Cześc, mam seryjnego krossa sign fr1 z 2006 roku nic nie zmieniane, zacząłem poważniej jeździc i chcialbym zmienic rame na lepszego sztywniaka a konkretniej cocka i mam pytanie co ew. musiał bym zmienić? amortyzator na 1 1/8 cala a dalej własnie mam problem co to jest 'mufa suportu' i czy bym musiał zmieniać korbe z tej co teraz mam i jeszcze kwestia tyłu, mam koło na 9mm czy pasowałoby to do cocka? i czy w przyszlosci mógłbym zmienic na 12/150mm i jak jest z adapterem w ramie na jaką tarcze on jest w cocku ? dziękuje za pomoc
http://rowery.onet.pl/4,35,139122,6994, ... przet.html moze to cos pomoze
Zmiana ramy
Mufa suportu to na chłopski łeb ta dziura gdzie sie wkłada sie wkład suportu. I suport będzie pasował, bo ten truv jest i pod 68 jak i 73mm. Korbe mozesz tez przelozyc. Koło tył tez mzoesz przelozyc. Bo cock ma rozstaw 135mm i haki na 9-10mm. Wiec grubszej i szerszej piasty raczej nie wciśniesz. Jedyne co moze nie pasować do sztyca i zacisk. a adapter do hampla jest przy zacisku nie ramie. Więc jesli masz załozny hamulec z adapterem 160mm na tyl to pasi do wszystkich ramek z taka tarcza.