66 ATA Rc3 08' Problem..
66 ATA Rc3 08' Problem..
Witam
Zakupiłem wymieniony w temacie model amora, niestety wydaje mi sie ze cos jest z nim nie tak poniewaz w momencie kiedy tylko zmniejsze sobie skok np na 160 mm amor zaczyna strasznie sie trzaskać, w momencie ugięcia jest to strasznie specyficzny dzwiek Nie mam pojecia czy jest to sprawa regulacji (pompowania) czy tez od nowosci jest z nim cos nie tak ..
moze ktos posiada taki model badz orientuje sie o co moze chodzic
p.s. nie chciał bym wysyłac amora od razu do chlopakow z gregorio
Zakupiłem wymieniony w temacie model amora, niestety wydaje mi sie ze cos jest z nim nie tak poniewaz w momencie kiedy tylko zmniejsze sobie skok np na 160 mm amor zaczyna strasznie sie trzaskać, w momencie ugięcia jest to strasznie specyficzny dzwiek Nie mam pojecia czy jest to sprawa regulacji (pompowania) czy tez od nowosci jest z nim cos nie tak ..
moze ktos posiada taki model badz orientuje sie o co moze chodzic
p.s. nie chciał bym wysyłac amora od razu do chlopakow z gregorio
90 znaków by opisać to co czuję widzę i myślę to zdecydowanie za mało...
cos trzaska czyli? to jest pukanie czy trzaski tak jakby pękał albo cos sie w srodku łamało czy moze cos innego...
nie wiem co to moze byc ale jesli amor jest nowy to powinienes sie zglosic do gregorio bo nie powinien pukac skoro jest nowy...
a tak wogole to nei wiem czy mi sie wydaje czy coraz wiecej sie slyszy o jakis wadach w nowych Marzocchi? ze cos stuka cos sie pierniczy itp;/ ostatnio co chwile widze tematy ze gosc ma luzy na kole w 55 albo ze cos dziwnie dziala itp...
nie macie takiego wrazenia?
nie wiem co to moze byc ale jesli amor jest nowy to powinienes sie zglosic do gregorio bo nie powinien pukac skoro jest nowy...
a tak wogole to nei wiem czy mi sie wydaje czy coraz wiecej sie slyszy o jakis wadach w nowych Marzocchi? ze cos stuka cos sie pierniczy itp;/ ostatnio co chwile widze tematy ze gosc ma luzy na kole w 55 albo ze cos dziwnie dziala itp...
nie macie takiego wrazenia?
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
Wrażenie stukania wyraźnie w prawej goleni tak głośnego, że nie da sie nie słyszeć
tak jakby uderzał prętem o kawałek grubszego plastiku Mało tego wyraźnie czuje sie tarcie w momencie ugięcia tak jakby golenie były od nowości suche i nie maja sie na czym ślizgać...
Mam strasznego wk***a już
XXX - mam to samo wrażenie, i wydaje mi sie, że nie pozostaje mi nic jak wysłag go do gregorio...
tak jakby uderzał prętem o kawałek grubszego plastiku Mało tego wyraźnie czuje sie tarcie w momencie ugięcia tak jakby golenie były od nowości suche i nie maja sie na czym ślizgać...
Mam strasznego wk***a już
XXX - mam to samo wrażenie, i wydaje mi sie, że nie pozostaje mi nic jak wysłag go do gregorio...
90 znaków by opisać to co czuję widzę i myślę to zdecydowanie za mało...
tylko ze ten sprzecik nie ma sprężynyKaczorAC1 pisze:nawet RC2X potrafił czasem popukać

niech się wypowiadają ludzie którzy mają powietrzne amory czy mieli takie śmiechy przy różnych ciśnieniach w komorach. może w tą strone trzeba iść??
ja mam 66 ata 2007, faktycznie jak się źle napompuje amora (jednej komorze jest dużo większe ciśnienie niż w drugiej) to podczas ugięcia jest delikatne puknięcie które może wkurzać ale żadnych głośnych trzesków niegdy nie słyszałem. Ja proponuje spuścić powietrze, wyciągnąć tłumiki i posrawdzać czy coś nie jest krzywo poskładane, później napompować w lewej koleni obydwie komory tym samym ciśnieniem. Jeśli chodzi o tą zaciere to zawsze ona jest jak kupisz nowy amor, on poprostu musi się dotrzeć.
pozdrawiam
pozdrawiam