Czesc!!Od lata 2007 roku jestem posiadaczem takiego roweru jak kross panic.Przy jego kupowaniu miałem małe doświadzczenia w sprawie z rowerami.Chce teraz kupic jakas dobra rame do 400zł-500zł max i amorka tez w okolicach tej kwoty bo rame mam 16 a ona do Dirtu sie nieandaje a amortyzator to wogule juz tragedia xcr 130 skoku dajcie jakas porade co jakie czesci kupic oczywiscie za rozsadna cene!!XD:D
jak ramę do dirtu to może jakiś octane void albo prodigy 9.81. ja mam troche tańszą ramę destroyer jump i jestem zadowolony. a wideł to może jakiś sztywny dartmoor cromax??
Ramy takie jak pisał kolega a amor to sztywny z NS a potem sobie nazbieraj na jakiegos Rock Shox agryle i nie kupuj używek DJ bo jak ci nie na koronie to na busterze pęknie
mativ13 tu masz opis dość fajnego amora tylko skok troche dużo zaduży ale naprawde fajny ROCKSHOX - Amortyzator DOMAIN 302 COIL [2008]
DOMAIN - jest to pierwszy amortyzator przeznaczony do freeride.
Głównym celem konstruktorów było otrzymanie amortyzatora o znacznym skoku i wytrzymałości (sztywności). Zdecydowano się na zastosowanie elementów stalowych (golenie górne i rura sterowa). Dodatkowo zwiększono średnicę goleni do 35 mm.
Dane techniczne:
skok: 160 mm
golenie górne: 35 mm, wykonane ze stali 4130
Golenie dolne: magnezowe
Korona: kute, drążone aluminium 66 TV
Rura sterowa: stal Cr-Mo 4130, 1 1/8"
mocowanie koła: oś Maxle 20 mm
mocowanie hamulca: Post Mount
maksymalna średnica tarczy: 210 mm
regulacje: tłumienie powrotu
regulacja naprężenia wstępnego: regulacja wewnętrzna
Kolor: czarny
1499.00 zł
czemu domain nie jest zły tylko trochę dużo skoku ale to szczegół chociaż widziałem ludzi śmigających na amorkach o podobnym skoku 66itp wcale nie jest powiedziane ze jak w dircie nie masz amora 100mm to pójdziesz do piekła
Ok może kupić XCR ale zależy na ile bo jak na 2-3miechy to tak ale jak na więcej to mu się może rozchrzanić i do ciebie panie bo bedzie musieć pakować drugi wideł a sztywniak jaki jest taki jest ale pewniejszy od amora z niskiej półki