Uwaga na tą ramę http://tnij.org/a50i !!!

kubabike
Kontakt:

Uwaga na tą ramę http://tnij.org/a50i !!!

Post autor: kubabike »

Uwaga na tą ramę:

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=358022348

Miałem tą rame w ręku, gdyż nieopatrznie ja kupiłem :/ na szczeście udało sie sprawe odkręcić. Rama ma kilka wgniotów, posiada wgniecenie na tylnej rurze od wachacza. Napewno jej stan nie jest bardzo dobry jak w opisie. Rama jest fest pooobijana a spore ubytki lakieru sa zamalowane nieuddolnie na czarno, napisy są poprawione korektorem. Gosciu przysłał mi ja do tego z innym damperem niz sie umawialiśmy (bez odbojnika sic!) i inna sprezyną.
Straciłem trochee pieniedzy i kupe nerwów :(
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Dobrze, że innych ostrzegasz. Ale ten temnat bardziej pasuje do działu skradzione, tam zazwyczaj takie rzeczy ostrzegawcze tez pisza :)
bikerman
Kontakt:

Post autor: bikerman »

jak koleś nie ma kolegów na dh złomie to temat zostanie :) a jak ma to topic zostanie tajemniczo zawieszony ;]
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
ScorpionBHT
Kontakt:

Post autor: ScorpionBHT »

Witam , akurat znam osobe która byla wlascicielem tej ramy, i co wiecej znam co nieco sprawę. uwazam ze ten kto zalozyl ten temat jest naprawde mocno przewrazliwiony bo po 1. kolega zachowal sie mega fair bo po tranzakcji mogl przeciez tak jak wielu to robi olac sprawe i kazac sie bujac z rama (która w rzeczywistosci niebyla w takim stanie jak to opisuje " poszkodowany") Co wiecej kolega skombinowal 4500zł zeby ucziciwie zaltwic sprawe. na dowód że z osobą zakładającą ten tamt jest cos nietak mam przyklad ze np kazał sobie robic zdjecia ze rama zostala napewno wysłana. drugi przyklad : kolega ma zajecia zazwyczaj do pozna wiec jak to na zajeciach odbieracniemoze. ale oczywiscie rzeczonego kupujecgo to nieobchodzi i wsykakuje z oszczerstwami ze ktos go unika:O szok... naprawde szkoda mi tylko tego kto naprawde zachował się uczciwie. a zakładającemu temat proponuje troche ochłody i wiecej urzywania racjonalnego myślenia. pozdrawiam.
Ride Agressive...Be Progressive...
6casey6
Kontakt:

Post autor: 6casey6 »

ScorpionBHT skoro znasz właściciela ramy to pewnie ramę też widziałeś, tak ? powiedz proszę czy to: cytuję kubabike Rama ma kilka wgniotów, posiada wgniecenie na tylnej rurze od wachacza. Napewno jej stan nie jest bardzo dobry jak w opisie. Rama jest fest pooobijana a spore ubytki lakieru sa zamalowane nieuddolnie na czarno, napisy są poprawione korektorem JEST kłamstwem? jeżeli nie to twój kumpel leci strasznie w ch&^ a kubabike bardzo dobrze zrobił umieszczając ten temat, reasumując: penis w dupę oszustom!
Mawet
Kontakt:

Post autor: Mawet »

ScorpionBHT akurat tak się składa że widziałem tą ramę i absolutnie nie ma przesady w opisie jej stanu. Raczej ciężko mówić że rama jest w doskonałym stanie jeśli ma wgniecenia i chamsko zaretuszowane obicia markerem i korektorem. Brak osłony dampera też nie pomaga sprzedającemu. I jak niby kupujący ma uwierzyć że rama była sporadycznie używana? Po prostu sprzedający nie podaje faktycznego stanu ramy i mocno naciąga opis.
Żeby uczciwie załatwić sprawę też z tego co wiem były kłopoty, kolega był bardzo niechętny do współpracy, przy czym jego wina jest ewidentna.
Ciekaw jestem jakbyś się zachował wywalając grubą kasę na "prawie nową" ramę i dostając takie wałki. Poza tym widziałeś ramę osobiście?
http://mawet.pinkbike.com/album/2010/
kubabike
Kontakt:

ScorpionBHT żadnych oszczerst nie umiesciłem, jedynie informuje o pewnych niescisłościach.
kubabike
Kontakt:

ScorpionBHT pisze:naprawde szkoda mi tylko tego kto naprawde zachował się uczciwie
Miło mi :)
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

kubabike - jeśli piszesz "uwaga na tą ramę" i podajesz link do aukcji, to wcale nie jest oszczerstwo :?:

Nie rozumiem ludzi, którzy kupują używany sprzęt i mają wymogi jak do nówki sztuki.. Jest to sport grawitacyjny i coś takiego jak ubytki lakieru, są oczywiste..

Aukcja i sprzedający jak najbardziej uczciwy (sam to potwierdziłeś), gwarancja rozruchowa (pewniak), więc pytanie - O co Ci chodzi ?? Gdyby ktoś sprzedawał pospawaną, popękaną, krzywą ramę to rozumiem...Ale...

Sądzę, że efekt będzie wręcz odwrotny - Świetna reklama i ogłoszenie, bez umieszczania w beznadziejnej giełdzie DHZ :D
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
6casey6
Kontakt:

Post autor: 6casey6 »

ArthurGreen Nie rozumiem ludzi, którzy kupują używany sprzęt i mają wymogi jak do nówki sztuki.. Jest to sport grawitacyjny i coś takiego jak ubytki lakieru, są oczywiste..

tak masz rację ale sprzedający napisał:
Stan ramy, zarówno techniczny jak i wizualny oceniam na bardzo dobry
oraz:
używałem jej sporadycznie, stad jej doskonały stan
na jakiego buca tak pisze i ukrywa, że rama jest poobijana? i "poprawia" lakier, dla mnie jest to jeden z kolejnych oszustów którym powinno sie jaja przy dupie urywać, ale to jest moje zdanie...aż mnie szlak trafia jak czytam niektóre wypowiedzi
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

6casey6 - to się nazywa "picowanie" .. Czyż nie każdy z nas stara się, by sprzedawany przedmiot wyglądał jak najlepiej ?? Napisał, że używana.. Dał gwarancję z której się wywiązał - czy jest oszustem ??

Zaznaczam, że jestem bezstronny, bo żadnej ze stron nie znam..

Edit: Troszkę przeoczyłem.. Za 4500zł, to chyba też byłbym wymagający... Nie przywykłem do takich cen.. Polecam kupować w US.. Stan mojej ramki przerósł moje oczekiwania.. Najbardziej zaskoczyły mnie gratisy które otrzymałem...
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
goRz
Kontakt:

Post autor: goRz »

ScorpionBHT pisze:a zakładającemu temat proponuje troche ochłody i wiecej urzywania racjonalnego myślenia. pozdrawiam.
ja na początek proponuję użwania słownika języka polskiego, bo nie ma to jak się dykredytować samą pisownią o treści posta nie wspominając....
Co do ramy to rozumiem, że rama do DH raczej nie będzie nigdy nówką po wyjechaniu ze sklepu ale chodzi o jej rzeczywisty stan a treść aukcji. Też ramę widziałem i "Stan ramy, zarówno techniczny jak i wizualny oceniam na bardzo dobry" uważam za nadużycie, wgnioty są, odprysków nie brak, jendak najwięszky minus to to że w ramie miał być NOWY damper DHX a był damper bez stopera na tłoku, no to chyba był rozbierany, no to raczej nie jest NOWY.
4500 za ramę w takim stanie to przesada, wziąwszy pod uwagę że za 5400 mozna mieć nową z gwarancją,- gdyby cena była o 1000PLN niższa to bym się nie czepiał...
"Hey ho lets go!"
himan

Post autor: himan »

hah, a co wy w ogole robicie z tego Dh-zone ala sstrone ZAL. pl ? :shock: Znam te ramke, jesli kupujesz uzywke chyba byly zdjecia itd. wiec napewno nie poszedles w ciemno kupujac ja. a to jest oczywiste jak pisze sam :arrow: ArthurGreen, Nie rozumiem ludzi, którzy kupują używany sprzęt i mają wymogi jak do nówki sztuki.. Jest to sport grawitacyjny i coś takiego jak ubytki lakieru, są oczywiste.

Wiec moim zdaniem zbyt bardzo sie zbulwersowales, gdyz wymagales od tego idealnego stanu, czy cos :idea: jesli wyraznie byla aukcja ze jest to uzywana. Mogles przyjechac, obejzec, itp. A facet u ktorego kupiles, byl tak chojny ze zwrocil ci kaske, wiec ja rozumiem ze zaszla pewna strata czasu, nerwow, ale po co te niepotrzebne Żale czy cus, jesli teraz to nie twoja sprawa, bo odzyskales co chciales bez problemu, a rysy itd. to normalne uzytkowanie, czasem oprzesz rower i upadnie o jakas krawedz czy cos, wtedy sie porysuje, zamaskowanie tego bylo po prostu dla wizerunku ramki/ :|
gdulec
Kontakt:

Post autor: gdulec »

Poslluchaj !

Jestes czlowiekiem z którym lepiej nie miec nic do czynienia, podłym typem który zagadaju najpierw w myslenicach, a teraz wypisujesz takie cos na DH-Zone. Zal mi takich ludzi jak ty, robisz sobie tutaj gorzkie zale i mnie antyreklame. Sugerujesz ze cie oszukalem ? Bierzesz mnie za oszusta ? Zachowalem sie wobec ciebie bardzo przyzwoicie. Od samego poczatku wiedzialem jakim jestes typem człowieka, twoje smieszne rzadania... "przeslij mi foto potwierdzenia nadania paczki"... 15 razy dziennie dzwoniels jak bym chcial od ciebie wytargac te pieniadze i zniknac. Nigdy nie spotkalem sie jeszcze z takim teoretykiem jak ty.... Czego ty w ogole wymagales od tej ramy ? Nie sprzedaje nowej ramy i dobrze o tym wiedziales, twoje oburzenie podczas rozmowy przez telefon " dlaczego rama ma te obicie na wachaczu od łancucha ? ". Co do odobojnika w damperze owszem. moja wina i niedopatrzenie. Nie bylo go, nawet teog nie zaowarzylem. Nie jestem osoba która sypia z rowerem..... Zaoferowalem ci całkowity zwrot kosztów tego odbojnika !

"posiada wgniecenie na tylnej rurze od wachacza" - notabene, wachacz zazwyczaj w ramach jest z tylu, prosze nie badz smieszny, zadnego wgniecenia tam nie ma !

"Gosciu przysłał mi ja do tego z innym damperem niz sie umawialiśmy" - Sprzedalem ci rame z DHX 5 zamiast DHX4

"Miałem tą rame w ręku, gdyż nieopatrznie ja kupiłem " - Mysle ze jednak rozmysliles sie w pewnym momencie i wykorzystales fakt ze mozesz ja zwrocic.

Oddałem ci pieniadze tylko i wylacznie dlatego ze nie chce miec z toba juz nic wspolnego, nie chce cie znac, mialem do ciebie zadzownic ale nie mialem ochoty slyszec cie juz wiecej. Rama nie odbiega od opisu aukcji, zaoferowalem zwrot kosztow odbojnika, bez konsekwencji moglem ogmowic ci tej reklamacji. O tym całym temacie dotyczacym mojej rame dowiedziaelm sie od kolegi, nie moglem w to uwierzyc ze mogles byc tak podly i to napisac. miedzy nami wszystko bylo wyjasnione wiec po co to piszesz ? Nie mogles zwyczajnie zadzwonic tylko robic jakas załosna szopne na forum ? Tak pozatym rama jest juz sprzedana
kubabike
Kontakt:

Do bulwersowania jest mi b. daleko. Emocje juz opadły a ja tylko piszę ku przestrodze innych. Skoro ja zaplaciłem za swoją nierozważność toteż czuje sie w obowiazku przestrzec innych. W Polsce tonazywa się świntswo a w Niemczech - postawa społeczna. Co kto woli...
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

kubabike daj że spokój człowieku... Czego oczekujesz od używki , boże , przecież wiadomo że w DH się sciera lakie itd. a co do dampera toś mnie rozśmieszył... powinieneś się cieszyć że zamiast DHX'a 4 dostałeś DHX'a 5 !!
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
damiankowal
Kontakt:

Post autor: damiankowal »

kubabike

Proponuje Ci abyś przesiadł się na szosę i owinął rower folią bąbelkową , powiesił rower na ścianie albo nad TV wtedy napewno nie będzie poobijany , 1 maja na joy-ride days po jednym dniu wyjazdu busem na szymoszkową rower miałem poobijany bardziej niż po 1 sezonie jazdy, miesiąc temu złożyłem nowy rower i po tym wyjeździe wydląda jak ten poprzedni po sezonie, obić nie da się uniknąć a jeśli dla ciebie ważniejsze jest , żeby rower ładniej wyglądał niż nie był wymęczony to kupuj tylko nowe części a jak się poobijają to nie rób zaprawek tylko kup jeszcze raz nowe, albo jak wspominałem szosa lub folia bąbelkowa:) Nie potrafisz docenić gestu sprzedawcy , to on powinien wystawić posta NIE SPRZEDAWAĆ TEMU GOŚCIOWI BO WALI W HU.. . Aby więcej uczciwych sprzedawców a mniej takich filozofów.
sprzedam boxxer team 2007
gdulec
Kontakt:

Post autor: gdulec »

Jakiej przestrodze, co ty gadasz ? To ja bede od tego moementu wystrzegal sie takich ludzi ty ! Jak by tego bylo malo to chcialem byc dobry i po tym jak zdecydowales oddac rame to zgadalem cie z moim kolega co ma nowa glory i jak bys nie pamietal to zrobiles z nim wymiane moja rama za rame jego !! Pomyslalem ze ze jest sezon a ty nie masz ramy, a wiedzialem kto chce taka sprzedac nowa. Czlowieku pomysl kto by sie tak wobec ciebie zachowal ? Nie pamietasz jak zaoferowalem ze przywioze ci rame do łodzi, prosilem o zwrot kosztow za paliwo ale ty zaproponowales mi smieszna kwote... jak za busa do krakowa z olkusza. Do dzis po oddanie przez ciebie ramy nie odzyskalem jednego elementu do sterow. Zastanow sie dwa razy zanim zaczniesz cos takiego wypisywac. Nie moglem w to uierzyc co czytam, czego ty jeszcze chcsz.... Zakoncz ten temat i zejdz mi z oczu.
kubabike
Kontakt:

gdulec buta godna podziwu lub zażenowania :/ Może nauczyś sie pisać prawdę w ogłoszeniach i nie zatajać faktów.
gdulec pisze:Do dzis po oddanie przez ciebie ramy nie odzyskalem jednego elementu do sterow.
Tego elementu nie było - chodzi o stożek klinujący.

Zaborowski1 Oczekuję ze przedmiot będzie zgodny z opisem :P a co do DHXa to wiem jak wygląda nierozbierany DHX.
Zablokowany