hamuclec co wybrać

nestorrr
Kontakt:

hamuclec co wybrać

Post autor: nestorrr »

Elo! jezdze dirt i street jaki wybrać hamulec hydrauliczny czy mechaniczny z rotorem co na ten temat sądzicie pozdro!
Nestorrr Dirt/Street/Slope 4LIFE!!
ThoRx
Kontakt:

Post autor: ThoRx »

No to sie rozpisałes. Interpunkcja sie kłania !
Poszukaj cos na ten temat. Hudraulika z rotorem jest bardzo droga i musiałbys byc naprawde dziany, zeby takie cos zastosowac. Popularny teraz staje sie breakless - brak hamulcow - ale nie popieram tego. Bierzesz na tył hamulec z tarcza 160mm i spokojnie wystarcza. W sumie po co ci rotor jak wystarczy dluzszy pancerz puscic i mozesz robic b-spiny i x-upy. Jak sie do tego przekonasz to mozesz wziac hydraulike.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
NoFuckinName
Kontakt:

Post autor: NoFuckinName »

powiem Ci krótko: jeżdze street, miałem hydraulike i powiem Ci, że to nie opłacalne. Łatwo jest uszkodzić hamulec a hyrdol jest dość drogi w utrzymaniu. Teraz kupiłem Avida BB5 i jestem zadowolony bardzo.

tyle ode mnie
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

NoFuckinName shimano raczej tanio w utrzymaniu jest z hydraulików, więc nie wzszystkie
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

Kup jakiś tani hydrauliczny... dlaczego? Bo jeśli obkręcisz pancerz wokół sterów (dla barspinów, xupów itp.) to mechaniczny się automatycznie zaciśnie albo będzie ciężko chodzić. W hydraulicznym nie ma tego problemu, bo nie ma linek :p
http://brooce.pinkbike.com
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

brooce pisze:Bo jeśli obkręcisz pancerz wokół sterów (dla barspinów, xupów itp.) to mechaniczny się automatycznie zaciśnie albo będzie ciężko chodzić
brooce Dzieki Bogu że wymyslili linki bezoporowe ;D
Wiktor4 Pisz
Kontakt:

Post autor: Wiktor4 Pisz »

avid bb5/bb7 i moim skromnym zdnaiem wystarczy na dirt/street bo po co lepszy?
Dirrrt !
ODPOWIEDZ