Wrocławianie i okolice ! United ;)
-
- Kontakt:
Ja myślę że ekipa zawsze była tylko się nie znała... Kto się wybiera 27 do Myślenic na DH contest (zawody lub widz) ?? możemy się w kilka osób skumać. I jako założyciel topiku myślę żeby teraz kontakty pozbierać w 1 miejscu (np. jakiś topik, forum) i tam ze sobą rozmawiać bo jak widać powoli się burdel robi, jak będę miał chwile to założę jakieś forum gotowe np fora.pl czy jak tam i tam się przegrupujemy ? a kto będzie chciał dołączyć to tam go już stąd odeślemy, co wy na to ? Może stworzymy z czasem jakiś UNITED TEAM

Be free...
Więc poświęciłem swój cenny czas
i zrobiłem dzisiaj to forum
teraz dumnie mogę zapodać linka
( mam nadzieję że czas nie pójdzie w las ) 
http://www.wroclawunited.fora.pl/
Czekam na rejestracje osób z topiku zainteresowanych wspólną jazdą szczególnie... Pozdr !

http://www.wroclawunited.fora.pl/
Czekam na rejestracje osób z topiku zainteresowanych wspólną jazdą szczególnie... Pozdr !

Be free...
-
- Kontakt:
Pomóżcie w rozwoju DH na dolnym śląsku!!!
Takie ośrodki jak Myślenice świetnie prosperują dzięki bliskości dużych aglomeracji miejskich , wtym wypadku Kraków, Bełchatów - Łódź i okolice , Przykładów można by mnożyć. Na dolnym śląsku największą przeszkodą w rozwoju dh jest dystans, dystans jaki dzielą górskie miejscówki np. z Wrocławiem.
Podam przykłąd Zieleńca.
W zeszłym roku zainwestowaliśmy 100.000 zł aby móc rozegrać jedną z edycji Dainese Groober Downhill Cup 2007 i w wozić koleją rowerzystów na górę, okazało się że tak jak i przed zawodami tak i po nich, niebyło komu korzystać z tej nowej atrakcji. W regionie , na ziemi klodzkiej rowerzystów jak na lekarstwo, dosłownie chłopaków można policzyć na palcach jednej dłoni!
Okazuje się że na Wrocław nie można liczyć , pewnie z kilku powodów, odległość niby niewielka ,półtorej godziny drogi samochodem (wiecej czasu stoicie w śmierdzących wrocławskich korkach) a i tak nikt nie przyjeżdżał! Rozumiem że Wrocław to nie Kraków i liczba raiderów jest tu o wiele mniejsza ale żeby nikomu się nie chciało ruszyć tyłka w góry to już porażka! Mam nadzieję że wtym roku coś drgnie bo jak nie, to pozostanie nam liczyć na cud. Może reklama w czechach zdziałałaby wiecej niż w polsce. Jak już się zorganizujecie w jakąś ekipę to przyjeżdżajcie w nasze góry bo jak nie to nawet za 10 lat nic się tu nie ruszy!!! Zieleniec- Czarna Góra i inne ośrodki czekają!
Pozdro
Takie ośrodki jak Myślenice świetnie prosperują dzięki bliskości dużych aglomeracji miejskich , wtym wypadku Kraków, Bełchatów - Łódź i okolice , Przykładów można by mnożyć. Na dolnym śląsku największą przeszkodą w rozwoju dh jest dystans, dystans jaki dzielą górskie miejscówki np. z Wrocławiem.
Podam przykłąd Zieleńca.
W zeszłym roku zainwestowaliśmy 100.000 zł aby móc rozegrać jedną z edycji Dainese Groober Downhill Cup 2007 i w wozić koleją rowerzystów na górę, okazało się że tak jak i przed zawodami tak i po nich, niebyło komu korzystać z tej nowej atrakcji. W regionie , na ziemi klodzkiej rowerzystów jak na lekarstwo, dosłownie chłopaków można policzyć na palcach jednej dłoni!
Okazuje się że na Wrocław nie można liczyć , pewnie z kilku powodów, odległość niby niewielka ,półtorej godziny drogi samochodem (wiecej czasu stoicie w śmierdzących wrocławskich korkach) a i tak nikt nie przyjeżdżał! Rozumiem że Wrocław to nie Kraków i liczba raiderów jest tu o wiele mniejsza ale żeby nikomu się nie chciało ruszyć tyłka w góry to już porażka! Mam nadzieję że wtym roku coś drgnie bo jak nie, to pozostanie nam liczyć na cud. Może reklama w czechach zdziałałaby wiecej niż w polsce. Jak już się zorganizujecie w jakąś ekipę to przyjeżdżajcie w nasze góry bo jak nie to nawet za 10 lat nic się tu nie ruszy!!! Zieleniec- Czarna Góra i inne ośrodki czekają!
Pozdro
www.zieleniec-extreme.eu
"LECH Downhill Cup 2008" 25.05.2008
Ja śmigałem w Czarnej Górze, fajna miejscówka tylko kłopoty z wyciągiem są :/ do mnie nie możesz mieć pretensji, staram się jak widać coś zorganizować, bo przeszkodą na pewno nie jest odległość nawet dla osób poniżej 18 lub bez prawka tylko przede wszystkim to że nie mają z kim jeździć, a każdy wie że ciężko jest się samemu pokazać na trasie. Pogadaj z chłopakami jak to Ci powiedzą najczęściej "ja śmigam z kumplem", "ja jestem sam" itp :/ Grupą jest się lepiej pokazać i zaletą jest też że każdy każdego motywuje a po ciężkim miłym dniu iść na piwo i pogadać o błędach, dzwonach, dobrych przejazdach itd ! Niech ktoś powie że nie mam racji ? Jazda w samotności albo z kimś kogo się poznało na "5 minut" żeby nawiązać kontakt i nie być dzikiem jest porażką i na pewno zniechęca... Dlatego ja wysunąłem inicjatywę żeby coś poprawić ale reszta tak na prawdę nie zależy ode mnie ! Liczę na was ! A Zieleniec, Czarna Góra, Ślęża, Trzebnica to są najbliższe miejscówki więc na pewno będziemy do nich wpadać jeżeli "projekt zjednoczenia" się powiedzie. Sam zobacz ile jest osób zadeklarowanych
Mam nadzieję że wysiłki nie pójdą w las
Pozdr i rejestrujcie się na forum !
P.S @zieleniec-extreme.eu może jakaś reklama za jakiś czas ? Nie wszyscy riderzy czytają całe forum, a topiki się przesuwają... Pzdr

P.S @zieleniec-extreme.eu może jakaś reklama za jakiś czas ? Nie wszyscy riderzy czytają całe forum, a topiki się przesuwają... Pzdr
Be free...
niestety w zielencu nie było i nie bedzie kolesi nastawionych na DH, poniewaz nie ma tam żadnej sensownej trasy, tylko na zawody beda wpadali:) nie poczuj sie urażony, ale w Zielencu nie mozna zrobic najlepszej miejscówki DH na dolnymśląsku, ponieważ gora nie ogarneła by tego, ale macie wspaniałe miejsce na trasy NS, Slopestyle, dirt i 4X, wiec jak byscie dobrze ogarneli to bedziecie mieli duzo rowerzystów na wyciagu:)
-
- Kontakt:
Nie o to chodzi aby na siłe w Zieleńcu robić najlepszą miejscówkę na dolnym śląsku, ważne że wogóle coś się dzieje. Znam potencjał Zieleńca i wierzę że w najbliższych latach zaskoczymy niejednego. W tym roku budujemy nową , nowoczesną sześcioosobową kanapę. Fakt że akurat w miejscu gdzie stok nie jest najdłuższy ale dojdzie nam nowy stok do "eksploatacji". Za to już w niedalekiej przyszłości mam nadzieję że stanie u nas taka kolej że niejednemu szczena opadnie.
Rozwój miejscówki pod kątem sportów rowerowych rozłożyliśmy siłą rzeczy i z braku jakichś mega funduszy na kilka lat i mam nadzieję że już za 2 może 3 lata w Zieleńcu będzie można uprawiać każdą odmianę kolarstwa, na razie nastawiamy się na XC i DH. A sensowne trasy powstaną , na wszystko potrzebny jest czas. Pozatym niesłyszałem jakichś skrajnie negatywnych opini na temat zeszłorocznej trasy z zawodów Groobera.
Rozwój miejscówki pod kątem sportów rowerowych rozłożyliśmy siłą rzeczy i z braku jakichś mega funduszy na kilka lat i mam nadzieję że już za 2 może 3 lata w Zieleńcu będzie można uprawiać każdą odmianę kolarstwa, na razie nastawiamy się na XC i DH. A sensowne trasy powstaną , na wszystko potrzebny jest czas. Pozatym niesłyszałem jakichś skrajnie negatywnych opini na temat zeszłorocznej trasy z zawodów Groobera.
www.zieleniec-extreme.eu
Panowie co jest z wami ?! Tyle osób było chętnych a forum ciągle stoi ! Proszę wszystki którzy się deklarują do współpracy o rejestracje na forum : http://wroclawunited.fora.pl tam będziemy się zajmować organizacją oraz grupowaniem poszczególnych zawodników, poprostu trzeba zebrać wszystkich w 1 miejscu a topik nie jest takim miejscem więc założyłem forum a z wielu zadeklarowanych jest około 7 użytkowników razem ze mną ! Nic nie ruszy bez was zrozumcie to !!! Czuję się nieco zniesmaczony 

Be free...