Hamulec SRAM'a

Tryton
Kontakt:

Hamulec SRAM'a

Post autor: Tryton »

Jezeli znasz odpowiedz na ktores z pytan odpowiedz.

1) Co myslisz o tym hamulcu?

2) Jak ci sie na nim jezdzi?

3) Jak wyglada kwestia przegrzewania z tym hamplem?

4) Na ile starczaja klocki?

5) Czy czesto sie zapowietrza?

6) Czy miales z nim jakiekolwiek problemy?
HARTKOR FAKKER
Tryton
Kontakt:

Post autor: Tryton »

Cholera zapomnieal napisac doklanie o jaki hamulec mi chodzi.

CHODZI MI O TĄ CZTERO-TŁOCZKOWĄ TARCZÓWKE!!
HARTKOR FAKKER
foghorn
Kontakt:

Post autor: foghorn »

wiem ze cie to *** obchodzi ale napisze:

ja mam v-ki sram 7.0 LUDZIE NIE KUPUJCIE TEGO - syf syf syf sy syf syf!!!! sram to syf!!!!!! ich ****** kompozyt co wygina sie jak plastelina!!!!

mialem v-ki lx'a 6 lat i dzialaly super,srama mam pare michow i juz ledwo zipie :/
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
cosin
Kontakt:

Post autor: cosin »

ja tez mam sramy 7.0 juz od jakichs 3 lat, waze 70 kg smigam na fullu specialized fsr extreme i jestem ze sramow bardzo zadowolony!! sila hamowania i modulacja 8/10 pkt w tescie bike board. sa zajebiste!!! a co do tarczy...hmm patent grimeki, budowa ta sama...ja kupuje teraz grimece sys 12 bez zadnych wahan wiec sadze ze hydraulik sramoski bedzie ok. ale pewnosci nie amm bo nigdy z tarczami srama konatktu nie mialem. pozdrower
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=454947
cosin
Kontakt:

Post autor: cosin »

ja tez mam sramy 7.0 juz od jakichs 3 lat, waze 70 kg smigam na fullu specialized fsr extreme i jestem ze sramow bardzo zadowolony!! sila hamowania i modulacja 8/10 pkt w tescie bike board. sa zajebiste!!! a co do tarczy...hmm patent grimeki, budowa ta sama...ja kupuje teraz grimece sys 12 bez zadnych wahan wiec sadze ze hydraulik sramoski bedzie ok. ale pewnosci nie amm bo nigdy z tarczami srama konatktu nie mialem. pozdrower
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=454947
Bartuch
Kontakt:

Post autor: Bartuch »

foghorn> tez mam hample 7.0 i jakos nie ma w nich ani jednej czesci z kompozytu, wiec cos Ci sie hyba pokrecilo, a moze kupiles hample do reksia? :P a sramy dzialaja napewno 2x lepiej niz kosztuja.
3rider
Kontakt:

Post autor: 3rider »

Witam,nie mam co prawda SRAMA ale mam zato bliźniaczą grimece system 8 także myśle,że jako iż konstrukcja ta sama więc moja opinia powinna choć trochę pomóc.
1.Hamulec jest bardzo dobry za tą cene,dobra modulacja,ławy w obsłudze.Ogólnie polecam.
2.Jeździ mi sie śwetnie (mam grimece p/t) z przodu mam obecnie tarcze 200 mm i zastanawiam sie czy nie zmienić tez i z tyłu,bo deczko sie grzeje.
3.Zmień odrzu na tarcze 200 mm i będzie git.
4.Jeszcze niewiem,bo jedne zalałem DOTem i wymieniłem,a drugie po wyrwaniu haka w amorze też musialem zmienić bo były pocharatane.Ale z tego co czytałem to tak sezon ciągłej jazdy wytrzymują.
5.Ja grimece odpowietrzam raz na sezin,czyli pzaraz po zimie jak już można jeździć.W trakcie sezonu wogóle,no chyba że musze ją rozebrać itp więc odpowietrzenie musi tez być.
6.Z hamulcem niemiałem żadnych problemów,jest w miare prosty w serwisowaniu,więc w miare możliwości jak coś musze z nim zrobić to robie sam.
Tak jak wcześniej napisałem hamulec godny polecenia,przynajmniej ja nie narzekam.Mam nadzieje,że pomogłem Ci w jakimś stopniu.
Live to ride,ride to live
Nataniel
Kontakt:

Hamulec

Post autor: Nataniel »

Chodzi ci o hamulec srama który wygląda tak samo jak xt i grimeca sys8.Jest to praktycznie to samo.Ja sam osobiście mam przód i tył sys8 i nie narzekam bardzo fajne hamulce bardzo duża modulacja.
BimBim

Post autor: BimBim »

1 pasi
2 super
3 jak sie troche pocisnie z gorki to tarcza robi sie goraca - dziwne nie?
4 zalezy jak uzywasz
5 jak narazie ani razu
6 nie
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

hamulec ten dziala zajebiscie(robilismy test z kumplami z mkbike):)
dodam tylko ze jest promocja-299zl bez tarczy www.mkbike.com.pl
Zapraszam
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

BimBim:
masz tego srama??jak Ci sie podoba??
ODPOWIEDZ