Prosze o porade.

kamillr
Kontakt:

Prosze o porade.

Post autor: kamillr »

Hej, mam pytanie ostatnio poszły mi łożyska w moim krosie i teraz pytanie czy wdupić w niego na te łożyska i dodatkowo damper czy może przenieść sie na sztywniaka mocnego np DM DS 4.0 ? Nigdy nie jeździłem na sztywnych zawsze jakieś syfy gtixy ale miało 'damper', powazniej zaczynam tą zabawe - dopiero rok jeżdze i pytanie czy zmienić na tego sztywniaka i podszlifować technike czy zostać na tym syfnym krosie ? Prosze o pomoc.
Szakal Boss
Kontakt:

Post autor: Szakal Boss »

Zależy co jeździsz też to ma znaczenie.

Ja bym Ci polecił przejść narazie na sztywniaka nauczysz się techniki i takie tam inne rzeczy potem przejdziesz na fulla albo jak Ci się spodoba to zostaniesz przy sztywniaku, ja osobiście na sztywniaku jeżdze i jest dobry do nauki
...?
kamillr
Kontakt:

No jeżdże takie fr/dh, mocne katowanie dla roweru bo dużo waże i mniej niż troche technikii + czasem lubie rzucić się na płaskie z 2m. Jeśli już sztywny to mam jeden typ: Dangerous Mike Dual Slalom 4.0 na cockera czy morphine mnie nie stać btw. co myślicie o DM DS na katowanie pod monstera 01? (myśle, że monster 01 to nie aż takie wyzwanie dla ramy, jest niski a to chyba od tego głównie zależy?)
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Tu masz recenzje 3.0
http://www.dh-zone.com/sprzetownia/rece ... pr&SID=937
A kumpel niedawno połamał Stormbiringera i kupil własnie 4.0 ujeżdża ją ze 1700mm z przodu i daje rade a tez z niego kawał chlopa jest. Ale osobiście postawił bym na stal jeśli ma przeżyc katusze ta rama. Np. uzywka bitcha, dostaniesz spokojnie w cenie nowego DM DS czyli koło 500zł. A rocznik 06 mial gware na dwupółki do 180mm skoku.
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

Na łożyska wydasz od 20 do max 60zł za jakieś fajne japońskie. Więc to raczej mniej niż nowa rama:)
I tym razem poskręcaj to wszystko ładnie, o ile wcześniej tego nie sprawdzałeś.
A jak chcesz to kupuj nowa rame, ale jeśli to by było tylko i wyłącznie z powodu łożysk to lekka głupota.
Ja po paru kontuzjach kostek na sztywniaku stwierdziłem że szkoda mi zdrowia. Do tego ból potrzaskanej chrząstki skutecznie odbierał mi przyjemność z jazdy.
kamillr
Kontakt:

Bombell Bombell używanego sztuwniaka moge kupić tylko jednego - morphine, boje się zmęczenia materiału itd. wiesz jak to jest ;) i czytałem już wszystkie recenzje nt. dm dsa 4.0 wychodzi na to, że wytrzyma mam dość niski amor - około 570mm chyba (Monster 01)

SeraaX Nie chodzi tylko o głupie łożyska bo wtedy nawet bym się nie pytał ; ) chodzi o to ze w tą rame z gównianą geometrią musiałbym włożyć dobry damper który wyniósł by mnie około 400zł a i tak z dobrym damperem podobnież praca jest słaba ;)
Tak więc chyba podjąłem decyzje, kupie DM'a.
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

no fakt DM pracuje lepiej :) hehe. No ale Twoja decyzja, niby DM to fajna rama
jak dla mnie jak nie pasuje komuś geometria signa to trzeba wrzucić 24" koło i damper 200mm albo nawet 190mm.

Jak dla mnie dla amora 575mm, dampera 200mm i koła 24" jest już ok.
A vanille 190 czy 200mm dostaniesz za 200-300zł
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

kamillr No to ostatnio widziałem używke na Allegro z peknietym tylnim trójkątem ;D hehe nic nie jest niezniszczalne.
kamillr
Kontakt:

Fakt, większość argumentów po stronie signa, ale na sztywnym wyrobił bym sobie technike chociaż na fullu też bym to zrobił ; ), co do vanilli mam wątpliwości lubie dropy, gapy itd więc może mi ciągle dobijać.
ODPOWIEDZ