Problem z za krótką sterówka

MacGyver
Kontakt:

Problem z za krótką sterówka

Post autor: MacGyver »

Zakupiłem mową ramę big hit, 2004 mam amortyzator 2pólkowy drop off triple 2005 jednak jego sterówka okazała sie za krotka.
Muszę mieć podkładkę między górną półką a sterami i między górną półką a mostkiem, jednak wtedy śruba od kapsla nie dosięga do gwiazdki. Mostek jest to NS Quark i bez podkładki opiera się on "wybrzuszeniem" z przodu półki, co nie sprzyja płynnej pracy sterów. Mógłbym wymienić mostek na niższy, jednak wiąże się to ze sporym wydatkiem. Myślałem również nad kupnem dłuższej śruby, jednak nigdzie nie mogłem takowej znaleźć (kilka rowerowych w szczecinie).
Macie może jakieś inne pomysły na rozwiązanie tego problemu lub znacie miejsce w którym kupię dłuższą śrubę?

Z góry dziękuje za odpowiedzi.
klopsiq
Kontakt:

Post autor: klopsiq »

siema, poszukaj owej sruby w sklepie "metalowym" albo spróboj przyciąć podkladki . np jedna przetnij w pół, i wtedy moze siądzie ;)
http://www.pinkbike.com/photo/3295191/ <-superman! :*
Szakall
Kontakt:

Post autor: Szakall »

MacGyversrub nie szukaj w rowerowych tylko w sklepie ze srubkami i innymi pierdolami tego typu..., a mostek bez problemu siedzi na sterowce czy niepewnie? ja musialem wymienic mostek na nizszy bo trzymal sie na 1/3 wysokosci
http://www.pinkbike.com/u/szakal/album/
pepikDH^
Kontakt:

Post autor: pepikDH^ »

przecież jesteś MacGyver:P ..albo jego nieudany klon bo on podobno nie żyje hehe
Digas
Kontakt:

Post autor: Digas »

dołączę się do wypowiedzi kolegów: przejdź się po tzw "śrubolandach" :)

możesz też wbić jeszcze jedną szyszkę :)
MacGyver
Kontakt:

Post autor: MacGyver »

co do srubkolandow to niejestem ze szczecina z trudem znalazłem kilka sklepów rowerowych drugą szyszke wbiłem i wyszedł mały error bo mi sie owa za krótka srubka złamała :) ogolnie mostek jest zapełniony sterowką gdzies okolo 2/3 moze ciut mniej, a co do patentów MacGyvera to było juz kilka i nic zabardzo niewyszło :D
jakies propozycje cienkich mostków? kupie chetnie mostek zintegrowany marzocchi do juniora/drop offa/ shivera, chyba ze ten do 888 tez bedzie pasował wie ktos moze?
mikael
Kontakt:

Post autor: mikael »

po pierwsze- podkładki w sklepach dostepne są RÓŻNEJ grubości, niektóre są bardzo wąskie. Po drugie- skoro nie dosięga Ci śruba, a gwiazdka jest zakładam wbita na normalną głębokość, czyli nie gdzieś w połowe rury sterowej, to zastanów sie nad sensem stosowania takiego mostka. Bo chyba domyslasz sie ze nie jest dobrze dla końcówki sterówki kiedy sięga np połowy głębokości mostka.
XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

MacGyver sprzedaj ten mostek i kup sobie Tioge Taskforce....za 65zl kupisz na allegro o ile sie nie myle....

ja mialem problem ze sterowka bo jak kupilem 66 to sterowka sięgała 1/4 w mostku NS MOTO....ale wymienilem stery na nizsze i mostek na tą tioge i w tym mostku sięga teraz prawie do konca..jakies 2-3mm ponizej krawedzi...czyli tak jak powinno byc :)
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

podkładki są od 2mm, jak dla mnie ten mostek jest do d... właśnie dlatego że ie da się go położyć na półce(no chyba ze myśląc o meblu :) )
ja bym zmienił na cokolwiek innego, minimalnie niższego i płaskiego od spodu (czyli prawie wszystko podchodzi)
z płaskich jest taskforce np
tatekpl
Kontakt:

Post autor: tatekpl »

mam do sprzedania tioge taskforce nie drogo gg:7419904
;]
ODPOWIEDZ