Blizny, sposób na gojenie
Blizny, sposób na gojenie
mam pytanie co do gojenia sie blizny, bo bawiłem sie scyzorykiem i porobiłem sobie kilka kresek na ręce :P i są czy jakieś szybsze sbosoby na gojenie sie tego niz czekanie dłuuugo, aż sie samo zagoi, mam na ręce te krechy juz okolo miesiąca, i zagoiły sie tylko niektóre (miałem ich 11 zostało 7) niezabardzo chce żeby sie o to czepiali do mnie jacykolwiek członkowie rodziny :/
-
- Kontakt:
http://www.aptekaslonik.pl/prod_info.ph ... ts_id=2356
masz losiu... a te szachownice sobie w rowek wsadz ;]
masz losiu... a te szachownice sobie w rowek wsadz ;]
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Cepan - ostatnio zacząłem sobie tym smarować blizny, jak sobie twarz pocharatałem po niefortunnym spotkaniu ze sznurkiem na bieliznę
Ale żeby ładnie zeszło (choć to też nie jest pewne, gdyż jakiś tam ślad, mniejszy lub większy, pewnie zostanie...) trzeba zacząć smarować zaraz po całkowitym zagojeniu rany - jak tylko strupki zejdą... Bo to jest krem na blizny, a nie przeciwko nim :P Wg ulotki dołączonej do kremu, czas takiej "kuracji" trwa od kilku tygodni do kilku miesięcy, w zależności od tego jak stara jest blizna i jak systematycznie ją smarujemy... Zobaczymy co z tego wyjdzie, chociaż muszę powiedzieć, że trochę już mi owe blizny na twarzy wybledły i zaczynają znikać dość ładnie 

ja tam na innym forum znalazlem dobre opinie o Contractubex ( http://www.aptekaslonik.pl/prod_info.ph ... ts_id=2509) od kilku dni go stosuje i musze powiedziec ze mala roznica jest.. tylko trzeba codziennie smarowac.. :P
pozdrooo
pozdrooo
najlepszy jest "bizmutawy galusan zasadowy"
coś jak zasypka dla niemowlat, ale żółte.

ja mam to w plastikowym opakowaniu 5g, ale to to samo
Najbardziej przydaje sie na "szlify", jak i brzydkie rany otwarte, osusza i wspomaga gojenie.
Jedyne co to strupek robi się kolorze środka, czyli żółtym
ale za to zchodzi z 10x szybciej.
jajokso na serio jak koledzy wyżej napisali, EMO
coś jak zasypka dla niemowlat, ale żółte.

ja mam to w plastikowym opakowaniu 5g, ale to to samo
Najbardziej przydaje sie na "szlify", jak i brzydkie rany otwarte, osusza i wspomaga gojenie.
Jedyne co to strupek robi się kolorze środka, czyli żółtym

jajokso na serio jak koledzy wyżej napisali, EMO

-
- Kontakt:
jak jestes na tyle głupi i p******y zeby sie ciac z nudow to teraz miej odwage je nosic, a nie 14letni emo sie rodzicow boi ze go skrzycza, albo dadza mu bana na wyjscia
dzieci teraz sa naprawde tepe, jak tak im zalezy zeby sobie cos pociac, to dlaczego np dupy nie potna tylko rece- dlatego ze na widoku sa, i kazdy widzi jak maly cierpi/ma poryta psyche/jest glupi ten emo styl mnie dobija,....Zal
ja bym te rany rozdrapal i polal sokiem z cytryny, wymiesznym z sola i siurami - podobno taki zestaw przyspiesza gojenie ran o 300% <tych mózgu szczególnie>

http://img165.imageshack.us/img165/2029/beztytuuwm8.png