Czy ktoś rozbierał DNM Burner RC ??
-
- Kontakt:
Czy ktoś rozbierał DNM Burner RC ??
Witam wszystkich
Mam nastepujący problem. Coś ostatnio ostro kaszani się w moim DNM Burnerze RC. Nieraz jak się wciśnie to się zassa tłumienie i damper wychodzi z minute :/
Czy ktoś już rozbierał ten damper ale nie żeby wymienić olej tylko żeby go rozkręcić i zaglądnąć do tłumika i to tych wszystkich regulacji.
Czy ktoś miał już kiedyś taki problem jak ja?? Co było przyczyną??
Głównie chodzi mi jednak o to jak go rozkręcić i zaglądnąć do środka bo wymiana oleju nie za dużo pomogła :/
Dzięki za odpowiedzi i POZDR :]
Mam nastepujący problem. Coś ostatnio ostro kaszani się w moim DNM Burnerze RC. Nieraz jak się wciśnie to się zassa tłumienie i damper wychodzi z minute :/
Czy ktoś już rozbierał ten damper ale nie żeby wymienić olej tylko żeby go rozkręcić i zaglądnąć do tłumika i to tych wszystkich regulacji.
Czy ktoś miał już kiedyś taki problem jak ja?? Co było przyczyną??
Głównie chodzi mi jednak o to jak go rozkręcić i zaglądnąć do środka bo wymiana oleju nie za dużo pomogła :/
Dzięki za odpowiedzi i POZDR :]
Moja fura: http://www.pinkbike.com/photo/1059373/
FULL RULEZZZZ :)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Azdarak Tak samo jak Burnera :P Zależy co rozumiesz pod pojęciem serwisowania. Jak chcesz to zapodaj maila to ci wyślę manuala jak wymienić olej.
A tak poza tym to nie zmieniamy tematu :P Temat jest o Burnerze i chciałbym wreszcie zeby ktoś napisał coś konkretnego ;)
A tak poza tym to nie zmieniamy tematu :P Temat jest o Burnerze i chciałbym wreszcie zeby ktoś napisał coś konkretnego ;)
-
- Kontakt:
Wkurzyłem się że nikt nic nie pisze i rozebrałem go w ciemno :P Okazało się ze jedna uszczelka pękła a potem się zmieliła podczas pracy dampera. Szczątki uszczelki pozatykały kanaliki w tłumiku i dlatego się zasysał. A tak na koniec jakby ktoś miał problem z rozebraniem tego ścierwa :/ To niech się do mnie odezwie :) Chętnie podzielę się wiedzą jak go rozebrać itd. POZDR :]
=> EOT <=
=> EOT <=
Miałem tak samo czasem. Nie musiałem nawet mocno skręcać tłumienia w moim Pro Duluxie. Spowodowane było to nie serwisowaniem go przez ponad 2 sezony. Po serwisie chodził miodzio i mogłem zapomnieć o takich bublach.lukasz_olawa pisze:Mam nastepujący problem. Coś ostatnio ostro kaszani się w moim DNM Burnerze RC. Nieraz jak się wciśnie to się zassa tłumienie i damper wychodzi z minute :