Chce kupic rame bop stonebreaker jednak nie wiem jaki rozmiar wybrac 14 czy 16 cali. Mam przed 180 cm wzrostu. Jak juz jade rowerem to zazwyczaj w dol, czasami skocze na naszego dirta. Do ramy z przodu bede chcial wsadzic dyszke a potem cos wiekszego mysle ze cos 130 - 150 mm.
Przeszukalem juz nie jedno forum i nie znalazlem zadnej porzadnej inofrmacji.
Prosilbym aby wypodzieli sie ludzie ktorzy maja o tym pojecie, jak zmienia sie geo jaki rozmiar do czego i z czym na froncie.
Rame juz bym sobie kupil dawno tylko ten rozmiar..
slyszalem ze rozmiar przy takiej ramie to glownie rozmiar rury podsiodlowej, reszta jest mniej lub wrecz niezauwazalna.. jest w tym cos prawdy ?
bo jesli tak to wybor prosty.. 14 i gitara
Siema!
Mam tą ramę 14 z DJ 3 130mm geometria bardzo fajna.
Ogólnie zwrotna jest. Bardzo dobrze spisuje się w dirt/street i letkim FR i Sl.
Bierz, 14 bo według mnie lepsza jest, geo. Kumpel miał 16 z amorem 140mm bodaj, że Pike i średnio mi się podobało geo.
Chcę kupić ramę author a-gang p.m. nie wiem jaki rozmiar wybrać, 14 czy 16,5 cala. jeżdżę głównie enduro i lekki fr, mam 175cm wzrostu, ale jeszcze rosnę i chcę żeby mi ta rama posłużyła kilka sezonów. chcę pod nią wsadzić na razie Duro DJD 2008 130mm. proszę o opinie;)
Przy tym wzroście co masz to bym brał 14. 16,5 jest wogóle duża i dziwnie sie juz na niej smiga. A zawsze mozesz dać wyżej sztyce nisz sie męczyć na za duzej ramce.