Pomoc na temat Suntour Duro

nowikx001
Kontakt:

Pomoc na temat Suntour Duro

Post autor: nowikx001 »

Od roku posiadam signa fr1 -- rocznik 2005 na standardowym sprzecie. Czytałem ostatnio tutaj opinie na temat duracza i wiele osob pisało, że jak już duro to preferują wersję E. I tutaj moje pytanie. Jak mam odróżnić duro D od duro E ? ( Fakt musze się przyznać, nie wiem którą wersje mam założoną, gdyż każdy z moich znajomych mówił co innego na ten temat. Prawdopodobnie jest to wersja z 2005r. nie wiem, gdyż osoba sprzedająca niezbyt była zorientowana ) Czym się te wersje tak naprawde różnią? Na stronie producenta nie moge się dopatrzyć różnicy w budowie ani wyglądzie.
Mam nadzieję, że mam tę lepszą wersje, aczkolwiek nie jestem pewien, gdyż czytając na temat ich pracy zaczynam wątpić. Kolejnym powodem mojego zwątpienia jest to, że miałem nieprzyjemne spotkanie z ziemią, gdyż mnie nie utrzymał -----> głowa kości promieniowej i obojczyk mi poszły -----> 1 miech połowy ciała w gipsie + 2,5 miecha na rekonwalescencje (to tak tylko na marginesie :P )
lloll666
Kontakt:

Post autor: lloll666 »

duro E wyglada nastepujaco: http://allegro.pl/item345229332_sr_sunt ... ocja_.html
rozni sie od duro D wygladem korony(korona w duro E wyglada tak jak korony z rocznikow `07 i nowszych) i regulacja tlumienia na dole prawej goleni(widac na ostatnim zzdjeciu w podanej przeze mnie aukcji
duro D wyglada tak: http://extreme-shop.nazwa.pl/shop/image ... y/duro.jpg
ashes to ashes...
nowikx001
Kontakt:

Post autor: nowikx001 »

Hmmm dzieki. no to dupnie wypadłem ... na D trafiłem. Czy faktycznie jest to taka róznica w pracy? Czy to dobry pomysł aby D sprzedać i kupić E? Czy lepiej tyćke dopłacic i miec może jakiegoś marzocha.
lloll666
Kontakt:

Post autor: lloll666 »

E pracuje ladnie, a po wymianie oleju to juz wogole miodzio
ale jak masz mozliwosc to uzbieraj wiecej kasy sprzedaj dtarego duracza i kup cos porzadniejszego
ashes to ashes...
ODPOWIEDZ