dj z niemiec - gwarancja w polsce ?
-
- Kontakt:
dj z niemiec - gwarancja w polsce ?
Witam zakupiłem na ebay amortyzator Dj III 07 od sklepu. Oczywiście otrzymam paragon i 2 letnią gwarancję . I mam pytanie czy jeżeli mi się coś stanie to musze odsyłać towar spowrotem do niemiec ? Czy tez gwarancja będzie akceptowana przez polskiego dystrybutora ?
-
- Kontakt:
O to sie bojeNiniejsza gwarancja nie dotyczy widelców z drugiej ręki, w takiej sytuacji sprzedawca może na własną rękę zaoferować stosowną gwarancję, za która odpowiedzialności nie ponosi Marzocchci Sp. A..

Ale tu coś takiego !
Niniejsza gwarancja dotyczy produktów zakupionych w krajach EU, z wyjątkiem produktów zakupionych w krajach EU lecz używanych w USA,
A tu taka dygresja trochę dziwne :
Gwarancja nie obejmuje uszkodzeń produktu, których przyczyna zaistniała po zakupie, takich jak uszkodzenia powstałe w wyniku wypadków, dokonywania zmian w produkcie, zaniedbań użytkownika, niewłaściwego używania, braku lub niewłaściwej konserwacji, niewłaściwego montażu, napraw wykonanych w niewłaściwy sposób, użycia części zapasowych niezgodnych ze specyfi kacją Marzocchi Sp. A., zmian nieaprobowanych przez Marzocchi Sp. A. a także akrobatyki, jazdy kaskaderskiej, jazdy i skoków na rampie, użytkowania w parkach BMX i MTB, jazdy zawodniczej w wyścigach oraz użytkowania w celach komercyjnych.
viruss3000 to od gregorio?
Wiesz ale co do samej gwary PL-GER to z tego co piszesz wynika, ze powinna dzialac tak samo. Przeciez kupujesz nówke. A co do gwary z drugiej reki to jak masz gware to oni nie wiedza przeciez czy kupiles od kogos
Ogólnie to te przypisy sa specjalnie nadmiernie szerokie ale chodzi głownie o to, zebys nie pakował tego do dh, a ta czesc o akrobatyce to pewnie tyczy sie ogólnie sprzetu czyli chodziło im o ta czesc nie przystosowane to ww.
Wiesz ale co do samej gwary PL-GER to z tego co piszesz wynika, ze powinna dzialac tak samo. Przeciez kupujesz nówke. A co do gwary z drugiej reki to jak masz gware to oni nie wiedza przeciez czy kupiles od kogos

Ogólnie to te przypisy sa specjalnie nadmiernie szerokie ale chodzi głownie o to, zebys nie pakował tego do dh, a ta czesc o akrobatyce to pewnie tyczy sie ogólnie sprzetu czyli chodziło im o ta czesc nie przystosowane to ww.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Dobra a zresztą paczka do mnie idzie jeszcze, a ja myśleę już że mi pęknie :P
A jak to Dj III 07 oś 20mm to raczej trudne.
Dodam że czekałem 2 tyg na jakąś okazje iz przesyłką kupiłem nówke za tyko 580zł :P Tyle co w Polsce używka. Polecam ebay. Można sporo zajebistych częsci wyłapać za jakieś 60% Polskiej ceny .
Cierpliwość Popłaca !!
A jak to Dj III 07 oś 20mm to raczej trudne.
Dodam że czekałem 2 tyg na jakąś okazje iz przesyłką kupiłem nówke za tyko 580zł :P Tyle co w Polsce używka. Polecam ebay. Można sporo zajebistych częsci wyłapać za jakieś 60% Polskiej ceny .
Cierpliwość Popłaca !!
gregorio mowi ze przyjmuje reklamacje na amorki marcocha zakupione na terenie unii europejskiej na podstawie dowodu zakupu.gwarancja jest rozpatrywana i realizowana przez marzocchi,a nie przez nich.
kumpel pytal przed sciagnieciem 66 z niemiec.2 tygodnie temu bodajze.
kumpel pytal przed sciagnieciem 66 z niemiec.2 tygodnie temu bodajze.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
czyli zapewne ponosi sie koszt przesylki do wloch i z powortem jesli nie uznaja gwarancji. Co innego by bylo gdyby w Polsce dzialala firma marzocchi polska.piotrex pisze:gwarancja jest rozpatrywana i realizowana przez marzocchi,a nie przez nich.
sprzedam rame Santa Cruz Bullit L-ka 04 dodatki . sprzedam roco tst 215 + sprezyna
Ze zactuje :Spaced pisze:topic ale w normalnych krajach jak jest dystrybutor to nie ma z tym problemu
"Gwarancja europejska
Przepisy prawa ani na poziomie europejskim, ani na szczeblu krajowym nie posługują się pojęciem gwarancji europejskiej. Termin jest stosowany obrocie, dlatego zarówno prawnicy, jak i konsumenci, czy sprzedawcy różnie go interpretują.
Gwarancją europejską najczęściej nazywa się taki dokument gwarancyjny, w którym zapisany jest zakres terytorialny ważności tego zobowiązania. Jeśli obszar ten jest ograniczony do Europy to potocznie nazywa się to gwarancją europejską. Natomiast zdarza się, że producent rozszerza swoje zobowiązanie do realizowania roszczeń konsumentów do dowolnego kraju świata i wtedy mówi się o międzynarodowej gwarancji.
Zapewnienia gwaranta o możliwości oddania towaru do naprawy w dowolnym kraju mogą okazać się jednak iluzoryczne, jeżeli gwarant nie wskazał konkretnych serwisów, do których możemy się zgłosić. Po ujawnieniu się usterki będziemy musieli ponownie kontaktować się ze sprzedawcą, aby ustalić dane adresowe serwisu.
Kolejny problem pojawia się, gdy gwarant zapewnia, że towar można wymienić w każdym kraju w autoryzowanym serwisie danej marki. Wielu konsumentów skarży się, że konkretne punkty naprawy nie uznają gwarancji wystawionej przez przedstawiciela marki z zagranicy. Problem ten wynika z organizacji działalności poszczególnych firm.
Podsumowując, pamiętajmy, żeby sprawdzić w momencie zakupu w dokumencie gwarancyjnym, czy widnieje tam konkretna nazwa serwisu, adres, telefon. Jeśli zapisy są ogólne to można poprosić sprzedawcę o doprecyzowanie danej informacji."
calosc:
http://www.konsument.gov.pl/pl/zakupy_t ... x.html#p11
Jest tam rowniez o kosztach reklamacji itd
Poledcam tez dyskusje:
http://www.audiostereo.pl/Nieuczciwi_dy ... 26017.html
ogolna konkluzja : nie ma czegos takiego jak gwarancja europejska

sprzedam rame Santa Cruz Bullit L-ka 04 dodatki . sprzedam roco tst 215 + sprezyna
-
- Kontakt: