla.... tez mi sie zdarza....

ale obrecz ma duza powierzchnie przez co nie robi sia czerwona ... i hamulce hamuja dalej tak samo....

o co Ci chodzilo?
o to ze jestes maczo i miales ciepla obrecz? ja mam cieple bulki zaloze o tym topic :D

pozdro
molmagic
Kontakt:

Post autor: molmagic »

bo mozliwe że kretyn w sklepie dał Ci klocki do obręczy nei takich jak trzeba tzn. ceramicznych... osobiście polecam BBB
http://molmagic.fm.interia.pl/mostki/mostek_b.jpg <sprzedam pare sztuk!
KFR
Kontakt:

Post autor: KFR »

hmmm, za 5 PLN by chyba nie kupil klockow do ceramicznych obreczy.
kojot
Kontakt:

Post autor: kojot »

taaak, jestem maczo i sie chwale;Pjaaaasne

ze tarcza sie nieziemsko grzeje to wiedzialem ale poprostu nigdy nie zwrocilem uwagi na to ze obrecz tez i dlatego spytalem.
a kiedy cos mnie w lape prawie parzy to ja uwarzam ze jest to przegrzane czyli cieplejsze niz powinno byc...
Adams
Kontakt:

Post autor: Adams »

Ale jak oceniasz ze obrecz jest cieplejsza niz powinna byc skoro niegdy nie zwracales na to uwagi?
To ze sie grzeje to normalna. Normalna fizyka. Nie ma sie nad czym zastanawiac. No chyba ze masz obrecz tak zjarana ze wyglada jak po spawaniu :-) hehe
Nie kumam
ODPOWIEDZ