Bike Park w Chorzowie (WPKiW)

Pharaun.ojP!!
Kontakt:

Post autor: Pharaun.ojP!! »

porobiłem kilka fotek z tego "niby" DH :shock:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Narazie to wszystko jutro albo pojutrze jeszcze cosik wrzuce.
Pozdro !
Pharaun.ojP!!
Kontakt:

no wczoraj byłem na 4x i ogólnie porobiłem kilka fotek. Jakoś to już to zaczyna wyglądac. Na pewno będzie super.

ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek

No narazie to wszystko pozdro !!!
mlodyracebik
Kontakt:

Post autor: mlodyracebik »

Witam , bylem na torze i "probowalem" jezdzic wiec niech Mi ktos teraz nie powie ze ten tor bedzie rowniez dla poczatkujacych bo nie bedzie , Frutis sie mega postaral zeby to byl tor z prawdziwego zdarzenia ...
wujekeman
Kontakt:

Post autor: wujekeman »

a czemu nie dla początkujących? przynajmniej po fotkach widać , ze przejechac go będzie mozna bez problemu, ale przejechać SZYBKO to już nie tak hopsiup :P
https://www.facebook.com/brodacimechanicy
tofikk
Kontakt:

Post autor: tofikk »

ludzie piszecie o tym torze, że jest kiedpski, nie dla początkujących itp. ale dajcie frutisowi ja skonczyc to wtedy ocenicie jaka ona jest, ocenia sie po skonczeniu czegos a nie w trakcie. Cierpliwosci troche panowie cierpliwosci
gg 990726
POZDROWER :-)

http://tofikk.pinkbike.com/
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

hehe święte słowa !

Tylko z ludźmi jest taki problem ze zawsze coś komu nie będzie pasować, jako osoba która buduje chopy spotykam sie z tym ciągle. a co dopiero takie przedsięwzięcie jak budowa toru. Śmiać Mi się chce !!! Ludzie zwierzcie swój poziom, nikt nie będzie budował jakiegoś tam toru bo kilku lanserów którym nie zależy na zwiększaniu umiejętności. Prawda jest taka tor będzie przejezdny nawet na wigry ! to widać jeśli będziesz chciał to po czasie przejedziesz go z coraz większą prędkością, to zależy od tego czy będzie wam zależeć

Takie tory powinno budować sie jak najtrudniejsze !! Poziom światowy to wyznacznik a nie podwórkowych lansów !!!
tofikk
Kontakt:

Najłatwiej jest skrytykować czyjąś robotę niż swoją. Frutis napisał, że ma czas do końca maja, więc jest jeszcze trochę czasu na zmiany, cierpliwość się opłaca
gg 990726

Jony
Kontakt:

Post autor: Jony »

no fajnie fajnie :D może być ciekawie :twisted: mam nadzieję że porządnie to zrobią, bo ten tor 4x co u nas miasto zrobiło to porażka ;/
michaas
Kontakt:

Post autor: michaas »

no fajnie sie zapowiada :) nareszcie cos porządnego nie tak dalego od mojego domu :D:D
Bike
Sleep
Repeat
<--------
SegatiV
Kontakt:

Dzisiaj Bylem na tej części "DH" Hmmm Nic specjalnego..... Ale w sobotę z rowerem Jestem :P Fajne Do są jakieś zbrojenia wydaje Mi sie ze to będą jakieś kładki coś jak NSy jest ich sporo w częściach nie przejezdnych ze zbyt dużą dziura wiec może być ciekawie. Lokalesi mogli by przerobić profile bo trochę dziwne :D Np ten gap przez drogę :| w sobotę poprawie co sie da ale można coś konkretnego z tego zrobić... Ehh ale dobra
Nastepnym razem szukam 4x
Anałana
Kontakt:

Post autor: Anałana »

tor jest zajebisty!!! bardzo wymagajacy technicznie. trzeba bedzie niezle sie na pocic zeby go plynnie i szybko przejechac. nawet nie bedzie czasu zeby zlapac oddech. i GRATULACJE dla wykonawcow ,projektantow itp.. tor na miare mistrzostw europy
OMENRACING
inq
Kontakt:

Post autor: inq »

Moze ktos zapodac kolejna porcje fotek ? :)
Pharaun.ojP!!
Kontakt:

no fotki wrzuciłem jakis tydzien temu ale nic narazie sie nie zmieniło.
Szukasz 4x ????

http://img86.imageshack.us/my.php?image ... 177vq4.jpg

jak znasz sie na mapce to powinienes znależc.
No tor naprawde jest trudny aha co do tego gapa nad droga to radze nieskakac na nim bo se tylko problemy z rowerami zrobiceie nikt z miejscowych nie umnie tego przeleciec a uwierzcie mi jeżdżą tam dobre osoby.
A a te NS to ładnie będzie, ponoc kilka dropów ma z nich byc i wogóle. Czas pokaże
pozdro
SegatiV
Kontakt:

Pharaun.ojP!! Jesli chodzi Ci o mnie :D To wiem gdzie to napisalem ze "szukam" bo jeszcze tam nie bylem i tak jakos mi sie napisalo :P

Btw. bedzie ktos w sobote miedzy 14 a 18 ? Na tej "DH" fajno by bylo jakby ktos szpadel zabral , bo profilu na tych chopach niema zadnego,
tofikk
Kontakt:

SegatiV a to ty robisz tą traskę czy frutis z ekipą? Wydaje mi się, że nie powinienieś mu poprawiać hop itp. napisał przecież,że ma czas do końca maja więc napewno coś się zmieni. Szkoda marnować czyjąś robotę, ty nie był byś zachwycony jak by ktoś przerobił to co ty zaczołeś. Zastanów się porządnie nad tym co chcesz zrobić
gg 990726

SegatiV
Kontakt:

ymmmm nie obchodzi mnie 4x tylko te niby dh a tam wygląda jakby nikt nie robił niczego poza tym nikt nie będzie Mi mówił co mam robić.zresztą dorzucenie 1 łopatę do czegoś czego niema nie zaszkodzi jak coś komuś nie będzie pasować To....... butem to odgarnie profil lekko poprawić też mi "marnowanie roboty" ta trasa to i tak śmiechu warte ale miejsce ma potencjał na więcej a tam takie Ciulstewko robią gdybym mieszkał bliżej to zabrał bym sie za nią potajemnie (PRZYPOMINAM ZE NIE MOWIE TU O 4x !!!)
Bo myślę że frutis o ile to on stoi za robieniem tej części nie podchodzi do niej poważnie mam nadzieje ze sie mylę zobaczy sie co będzie z NS'ami
Reasumując będę w sobotę przy okazji to chce przelecieć tego gapa jak będę musiał butem poprawić chope to zrobię to bo jest krzywa i i tak trzeba ją powiększać .

Zresztą niechce Mi sie pisać zrobię co zrobię :|
tofikk
Kontakt:

nie skomentuję to co napisałeś, szkoda mojego pisania
gg 990726

kielbach
Kontakt:

Post autor: kielbach »

SegatiV wez zostaw ta trase, tego gapa da sie przeleciec tylko, ze obecnie najazd nie jest ubity i ciezko nabrac predkosc. Bylem tam z frutisem i jak narazie ziemia musi sie ulezec, dopiero potem bedzie profilowanie i ewentualne zmiany. Troche cierpliwosci
frutis6
Kontakt:

Post autor: frutis6 »

ostatnie 2 tygodnie odpoczywaliśmy od budowy ekipa robiła asfalty na zwykłych ścieżkach rowerowych . Ja zajołem się przebudową toru w Rybniku, zapraszam i czekam na krytykę:) już jest 80% zmienione do czerwca mam nadzieję że damy rade skończyć pozostałe 20 %.

Wracając do Chorzowa. profile na zjazdowej są poprostu usypane i miej więsej prawie gotowe roboty wykańczające dopiero przed nami. Po pięcio miesięcznej przerwie od jakich kolwiek skokuw, skoczyłem przez drogę bez problemu. szczerze to ja bym jeszcze wyłagodził profil wybicia bo lodowanie z takiej wysikości na sztywniaku jest niezbyt przyjemne. Dwuch miejscowych sugerowało aby tak zostało. Więc co w końcu chcecie ? Ja jak jest coś do skoczenia poprostu skaczę i dostowowuję sie do przeszkody, jak nie wyjdzie to trzeba jeszcze raz spróbować :)

reszta traski ma być w miare lajtowa żeby dzieciaki się nie pozabijały. miały być 4m dropy ale park sie nie zgadza,będą troche mniejsze.
Śmiechu warte jest zachowanie coniektórych i te teksty:) jestem przyzwyczajony . Super zajebiste traski zjazdowe to w górach są a nie na pagórku.

No ale nie ma co się irytować trzeba działać !

P.S. Do ludzi z Gliwic to wy jesteście "porażka" miasto daje wam legalne miejsce inwestuje aż 30000 zł (gdzie budowa takich torów to około 65000 euro) ale dla miasta w którym zainteresowanie jest żedne to naprawde sporo . Zbudowali to kolesie którzy nie mają zielonego pojęcia o profilach itp. oni poprostu usypali kupki ziemi . Prez chyba już 2 lata nikt z was nie wzioł sie za łopaty i nie wykończył tak fajnej miejscówki. U nas w Rybniku niasto dało tylko 15000 zł i wszyscy byliśny szczęśliwi. Ja z paroma kumplami czówałam nad wszystkim codziennie za darmo. Tak jak pisałem zmieniliśmy w zeszłym tygodniu tor w Rybniku , sprzęt dostaliśmy od miasta (koparka, fadroma, wywrotki) a resztę ogarneliśmy sami (profilowanie itp.) i było nas około 20 i karzdy się cieszył że tworzymy coś pięknego i że będziemy się migli tym szczycić.

POLECAM TAKĄ POSTAWĘ TO BĘDZIECIE MIELI ZAJEBISTY TOR!

Jak potrzebujecie pomocy to daj znać ale sam wszystkiego nie zrobię :)
ODPOWIEDZ