Witam.
Mam pare pytań do obeznanych w temacie.
kupiłem ten sztuciec używany i zauważyłem, że ma w rurze sterowej już 2 "gwiazdki" a ja musze założyć jeszcze swoją. I teraz pytanie jak można wyciągnąć ten syf ze środka. W starych amortyzatorach miałem taką samą średnice tej rury na górze jak i przy koronie wiec wystarczyło wbijać ją na dół i wypadała. Tutaj zauważyłem, że na dole średnica jest o wiele mniejsza niż na górze i w dodatku wygląda to jak by jeszcze na dole była jakas wstawka z wyfrezowanego aluminium. I teraz nie wiem jak to wydrzeć te gwiazdki bo rura jest z aluminium i boje sie sie że ją rozwale.
Druga sprawa to chciałbym zmniejszyć skok w nim do ~ 90mm więc postanowiłem kupić podkładki i po przystosowaniu jch włożyć je nad spręzyne negatywną jednak żeby tam sie dostać trzeba zciągnąć z dołu tłumików takie aluminiowe elementy i teraz chciałbym wiedzieć jak je zedrzeć aby nie uszkodzić sprzętu bo nie wiem czy są osadzone na "wcisk" czy jakoś przykręcone,
Przecież sprzedają sprężyny negatywne o różnych długościach i twardościach więc jakos tam sie trzeba dostać.
Pozdrawiam
Problemy z rurą sterową i drop offem 2