Piasta a Cykanie

KamileQtarnow
Kontakt:

Piasta a Cykanie

Post autor: KamileQtarnow »

Witam , zawsze bardzo zalezalo mi na tym aby piasta glosno cykala cos ala drogie piasty z duza iloscia zapadek ...

otóż posiadam takowa piaste , jednak odglos cykania ktory wydaje jest conajmniej NIE zadowalajacy i bardzo cichy

a wiec : CZY jest jakiś sposób na to by głośniej działała ta piasta ?

http://www.allegro.pl/item354298941_pia ... arcze.html

Danke za help

:)
PoleK
Kontakt:

Post autor: PoleK »

chyba cie glowa boli
jak chcesz zeby Ci tykalo to sobie patenty z kaczora donalda zamontuj, bedziesz mial prawie motor:O

ja mam piaste z 6 zapadkami i tak napier****** ze 3 wyjalem i misgam na 3 bo nie dalo sie wytrzymac;>
http://www.pinkbike.com/photo/5516869/
http://tnij.com/Sprzedam_stuff :)
KamileQtarnow
Kontakt:

Post autor: KamileQtarnow »

PoleK nie rób Offtop/u
Prosze o wypowiedzi na temat
Wojtas90
Kontakt:

Post autor: Wojtas90 »

KamileQtarnow rozkręć ją... obczaj jak to wszystko jest :P i zajmij sie sprężynką na zapadkach, wsadzisz mocniejszą to bedzie głośniej tykać ja tak zrobiłem w moim NSie i nic sie nie psuje ;)
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

To jak chcesz głośną to sobie kup Hope II Pro... jak będziesz długo podprowadzał to cię zaczną uszy boleć...
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

PoleK bardzo inteligentnie z wyciaganiem tych zapadek....a tak poza to jaka masz piaste ?

KamileQtarnow zainwestuj w lepsza piaste i sobie kup jakiegos hopa albo brutec czy jakos tak sie to pisze :D
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
PoleK
Kontakt:

Post autor: PoleK »

no inteligentne bo zaczepia sie i tak co identyczny kat jak oryginal... wiec co tutaj Ci nie pasuje? bo nie kumam;( jak w NS itp sa po 2:) ( jak w moim starym stx-ie) jak sie dba o piaste to i na jednej mozna jezdzic zapadce...

a ze to reborn to przy okazji zaoszczedzam polowe biezni w rebornie bloodlines pro 10mm ktora podobno jest miekka, okaze sie w praniu czy jest czy tez nie:)

KamileQtarnow to nie byl off-top przeciez napisalem co zorbic zeby ci rower bardziej halasowal:P
http://www.pinkbike.com/photo/5516869/
http://tnij.com/Sprzedam_stuff :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

KefirQn burgtec ;) Głosno tez DT tyka ale nie każda droga piasta głosno chodzi wiec nie wiem co za lans. Mojego Syncrosa praktycznie nie słychać.

Swoja droga rower służy do jazdy czy do wożenia sie po miescie? Po prostu jezdzij na nim i sam zacznij wydawać tykajace dzwieki albo lepiej - nagraj piaste kumpla na cd i puszczaj z bomboxa w trakcie jazdy.
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Zdejmij bębenek i wytrzyj smar, powinno głośniej tykać ałe zapadki pewno szybko pójdą. No i możesz tez po próbować z tą spręzynką ( kółeczkiem które trzyma zapadki) żeby coś grubszego dać co by mocniej je ściskało.
Da__FreaK
Kontakt:

Post autor: Da__FreaK »

JA posiadam piaste Funn-a i rowniez czyka jak oszalala:)

zeby nie bylo.. lekki offtopic..
Usmialem sie w gorach,,
Idac,podchodzac pod Szyndzielnie za pewna gromadka,gosciu przede mna w pewnym momecie powiedzial` chyba slysze swierszcza` parsknolem smiechem :)mijajac go spojrzalem mu w oczy i rzekonlem``troche duzy ten swierszcz``:) hehe.. :)

ufo :)
Kontakt:

Post autor: ufo :) »

jak chcesz cykanie to karta miedzy widelec a szprychy i cyka. nie wiem po co kupowac te piasty o najnoszychy technologiach skoro za karte zaplacicie 20 groszy... :|
tomek059
Kontakt:

Post autor: tomek059 »

jak chcesz głośniej to wymień sprężynę, znajomy wsadził część kółeczka od imbusów i teraz napier**** że oszaleć można
.
matiw13
Kontakt:

Post autor: matiw13 »

Jwst an to sposób niedawno wypróbowałem na mojm bike ;d a wiec pisata zaczeła mi pykac po tym jak pękneła mi ośka tylko ze mnie to denerowoało i koło sie nie zadowbrze trzymało bo nawet jak dokreciłem z całej siły koło to mi to pykało a koło sie nie kręćiło ;d i prozsze masz sposób;d;d
muras
Kontakt:

Post autor: muras »

proponuje Reborna, piasty ciezkie, srednio trwale a przy tym dosc drogie ale co najwazniejsze cykaja prawie jak hope pro 2; porownywalem. a tak serio to smaic mi sie chce jak czytam takie pytania czy nie jest wazniejsze zeby piasta bylalekka, trwala i szybko i pewnie sie zasebiala ? ja hope wybralem dla tych pozostalych cech a cykanie na dluzsza mete strasznie wkurza.
Senior Siarra
Kontakt:

Post autor: Senior Siarra »

To jak chcesz głośną to sobie kup Hope II Pro... jak będziesz długo podprowadzał to cię zaczną uszy boleć...
Serio ta piasta taka głośna jest ?? bo zamierzam ją zakupić i nie chce żeby po godzinie jazdy moje uszy miały dość :/
Dsnap
Kontakt:

Post autor: Dsnap »

bardzo ciekawe , z tą sprężynką muszę spróbować u siebie w coasterze :)
http://www.pinkbike.com/video/302717/
Wojtas90
Kontakt:

Post autor: Wojtas90 »

w coasterze zadziała jak sie to dobrze zrobi :) ja tak mam i ładnie cyka
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

hehe ja mam piaste Hope Pro i powiem ze slychac fajnie zapadki ale nie glosno tak fajnie cichutko i to nie przeszkadza ale jak bylem na zawodach i slyszalem kolesi co sie chwalili ktora glosniej cyka to mi sie smiac zachcialo przechodzil koles i oni takie oczy ale piasta tak mus ie tukla ze szok az to razi ;/ a co do burgtec (Spaceddzieki) to ja slyszalem schodka te piasty pawla od zumbi i nie graja tak glosno wiec bez przesady :)
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Senior Siarra wiele drogich piast tak ma. Stad ta głupia moda sie wzięła. DT piasty tez bardzo głosno cykaja. Jak chcesz cichą piaste i ladnie pracujaca to kup syncrosa ;) U mnie rower jedzie praktycznie bezszelestnie ;)

Kefir Paweł czy Schodek maja Burgteca? Nice ten nowy lekki model moze? ;) Bo jakby byl nadmiar kasy to kto wie ;)
ODPOWIEDZ