Problem z za krótką sterówka
Problem z za krótką sterówka
Zakupiłem mową ramę big hit, 2004 mam amortyzator 2pólkowy drop off triple 2005 jednak jego sterówka okazała sie za krotka.
Muszę mieć podkładkę między górną półką a sterami i między górną półką a mostkiem, jednak wtedy śruba od kapsla nie dosięga do gwiazdki. Mostek jest to NS Quark i bez podkładki opiera się on "wybrzuszeniem" z przodu półki, co nie sprzyja płynnej pracy sterów. Mógłbym wymienić mostek na niższy, jednak wiąże się to ze sporym wydatkiem. Myślałem również nad kupnem dłuższej śruby, jednak nigdzie nie mogłem takowej znaleźć (kilka rowerowych w szczecinie).
Macie może jakieś inne pomysły na rozwiązanie tego problemu lub znacie miejsce w którym kupię dłuższą śrubę?
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Muszę mieć podkładkę między górną półką a sterami i między górną półką a mostkiem, jednak wtedy śruba od kapsla nie dosięga do gwiazdki. Mostek jest to NS Quark i bez podkładki opiera się on "wybrzuszeniem" z przodu półki, co nie sprzyja płynnej pracy sterów. Mógłbym wymienić mostek na niższy, jednak wiąże się to ze sporym wydatkiem. Myślałem również nad kupnem dłuższej śruby, jednak nigdzie nie mogłem takowej znaleźć (kilka rowerowych w szczecinie).
Macie może jakieś inne pomysły na rozwiązanie tego problemu lub znacie miejsce w którym kupię dłuższą śrubę?
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
co do srubkolandow to niejestem ze szczecina z trudem znalazłem kilka sklepów rowerowych drugą szyszke wbiłem i wyszedł mały error bo mi sie owa za krótka srubka złamała
ogolnie mostek jest zapełniony sterowką gdzies okolo 2/3 moze ciut mniej, a co do patentów MacGyvera to było juz kilka i nic zabardzo niewyszło 
jakies propozycje cienkich mostków? kupie chetnie mostek zintegrowany marzocchi do juniora/drop offa/ shivera, chyba ze ten do 888 tez bedzie pasował wie ktos moze?

jakies propozycje cienkich mostków? kupie chetnie mostek zintegrowany marzocchi do juniora/drop offa/ shivera, chyba ze ten do 888 tez bedzie pasował wie ktos moze?
po pierwsze- podkładki w sklepach dostepne są RÓŻNEJ grubości, niektóre są bardzo wąskie. Po drugie- skoro nie dosięga Ci śruba, a gwiazdka jest zakładam wbita na normalną głębokość, czyli nie gdzieś w połowe rury sterowej, to zastanów sie nad sensem stosowania takiego mostka. Bo chyba domyslasz sie ze nie jest dobrze dla końcówki sterówki kiedy sięga np połowy głębokości mostka.
MacGyver sprzedaj ten mostek i kup sobie Tioge Taskforce....za 65zl kupisz na allegro o ile sie nie myle....
ja mialem problem ze sterowka bo jak kupilem 66 to sterowka sięgała 1/4 w mostku NS MOTO....ale wymienilem stery na nizsze i mostek na tą tioge i w tym mostku sięga teraz prawie do konca..jakies 2-3mm ponizej krawedzi...czyli tak jak powinno byc
ja mialem problem ze sterowka bo jak kupilem 66 to sterowka sięgała 1/4 w mostku NS MOTO....ale wymienilem stery na nizsze i mostek na tą tioge i w tym mostku sięga teraz prawie do konca..jakies 2-3mm ponizej krawedzi...czyli tak jak powinno byc

[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645