BlendaMed pisze:nigdzie nie bylo dla mnie odpowiedniej odpowiedzi
Bo tylko ty ją znasz to zalezy od osobistych upodobań. Ja mam 590 inny ma mniej a ktoś jescze inny więcej. Tnij po centymetzre z każdej strony i pojeździł, jak bedzie nadal za szeroka to jeszcze utnij. Tylko po co komu x-up w dh mniejszy opor powietrza na technicznych odcinkach czy co :P
dh jeżdze zazwyczaj, ale chce się pouczyć trików , a 700mm to za dużo ;P ogólnie to moje początki z trikami, pytam się ile bo nie chce kiery na śmietnik wyrzucać.. a i w fr x-up się przydaje Masz 590mm ale jeździsz w lesie troche dh czy tylko na mieście i dirtach??
Jeżeli chodzi o używanie w dh, to powiem Ci, że mi się jeździło komfortowo na kierownicy do 660mm, poniżej było już wąsko, dziwnie tak i malała kontrola nad rowerem.
eh moim zdaniem nie warto ucinac ale tak jak mowia poprzednicy to zalezy od upodoban ja mam kiere 710 czy 720 dokladnie niewiem i x upa krecilem lekko(poki mialem 1 polke ) jak ci kiera zachacza o nogi to poporstu odchyl kolana w bok.Dodam ze mam 190 wzrostu wiec jak sie chce to wszystko sie da zrobic
ja jak skróciłem do 590 to dopiero odżyłem, zupełnie inna jazda jest wtedy dla mnie lepsza dla Ciebie może być nie. Musisz sam próbować i eksperymentować. Pozdrawiam
Ej ale Ty umiesz xupa, czy chcesz sie go nauczyc? Bo jak umiesz i chcesz zeby bylo wygodniej to powinienes sam wiedziec;p A jak nie umiesz to ja na twoim miejscu uczylbym sie na 700, od biedy obetnij na 680. Jesli jezdzisz dh/fr to powinienes miec dosc szeroko kiere. Ja mam podobnie bo tez jezdze fr/dh i krece xupy i mam 660 ale wedlug mnie to juz na dh/fr troszke za malo. Ja akurat taka kupilem od kolegi, ale jesli mozesz to optymalnie byloby 680 wedlug mnie:]
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
Jezde w strecie i dircie i nie mam problemu z x-upem, a kiere mam 700 mm i chcialbym szersza. Waska keira nic nie daje poza gorsza kontrola nad rowerem.