Yo! Mam pedały BOPa, zdajcie can-can, i chcialbym je pomalować na biało. Pierwszy raz mam zamier malowac pedały i prosze o kilka rad:
1. Czym to zrobić zwykłą farbą czy jakimś sprayem??
2. Gdzie moge kupić ten lakier/ spray???
3. Czy do takiej operacji należy zdjąć piny??
4. Jakie farby/ spraye polecacie??
dzieki za wszystkie info i pomoc, pozdro :D :D
malowanie pedałów
-
- Kontakt:
Jeśli juz chcesz malować to:
1. spray
2. w sklepie
3. żeby nie było po babolsku to tak
4. który tańszy
Przed malowaniem bym stary lakier spróbował do końca zedrzeć szczotka drucianą czy jakos papierem ściernym, i odtłuścił rozpuszczalnikiem obowiązkowo. Czy się będzie trzymać to druga sprawa, ale bez sensu dawać do lakiernika czy coś bo skasuje więcej niz pedały są warte.
1. spray
2. w sklepie

3. żeby nie było po babolsku to tak
4. który tańszy

Przed malowaniem bym stary lakier spróbował do końca zedrzeć szczotka drucianą czy jakos papierem ściernym, i odtłuścił rozpuszczalnikiem obowiązkowo. Czy się będzie trzymać to druga sprawa, ale bez sensu dawać do lakiernika czy coś bo skasuje więcej niz pedały są warte.
1. spray (tylko najpierw je cale platformy rozbierz na czesci pierwsze)
2. np w Castoramie chociaz nie sa swietnej jakosci, albo na allegro
3. ja swoje piny na poczatku probowalem wykrecac imbusem malym ale to sie minelo z celem to potem wzialem kombinerki i bylo ok
4. ja tam uzywam Montany i jest ok
sam niedawno rozebralem platormy swoje i je dokladnie wyczyscilem papierem sciernym i teraz w kolorze "surowym" wygladaja fajnie.. jezeli juz byc chcial je malowac to robierz je i potem pomaluj sprayem, wkrec piny a potem pomaluj z 2-3 warstwami bezbarwnego zeby sie to trzymalo przez jakis czas..
pozdroooo
2. np w Castoramie chociaz nie sa swietnej jakosci, albo na allegro
3. ja swoje piny na poczatku probowalem wykrecac imbusem malym ale to sie minelo z celem to potem wzialem kombinerki i bylo ok

4. ja tam uzywam Montany i jest ok
sam niedawno rozebralem platormy swoje i je dokladnie wyczyscilem papierem sciernym i teraz w kolorze "surowym" wygladaja fajnie.. jezeli juz byc chcial je malowac to robierz je i potem pomaluj sprayem, wkrec piny a potem pomaluj z 2-3 warstwami bezbarwnego zeby sie to trzymalo przez jakis czas..
pozdroooo