Ekwipunek zawody/na codzienny wypad.
-
- Kontakt:
Ekwipunek zawody/na codzienny wypad.
Siema! Mam do was pytanie. Jakie ochraniacze, narzedzia, opony itp. bierzecie ze soba na zawody? A jakie na codzienny wypad na miejscowki? Co z regoły mozna znalesc w waszych plecakach?
I jeszcze jedno. Na zawodach wymagana jest zbroja czy wystarczy zolw?
I jeszcze jedno. Na zawodach wymagana jest zbroja czy wystarczy zolw?
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10861186
hehe na zawodach malo kto patrzy na zbroje ale warto miec ze soba:) dla lepszej ochrony
a na zawody to hmm bierzesz opony na suche, na bloto detki latki pompke klucze i kase !! to najważniejsze bo jak ci sie cos stanie to zawsze mozesz kupic na dole badz nie
a na codzienne wypady to podstawowe klucze łatki pompke i picie
hehe no i cos do zarcia 
a na zawody to hmm bierzesz opony na suche, na bloto detki latki pompke klucze i kase !! to najważniejsze bo jak ci sie cos stanie to zawsze mozesz kupic na dole badz nie

a na codzienne wypady to podstawowe klucze łatki pompke i picie

Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
a ja na codzienne wypady nic nie biore;p Z ochraniaczy to na kolana, kask, gogle i rekawiczki, na zawody dochodzi do tego jeszcze zbroja:) Z czesci nie biore na zawody nic, bo niestety nie stac mnie na opony na sucho i na morko itp.;p Z narzedzi biore wszystkie klucze jakie moga sie przydac i chyba tyle:P
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
codizennie to biore do małego woreczka imbusa do regulacji hampli, jakkąś kase, telefon żeby mi grał, czasami husteczki, ale teraz nie mam kieszeni w spodniach
na zawody to całą skrzynbke z narzędizmy czyli wszyskie klucze do roweru, śrubokręty, obcążki, opaski plastikowe, klucz do centrowania, smar, płyn i zestaw do hampli, drugi komplet opon na błoto, dętki, łatki, ubrania na rower, jakieś na błoto, komplet ochraniaczy (zbroja, ochr na nogi, ff, rękawiczki), google, google z podw szybką jak zimno jest, buty na rower i inne na błoto, jeszcze kombinuje camel baga żeby nie latać o suchym pysku, no i wiaodmo jakieś środki opatrunkowe/woda utl, kasa, jakieś zapasowe cześci jak są...
na zawody to całą skrzynbke z narzędizmy czyli wszyskie klucze do roweru, śrubokręty, obcążki, opaski plastikowe, klucz do centrowania, smar, płyn i zestaw do hampli, drugi komplet opon na błoto, dętki, łatki, ubrania na rower, jakieś na błoto, komplet ochraniaczy (zbroja, ochr na nogi, ff, rękawiczki), google, google z podw szybką jak zimno jest, buty na rower i inne na błoto, jeszcze kombinuje camel baga żeby nie latać o suchym pysku, no i wiaodmo jakieś środki opatrunkowe/woda utl, kasa, jakieś zapasowe cześci jak są...
http://dhcyc.pinkbike.com
-
- moderator
- Kontakt:
Ja tam na codzien Fullface, gogle, rekawiczki. imbus 4 i 5 ;p
Na zawody fullface,gogle,rekawiczki,ochraniacze na piszczele i tyle narzedzi ile sie da ;p
Na zawody fullface,gogle,rekawiczki,ochraniacze na piszczele i tyle narzedzi ile sie da ;p
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/
-
- Kontakt:
Jeszcze raz pytam. Czy wystarczy zolw na zawody? Co myslicie o plecaku Kelly's STREET.
Ma go ktoś? Da do niego sie przymocować kask ff? http://www.allegro.pl/item332581264_now ... reet_.html
Ma go ktoś? Da do niego sie przymocować kask ff? http://www.allegro.pl/item332581264_now ... reet_.html
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10861186
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Nie wiem czemu, ale zawsze tylko ja biore wszystkie narzędzia na codzienny wypad
Ale musze to zmienić, bo kolegom sie chyba za dobrze żyje - wszystko ode mnie biorą a ja zawsze nosze. Zawsze biore imbusy, smar, kombinerki, klucz francuski, pompka i tam jeszcze pare innych ale wszystkie zbędne. Teraz bede brał 3 imbusy - 4,5 i 8, składane super mega wypas elo gangsta kombinerki ze scyzorykiem i pompke. Nic więcej - tylko to co wsadze do kieszeni. Prócz tego kasa i telefon - wiadomo kupić coś do picia, zadzwonić gdzieś. no i głośniki - często słuchamy muzy więc biore :] Tak to zawsze barałem jeszcze 100kg gwoździ, saperke, siekiere, młotek, piłe czasem od okazji, miare do mierzenia czy mi pała rośnie na biku
nie no do mierzenia chop jak coś nowego budujemy, czy innych rzeczy, jeszcze coś zbędnego nei pamiętam co ale zawsze plecak waży 10kg
Tak to będę teraz sie max. ograniczał, bo jazda z plecakiem mnie już męczy. Chyba, że jade na miasto no to plecak żeby kupić jakieś chipsy, picie i to wozić.
Z ochrony - zależy co jak i gdzie. Jak zwykłę monotonne jazdki - kask FF, piszczelaki (razem z kolanami) rękawiczki i czasem gogle jak błotko jest. Jak wiem, że będę skakał coś nowego, czy niebezpiecznego, no to jeszcze żółwika i na łokcie + przedramie.
Zawody to w sumie cały ekwipun narzędzi + cały ekwipun ochrony - proste.
No i czasem przydaje się zabrać ze sobą rower, jak chcemy pojeździć

Z ochrony - zależy co jak i gdzie. Jak zwykłę monotonne jazdki - kask FF, piszczelaki (razem z kolanami) rękawiczki i czasem gogle jak błotko jest. Jak wiem, że będę skakał coś nowego, czy niebezpiecznego, no to jeszcze żółwika i na łokcie + przedramie.
Zawody to w sumie cały ekwipun narzędzi + cały ekwipun ochrony - proste.
No i czasem przydaje się zabrać ze sobą rower, jak chcemy pojeździć