Drop na płaskie z 2,5m

Mawet
Kontakt:

Post autor: Mawet »

dziecko chciałbym zobaczyć jak lecisz ponad 3.5 metra na płaskie. Masz może fotę?
http://mawet.pinkbike.com/album/2010/
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

brooce nie ******* prosze. Jak tobie sprzetu nie szkoda to prosze bardzo, ja tam lubie mój bike i nie przepadam za polamanymi ramami.
A potem ludzie jecza, że sprzet do dupy bo peka...
Robinson
Kontakt:

Post autor: Robinson »

Ludzie ja sobie czytam i stwierdziłem że jestem tu MASTER od skoków na płask xD
Skoczyłem na Płask z 4 metrów pękła główka w moim giancie AC I półka od amora (miałem dwupółke marzocchiego super t) Mnie sie nic nie stało ale teraz jestem bez roweru. Wiec zastanów sie :) Tak na prawde skakanie z lądowaniem jest trudniejsze bo trzeba umiec.
Obiecuje Koledze SPACED że skocze na płask z 2,5 metra :) i zdjęcie pokaże.
Spaced
moderator
Kontakt:

Robinson pokaz mi przynajmniej to miejsce gdzie skakales na plaskie z 4m to uwierze. Bo sry ale na plaskie z 4m to malo jaki pros skoczy.
Robinson
Kontakt:

Spaced skoczyłem skoczyłem nie musicie mi wierzyc ja tylko pisze najważniejsze że ja o tym wiem nie zależy mi na tym żeby ktoś uważał mnie za jakiegoś pro. Zeskoczyłem ze skarpy na żwirowni na dole był piasek jak bede w tamtym miejscu to załatwie aparat i cykne fote. A jak chcesz to wpadaj do mnie z rowerkiem to zeskocze jescze raz. Myślicie że tylko Pro mają nasrane w głowach :) ?? Są też inni psychole :mrgreen: A i przypominam Tobie kolegoSpaced o efekcie mojego skoku.
Robinson
Kontakt:

A i jescze coś nie radze nikomu tego robic
ADDyFG
Kontakt:

Post autor: ADDyFG »

..i tak nie skoczylem na tym łikendzie, bo mi kumpel kone serwisowal, i nie zdazyl<wczoraj byla jeszcze w kawalkach>...ale fajnie ze dyskusja sie rozwinela i okazalo sie ze wiecej osob skacze on flat:P
http://img165.imageshack.us/img165/2029/beztytuuwm8.png
pocisk997
Kontakt:

Post autor: pocisk997 »

Co wy opowiadacie i straszycie goscia ze 2,5m na plaskie to jest takie straszne, co?! To jest bez problemu do wykonania na sztywniaku, a na fulu tym bardziej. Wystarczy tylko wyladowac to na tylnie kolo. Ja z takich murkow na RB bandit ds skakalem i nic kompletnie sie nie dzialo!
http://www.pinkbike.com/photo/842862/

http://www.pinkbike.com/photo/842248/
radzik1259
Kontakt:

Post autor: radzik1259 »

kolega skakał na sztywniaku z duro z 2,5 m i nic ani rower ani on
Spaced
moderator
Kontakt:

Ja tam dalej czekam na chociaz jedna fote tych dropów na płaskie.
I mam na mysli naprawde na płaskie, a nie na spadek, za którym jest płaskie, ani 2.5m w skali pinkbike.
Robinson
Kontakt:

pocisk997 Dobrze powiedziane xD
pocisk997 pisze:Wystarczy tylko wyladowac to na tylnie kolo
ja skoczyłem całkowicie na przednie :D
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

ludzie zamiast tworzyc historie do których pasowałby chuck norris dawajcie foty, bo sorry ale skakanie np 4m na płaskie nei jest normalne i chciałbym to zobaczyc i inni pewnie też... :mrgreen:
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
Robinson
Kontakt:

Jak napisałem na czyimś rowerku skocze ale nie na swoim bo za dobry w technice nie jestem. Zresztą nie mam roweru :(
mosbergus
Kontakt:

Post autor: mosbergus »

Przesadzacie troche z tym skakaniem z 4m na plaskie :/ ja mam swoje okno mniej wiecej na takiej wysokosci i zaloze sie ze i bez roweru (kij ze stawami) to bym nogi polamal :/ sciema jak ch... :/ (tylko po co?) ludzie ladne bajeczki wciskaja :/ co do ADDyFG to jak chce niech skacze...jak dla mnie glupi pomysl...lepiej cos w lesie zmontowac ale osobiscie nie polecam :roll: jak chcesz to jedyne co moge zaoferowac to daj mi kone swoja ja troche doplace i skacz sobie na moim sztywniaku :) popieram Spaced każdy gada i gada a chciał bym zobaczyć kozaka co skacze chociaz z 2 metrow na plaskie :/ nie ma co kozaczyc bo to swiadczy jedynie o glupocie albo zbyt zasobnym potrtfelu a mozna sie taniej polansowac ;) np w sobotke czy niedzielke smignac i pooprowadzac bika na bazarku ;) albo zapiac go pod szkola i sterczec kolo niego 8 godzin i tlumaczyc kolega jaki nie jest zajebisty i ile tysiecy za opone zaplacilem :D :lol: :roll: pozdr
Be free...
Spaced
moderator
Kontakt:

mosbergus nie no ja pamietam czasy duzych dropów na płaskie z dawnych krankedów, nwd i po prostu nie wiedzialem ze mamy takich prosów ;)

A co do skoku to jak juz wczesniej pisalem. Zbuduj sobie ladne ladowanie to nawet z 5m bedzie gładko i bez problemu, a ze można wyżej to mozesz potem na to laski rwać :P
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

mosbergus pisze:ja mam swoje okno mniej wiecej na takiej wysokosci i zaloze sie ze i bez roweru (kij ze stawami) to bym nogi polamal :/
to też trzeba umieć np
http://www.joemonster.org/filmy/8356/Po ... kaskaderzy
juz nie mówiąc o Cyril'u Raffaelli'im, gdzieś na youtubie jest filmk gdzie robie Backflipa z 8-10 ?:)
ale to cholernie szkodliwe dla stawów, trzeba mieć naprawdę wytrenowane.

A co do dropa 4m czuć by było bardzo, zaniecha dobije nawet przy najbardziej usilnych staraniach. I coś może jebnąć. Albo rama, albo amor, albo kostka czy kolano, kto wie.
Co innego np stairgap czy inne rzeczy na dużej prędkości, wtedy siły się trochę rozkładają (co nie zmienia faktu zę to dalej głupota)
alek_fr
Kontakt:

Post autor: alek_fr »

hmm latka temu tez ladowalem na plaskie na jakims smiesznym ht (rama homemade+rst gila), jesli ktos ma je wyuczone to takie dropy(w moim przypadku do 2,2m) specjalnie nie wpywaja destrukcyjnie na bika. Spora predkosc i ladawanie bardzo mocno na tylnym kole, dupa daleko za siodelkiem i powolne opuszczanie kiery... duze obciazenia sa przenoszone jedynie na suport i kiere, no i oczywiscie na konczyny.
tak czy siak, generalnie nie polecam... na ladowanie duzo przyjemniej i bezpieczniej.
http://alek.pinkbike.com/album/haldy-2008/
Spaced
moderator
Kontakt:

alek_fr bo na duzej predkosci sie sily troche rozkladaja. To jak wysokie hopy w dh. Czasem, tez sie krócej wyladuje i rower nie peka, ale dropów jednak sie nie robi na pełnym gazie i tam wektor jest centralnie pionowy.
Robinson
Kontakt:

Spaced Obiecuje Tobie że jak będe miał rower to skocze z 2,5 metra i udowodnie że moje 4 metry to nie ściema (z 4 metrów nie skocze bo to błąd) nawet w opisik na dole se jebne !!!
:mrgreen:
ODPOWIEDZ