Drop na płaskie z 2,5m

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Robinson jak skaczac z 2.5m na płaskie udowodnisz mi ze skakales 4? Bo ja nie widze analogii?

A co do 2.5m to ja taka roznice wysokosci jak pisalem rozumiem na np. niedolocie na gapie gdzie ci sie wektory rozkladaja jakos ale przy swobodnym spadku po prostu walisz o ziemie. Wiec mam nadzieje, ze to nie bedzie jakis quasi-drop ;)
Robinson
Kontakt:

Post autor: Robinson »

Jaka analogia ? Otóż przy 4 metrach rozwaliłem rower a przy 2,5 "myślę" że nie rozwalę. Zresztą sami mówicie że nie da sie skoczyc z 2,5 metra bo to tylko zawodowcy umieją. Pokaże a teraz kończmy ten temat. :wink:
Obiecuje Koledze SPACED że skocze na płask z 2,5 metra :) i zdjęcie pokaże.
balrog
Kontakt:

Post autor: balrog »

W 14 sekundzie tego filmiku kolo robi skok na płaskie z ok 2,5m
:D płynnie i mięciutko :D :
http://www.joemonster.org/filmy/8171/Ro ... kstremalne
http://tapety1920x1200.blogspot.com
Spaced
moderator
Kontakt:

Robinson nie tyle, ze sie nie da tylko, ze to nie jest dobry pomysl bo to niczemu nie słuzy (ani zdrowiu ani bikowi), a tutaj co drugi typ pisze, ze to robi na luzie w drodze po bułki. Jasne, ze jak sie chce i jest odwaga to jest do zrobienia ale sensu nie widze.
No chyba, ze jak na filmiku trial sie ćwiczy.
A co do filmiku to spodziewalem sie trailowego ;)
mmorswin krk
Kontakt:

Post autor: mmorswin krk »

ale zal ten temat.niektorzy sprawiaja wrazenie niedorozwinietych 20latkow.co komu udowodnisz jak jebniesz jak wor ziemniorow i rozwalisz rower.nastepnie bajkopisarze dla ktorych 4m to jest w naprwde poltorej a w porywach do 2. obczajcie ladowanie z dropa o kijowym ladowaniu z 4.5m i sie zastanowcie co bedize na plaskim.bo tu jest ajkies 35 % jak nie weicej pochylego http://www.pinkbike.com/photo/1178836/ po paru podobnych dropach rama poszla na gwarancje i tyle pozytku.proponuje zalozyc cos na zeby bo mozna ladnie walnac o kierownice :mrgreen:
http://mmorswin.pinkbike.com/
czarny09
Kontakt:

Post autor: czarny09 »

to nie jest jak dla mnie glupie, na swoim sztywniaku konie stuffie z marcochem 66 bez problemu dropa 3 metry skacze i przelatuje czasem lądowanie i na plask, a raz obok z kumplami specjalnie drugiego dropa zrobilismy na plasko no i jakos bez problemu sie ląduje, ale trzeba miec juz troszke doswiadczenia bo inaczej to mozna skonczyc z zerwanymi stawami itd.... moj kolega zlamal sobie obojczyk bo sie wyglupial na dropie i na frontflipa polecial...
Spaced
moderator
Kontakt:

czarny09 to jest o tyle głupie, ze po prostu ryzyko uszkodzenia ramy jak i siebie jest duzo mniejsze.

Tak jak Morswin pisał. Rama nie pójdzie moze po pierwszym ale zrobisz swoja ilosc i pójdzie.

BTW. Panowie jak na razie jedyna fotke widze Morswina i jak sam przyznal do konca plaskie to nie jest ;)
czarny09
Kontakt:

no zgodze sie co do uszkodzenia ramy, ale tez zalezy na jakiej to ramie latamy bo jak na jakims chlamie to wiadomo ze pojdzie przy najblizszej okazji.... ale jednak jezeli chodzi o fr czy dh to o wiele bardziej niz plaskiego 2,5 metrowego dropa wolalbym jakas fajna szybka trase gdzie mozna poszalec
wiciu f&v
Kontakt:

Post autor: wiciu f&v »

pomysł max z dupy. rozumiem że dropa przelecieć ale skakać tak specjalnie to głupota.

tak btw
http://www.pinkbike.com/video/2880/
wiem, że to nie drop ale siadł idealnie na płaskim. życzę powodzenia
gg 9174982
www.tnij.com/wiciufv - moje filmy
http://wiciu.pinkbike.com/
mosbergus
Kontakt:

Post autor: mosbergus »

wiciu: Matko boska przecież temu kolesiowi kolana w dupę chyba wlazły :shock:
Be free...
czarny09
Kontakt:

filmik rozwijający xDD tylko pytanie jakie on tylne kolo mial zalozone, nie twierdze ze jakies slabe bo mi osobiscie sie scentrowalo kolo na double track'u, ale mysle ze to tez kwestia chodnika :wink:
Spaced
moderator
Kontakt:

czarny09 mi by bardziej było szkoda drogiej ramy ;)

wiciu f&v to było mocno przerazajace.
czarny09
Kontakt:

ale mozna bylo zauwazyc ze z rama raczej nic sie nie stalo tylko kolo do wymiany... a jak glowka poszla, to szkoda ramy....
Spaced
moderator
Kontakt:

Od takich ogłoszen jest giełda. Post skasowany.

A co do filmu to nie szkoda ramy tylko normalne, ze mu sie to rozjechalo. Nie gadaj, ze tylko koło poszło bo koles walnal supportem o asfalt. To raczej nie wzocniło ramy...
czarny09
Kontakt:

no tez racja.... ale wiesz xD dasz nowe kolo i jeszcz z miecha pojezdzisz... pozniej sie rozsypie... albo jak jestes cwaniak to sprzedasz na allegro i napiszesz ze przezyl wypadek z takiego lotu to i wszystko wytrzyma a jakis frajer kupi i sie zabije na nim...
Spaced
moderator
Kontakt:

czarny09 ta rama nie byla cala na bank. W ogole nie wiem czym sie łudzisz. Supoortu pewnie juz w nia nie włożysz. Widly wygiete. Damper do smieci. Na czym ty chcesz jezdzic? Po takiej glebie kazdy sprzet nadaje sie najwyzej na sciane. Nie oszukuj sie.

A co do pomysłu z allegro to chyba z głowka cos nie tak masz. Pomijam, ze za takie numery mozesz miec problemy i to dość poważne.
czarny09
Kontakt:

ja akurat takich numerow na allegro nie robie, bo nie mam po co, ale zdarzylo mi sie 3 razy widziec taki sprzet na licytacji i to za gruba kase

a co do gleby to widzialem gorsze... moze co prawda nie na suport, bo po tym to rama do wymiany jest
Spaced
moderator
Kontakt:

czarny09 gdzie widziales gorsze gleby? Mało takich gapów w ogóle u nas jest wiec o glebie byloby głosno ;)
czarny09
Kontakt:

a czy tylko gleby z gapow sie liczą?? moj kolega na agrykoli(widze ze z rawszawy jestes wiec wiesz chyba gdzie) w pazdzierniku jakos moj kolega osobiscie sie nakurwil na tamta hope...no i nie wkleil w lądowanie, jeszcze glupek sie do przodu pochylil i na frontflipa polecial.... obojczyk se na szczescie tylko zlamal... a w rowerze amor poszedl i kiera.... ja uwazam to za cos gorszego bo zlamac obojczyk to przewalone....
ODPOWIEDZ