DOBRE OPONY DO SZTYWNIAKA!!!!!!!!!

BaM<boo>cha
Kontakt:

DOBRE OPONY DO SZTYWNIAKA!!!!!!!!!

Post autor: BaM<boo>cha »

Witam
Jakie polecacie dobre opony do sztywniaka, do dirtu i troche do zjazdu?? Czyli oponki do 4x by były najlepsze.
Zastanawiałem się nad tiogą yellow kirin(2.1) i blue dragon(2.1) ale podobno beznadziejne. High rollery(2.35) fajne ale strasznie ciężkie i za duże opory toczenia, K-rady są tylko do dirtu i nie pojeździ na jakiś zjazdach.
Polećcie coś..... jak ktoś ma tiogi to niech pisze.
Z góry dzięki...
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Oponki do 4x to inne oponki niz do dh. Nie ma opon do dh i dirtu. Po prostu nie ma. Opona w dircie w ogole nie ma trzymać, a tylko sie toczyć, a opona w zjezdzie to przede wszystkim przyczepność. Rollery jak na opony DH maja raczej małe opory wiec wychodzi, że musisz 2 komplety kupić :P
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

ja do sztywniaka (4x) wziąłem kevlarower Larseny 2.0 ;)
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
HiPhO
Kontakt:

Post autor: HiPhO »

highroller 2.35, waga ~850g - to są strasznie ciężkie opony ??
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Nie przepadam za tiogami ale na twoim miejscu kupił bym yellow kiriny ;p
spectomo
Kontakt:

Post autor: spectomo »

Jesli chcesz super opony do 4X to polecam Kenda SBE 2.1 cala...idealne na torach jak i na asfalcie....zerowe opory.Mają wadę ze w super przechyle mogą popuszcząc i na błocie minimalnie traca...ale komplet Yellow kiryn 2.1 przód i S.B.E tył będzie super kompletem. Larsen jest spoko...ale ma zbyt duże opory toczenia..a i w głębokich zakrętach słabo idą...wiec jeszcze ewentualnie moge polecić komplet Kenda Blue grove i Kenda Nevegal. Na suchge warunki na ubite,gliniaste tory polecam Michellin XC dry2 2.1 cala....kierą po zimi można głaskać :D
ODPOWIEDZ