allegro, co robic???

mlody8899
Kontakt:

allegro, co robic???

Post autor: mlody8899 »

wygralem aukcje http://allegro.pl/item329463543_sprezyn ... _2004.html
i koles nie chce mi sprzedac tych sprezyn za zlotowke, mnie to nie interesuje ze on mnie nie usunal z aukcji, mogl wystawic z cena minimalna lub od 40 zl a ze ja wygralem za 1zl... to chyba musi mi je sprzedac, co?? napisac do allegro??
Digas
Kontakt:

Post autor: Digas »

no, chyba nie musi :)... tower mógł np zostać skradziony :P
KROM@
Kontakt:

Post autor: KROM@ »

Pomyśl trochę człowieku , nikt ci nie sprzeda sprężyn za taka cene zaproponuj mu 20zl :shock:
[S] Manitou Metel RP 222mm 450LBS , Koło S-type 24"+ Novatec
Mol
Kontakt:

Post autor: Mol »

Pisz do allegro kiedys bylo ze koles sprzedawal samochod i cos nie tak bylo z cena i ktos wylicytowal auto za bezcen i musial go sprzedac sprawa w sadzie i takie tam wiec cisnij tam moze tobie tez sie uda :P
mozartt
Kontakt:

Post autor: mozartt »

Bez sensu problemu komus robic:/
kusak
Kontakt:

Post autor: kusak »

boze czlowieku, przeciez napisal ze jezeli nie chcesz kupic sprezyn za 40 zł to nie licytuj, a ty juz cwaniakujesz.. wez sie zastanow czasem
adrian99
Kontakt:

Post autor: adrian99 »

Mol dobrze mowi kiedys byla taka sprawa i byla tez oi felgi do auta jedna itd. ale to wina sprzedajacego po to jest cena (czy licytacja od 1zl) zeby bylo wiadomo za ile dostanie sie nowy towar! i moim zdaniem ty masz racje, koles mogl sobie przypilnowac i wycofac aukcje. tylko trzeba sie tez postawic w sytuacji tej 2 osoby ale to juz od ciebie zalezy. Mysle ze pracownik allegro powinien rozstrzygnac spor. pozdr
talib
Kontakt:

Post autor: talib »

mlody8899
tym postem pokazałeś właśnie swój poziom ... Skoro na aukcji było napisane:
CENA JAKA MNIE INTERESUJE TO 40zł JEŚLI NIE MASZ ZAMIARU KUPIĆ SPRĘŻYN PO TEJ CENIE, NIE LICYTUJ !!
to po jakiego ch*** licytujesz ? Być może masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. Ale tacy są właśnie Polacy: byle tylko drugiego oszukać, odrazu zgłosić, a nuż sie uda ...

Gratuluje podejścia.
Steel
Kontakt:

Post autor: Steel »

talib > głupoty opowiadasz. Są przepisy na allegro i takie zastrzeżenia w tekście nie mają żadnego znaczenia. Takich allegrowiczów - kombinatorów trzeba tępić. A w konkretnym przypadku to musi sprzedać te sprężyny za 1 zł i tyle.

Jak mi ofertę odwołają często zgłaszam sprawę allegro i kilka kont poleciało. Wkurza mnie cfniakowanie za 1 zł by oszczędzić na kosztach np ceny minimalnej.
mlody8899
Kontakt:

talib czesto licytuje jakis tanie pierdoly lub cos co mogloby mi sie przydac bo czesto mozna wyrwac cos przydatnego w atrakcujnej cenie, a Steel dobrze mowi, bo co by koles nie napisal w aukcji za tyle za ile wylicytuje to musi mi sprzedac, no chyba ze nie osiagne ceny minimalnej. ja nie jestem az tak zawistnym czlowiekiem tambardziej ze te sprezyny nie sa mi specjalnie potrzebne to kolesiowi odpuszcze, wystawimy sobie po pozytywie
podnietek
Kontakt:

Post autor: podnietek »

To bylo walkowane na tym forum juz wielokrotnie.

Kupujac na allegro.pl zgadzasz sie warunki zawarte w regulaminie. KROPKA.
Cena, z ktora konczy sie aukcja, jest wiazaca. To jest normalna umowa kupna-sprzedaży zawarta za posrednictwem portalu.

I nie pierdo(&5@cie o nie robieniu komus problemow, jak ktos nie potrafi sie poruszac na allegro to niech sie trzyma od tego z daleka.

Polowanie na ******* jest jak najbardziej ok. Moze sie w koncu cos naucza.
adrian99
Kontakt:

ha! zgadzam sie w 100% z podnietek ! cena jest wiazaca!
Steel
Kontakt:

Nie odpuszczaj. W najgorszym przypadku skończy się na blokadzie konta kolejnemu kretynowi z allegro, a może i sprężynki za grosze dostaniesz.

Wystawianie pozytywa to najgorsze co możesz zrobić. Lepiej negatywa, opisz dokładnie co i jak, a jak negatywa Ci wystawi to napisz do allegro i usuną. Nie ma się co bać negatywów.
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Zgłoś sprawe do allegro. Kumpel ****** zreszta miał podobną sprawe. Wystawił fajne alusy za 1zł a w aukcji napisal ze chce tam 800zł. Koleś wygrał a kumpel nie chcial mu spzredac, kolo zglosil sprawe na allegro i ci kumplowi przyslali maila zeby spzredal kolesiowi bo beddzie mial wyciagniete jakies konsekwencje w sadzie czy cos. Wiec trzeba regulaminu pzrestrzegac. Koles ma teraz problem.
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

Hej
Zgodnie z regulaminem Allegro wygrałeś aukcje za 1 zł (napisanie w treści, że chce się 40 zł jest niezgodne z regulaminem) Żądaj wydania przedmiotu, jeśli sie nie zgodzi wystaw NEGATYWA!!!!, jeśli Sprzedajacy wystawi Ci również negatywa napisz do Allegro i Ci go skasują. Znam takie sprawy z autopsji, kupiłem tym sposobem aparat, koleś dodał opis po czasie, że za mniej niz 700zł nie sprzeda, wygrałem za niecałe 400zł, przedmiotu nie wydał za pobraniem (zaznaczył taka opcję odbioru), wystawiłem oczywiście Negatywa (nawet miłego) i otrzymałem Negatywa, ktory po interwencji w Allegro po godzinie juz został skasowany.
_blonDIE_
Kontakt:

Post autor: _blonDIE_ »

Tak jak pisali przedmowcy - regulamin aukcji dziala w dwie strony. Podobno sa osoby, co zyja z polowania na zle wystawione aukcje (kupuja tak jak Ty towary po 1 PLN lub z niska kwoata w opcji "kup teraz!") i potem drozej je sprzedaja.

Koles dal ciala - wygales towar za 1 PLN. Zglos sprawe do allegro dodatkowo mozesz przejzec dokladnie regulamin allegro (zawiesza mu konto i wysmaruja odpowiedni e-mail). Dodatkowo Ty rowniez mozesz wysmarowac do kolesia e-mail z odnosnikiem do tego punktu, informujac dodatkowo, ze sprawa moze znalesc swoj final w sadzie ale dodatkow wtedy koles poniesie koszta sprawy sadowej.

Nie odpuszczaj.
adrian99
Kontakt:

no jeszcze kwestja czy kupujacy jest pelnoletni, bo jesli nie to nawet nie dyskutuj bo ci allegro zamkna no i jeszcze nie wiadomo czy sprzedajacy ma 18 lat jak nie to tez raczej nie bedzie chcial sie zbytnio kłócic. 8)
mlody8899
Kontakt:

troche go postraszylem i koles sie zcwanil i powiedzial ze sprezyny ulegly uszkodzeniu wiec nie moze ich sprzedac, raczej tego nie sprawdze... heh
Steel
Kontakt:

To nie ma. Olej to. Zawarłeś umowę, i nawet jak by miał kupić w Gregorio i Ci sprzedać za 1 zł to musi to zrobić. Zgłoś sprawę allegro
ODPOWIEDZ