Uwaga na tą ramę http://tnij.org/a50i !!!
kubabike zdecydowanie przesadzasz. Gdyby w ramie były uszkodzenia wpływajace na późniejsza wytrzymałość ramy to zrozumiałbym, ze masz sie czego czepiać. Ale pare wgnieceń od kamieni i pierdół w ramie ZAWSZE bedzie. Bardzo dobry stan to nie znaczy stan NIEUZYWANY wiec zastanów sie co piszesz. Zreszta to nie jest wałek skoro normalnie mogles oddac rame co jest dowodem na to, ze raczej nikt nie chciał cie w konia zrobić. Mam wrażenie, ze zasugerowaleś sie ostatnim tematem tutaj tyle, ze tam z tego co pamietam było podejżenie pękniecia, a nie wgniotu...
BTW. Ile widziales używanych ram bez ubytków lakieru?
BTW. Ile widziales używanych ram bez ubytków lakieru?
Skoro w opisie sprzedajacy zapewnia o idealnym stanie ramy i sporadycznym jej uzywaniu to takiej ramy sie spodziewam po zaplaceniu 4,5 kafla... A jak przychodzi ramka i okazuje sie ze jest malowana markerem i korektorem (lol) i co najlepsze ma wgniecenie w rurze podsiodlowej najprawdopodobniej po dobiciu zawieszenia bez zamontowanego odbojnika w damperze to chyba jest cos nie tak? Mozna opisac wszystko w aukcji i dac zdjecia prezentujace uszkodzenia. A na aukcji są (były) tylko piekne fotki i piekny opis o zajebistym stanie ramki.
Spaced przeciez nie chodzi tylko o ubytki w lakierze...
Spaced przeciez nie chodzi tylko o ubytki w lakierze...
Nogger no dobra ale to nie zmienia faktu, ze jest troche przesady tutaj w tym co sie dzieje. Aukcja nie jest do konca zgodna z opisem ale wałków nie ma bo zwrot kasy był.
Zreszta małe wgnioty tez sie zawsze na ramach pojawiaja. Nie jest to opisane i ok to nie jest w pożadku i tutaj wina sprzedajacego ale robicie z tego afere jakby wam połamana rame sprzedał i nie oddał kasy.
Zreszta małe wgnioty tez sie zawsze na ramach pojawiaja. Nie jest to opisane i ok to nie jest w pożadku i tutaj wina sprzedajacego ale robicie z tego afere jakby wam połamana rame sprzedał i nie oddał kasy.
Jeżeli ktokolwiek z was uważa za normalną praktykę "malowanie, zamaskowanie itp." przed sprzedażą, tylko po to by uzyskać "lepszy wizerunek" ramy czy innej części, to uważam, że powinien się poważnie zastanowić nad sobą - jakim jest człowiekiem.himan pisze:a rysy itd. to normalne uzytkowanie, czasem oprzesz rower i upadnie o jakas krawedz czy cos, wtedy sie porysuje, zamaskowanie tego bylo po prostu dla wizerunku ramki/
Przeczytać w słowniku co oznaczają słowa takie jak "uczciwość", "prawdomówność", "moralność", a także "cwaniactwo", "oszustwo".
Takie praktyki są karygodne i tylko pokazują szczeniactwo i cwaniactwo, tych którzy to robią. To przykre. Ale też zasługujące na napiętnowanie i podanie publicznie do wiadomości innych potencjalnych kupujących.
Junior/G3R
www.g3riders.com
www.g3riders.com
Banda dupków ktorzy nie widzieli nawet tej ramy na oczy a biore sie za wypowiadanie. Zastanowcie sie i jak nie macie co zrobic z czasem to idzicie na rower.
yoonior Nie maskowalme tego przed sprzedaza, zawsze jak zrobie jakas wieksza ryske zwyczajnie to korektorem do lakieru wypelniam ja. To cos zlego ?
Mawet o czym ty w ogole mowisz ? a ty widziales rama za taka kase ? smiech smiech kupcie sopbie ty i twoj kolega po nowej glory i powiescie na scianie.
SeraaX usunieta przez donosy " dobrych obywateli z dh zone"
Nogger Ostrzeganiu przed czym ? Zrobic ci zdjecia kazdego elementu w tej ramie bys sie przekonal ? Uszkodzony to ty masz rozum a markerem i korektorem(lol) wymalowany ryj . Lecz sie czlowieku l, jakie wgniecenie po dobiciu hahaha Jestes normalny ? mam zrobic ci zdjeica w tym miejscu.
yoonior Nie maskowalme tego przed sprzedaza, zawsze jak zrobie jakas wieksza ryske zwyczajnie to korektorem do lakieru wypelniam ja. To cos zlego ?
Mawet o czym ty w ogole mowisz ? a ty widziales rama za taka kase ? smiech smiech kupcie sopbie ty i twoj kolega po nowej glory i powiescie na scianie.
SeraaX usunieta przez donosy " dobrych obywateli z dh zone"
Nogger Ostrzeganiu przed czym ? Zrobic ci zdjecia kazdego elementu w tej ramie bys sie przekonal ? Uszkodzony to ty masz rozum a markerem i korektorem(lol) wymalowany ryj . Lecz sie czlowieku l, jakie wgniecenie po dobiciu hahaha Jestes normalny ? mam zrobic ci zdjeica w tym miejscu.
Znaczy to ma być groźba?? Bo za groźby można dopiero sobie narobić kłopotów ale z prawem...Nogger pisze:Po co tak piszesz do osoby której nie znasz? Narobisz sobie kłopotów i po co Ci to?
Co do tematu myślę, że ktoś po prostu ma nadmiar wolnego czasu, nie zna się na rowerach i chce "coś" pokazać, cóż kupić używana ramę która jest porysowana i ma parę wgnieceń masakra !!!
Pitbull '06+Sherman Flick Plus '05
Nogger Gosciu to chyba normalne ze bedziesz bral strone twojeg kolegi, klamiesz. Rama nie miala zadnego wgniotu na rurze podsiodlowej, nie była malowana korektorem, co ty w ogole wypisujesz za bzdury. Popatrz dwa razy zanim cos napiszesz. Nowy wlasciciel ramy z pewnosci wypowie sie o niej w tym temacie. Nikomu nie rzycze by trafil na takiego kupujacego, typ czlowieka ktory pyta czemu rama ma obicia od łancucha... smiech. Wiem co sprzedawalem i osoby ktory znaja ta rame od urodzenia, gdy czytaly ten temat to pukaly sie w glowe co wy piszecie. Nawet nie potrafisz podac sesownych argumentow tylko to ze tobie rama nie odpowiadala, ja moge przeslac zdjecie kazdego elementu ramy i jestem swiece przekoany ze kazda inna osoba byla by zadowolona z tej ramy. Zawesze znajdzie sie taki jeden ktory nie potrafi zadzownic tylko zgojic czlowiaka.... i to jeszcze na forum. Myslisz ze zgodzil bym sie na odbior osobisty lub na dostarczeniee ramy kupujacemu z łodzi gdybym nie byl jej pewien. Nie chce miec z wami nic doczynienia i nie nazywaj mnie dzieckiem Noger bo sam mnie nie znasz a nie wspomne o tym zebys ze mna kiedys rozmawial !
Jak w ogole mozesz prawic mi moralyyoonior jak nawet nie znasz przebiegu calej sprawy, kupujacemu mowielm o tym ze zamalowalme ryski poniewaz pzykladam duza wage do strony estetycznej. Durga rzec,z ze rama nie swiecila i nie wygladalaby tak na zdjeciach skoro byla by taka wytluczona jak wspomina osoba ktora zalozyla ten temat. Takie bezsensowne gadanie yoonior, pomysl jakim ty jestes czlowiekiem.
Tyle na ten temat, nie chce go dalej toczyc. Prosze, uszanuj to i mam nadzieje ze nigdy juz na ciebie nie trafie.
Jak w ogole mozesz prawic mi moralyyoonior jak nawet nie znasz przebiegu calej sprawy, kupujacemu mowielm o tym ze zamalowalme ryski poniewaz pzykladam duza wage do strony estetycznej. Durga rzec,z ze rama nie swiecila i nie wygladalaby tak na zdjeciach skoro byla by taka wytluczona jak wspomina osoba ktora zalozyla ten temat. Takie bezsensowne gadanie yoonior, pomysl jakim ty jestes czlowiekiem.
Tyle na ten temat, nie chce go dalej toczyc. Prosze, uszanuj to i mam nadzieje ze nigdy juz na ciebie nie trafie.
moim zdaniem jak ktos chce byc uczciwy to nie poprawia lakieru i nie bajeruje ze rama w bdb stanie wizualnym....gdyby napisal ze stan techniczny bdb a wizualny dobry bo sa obicia i rysy
(w prawie kazdej aukcji ram na allegro jest taki opis) to nie byloby to takie ewidentne naciaganie...
ja tez mozna powiedziec padlem ofiara takiego wałka ale z amorem...
w zeszlym roku szukalem 66RC 2k5 i chcialem zeby amor koniecznie byl w idealnym stanie....no i kupilem taki amor w stanie perfekcyjnym prawie bez rysek i dalem za niego 1600zl!! a mialem oferty takich amorow w gorszym stanie wizualnym za 1300-1400zl i te 200zl doplacilem po to zeby amor byl w jak najlepszym stanie...
a wiecie co sie okazalo po niedzielnych zawodach w Kamiensku?? ze korona ma wytarcia od pancerza i byly zamaskowane taka kredka do rys w samochodach...
powiedzcie mi czy nie mozna sie wkur**ć jak specjalnie przeplaca sie zeby sprzet byl w idealnym stanie a dostaje sie taki wałek??
moglem kupic tego amora za 1300zl i sam sobie zamaskowac rysy i wyszloby mnie 200zl mniej....
ludzie na allegro baaardzo naciągają opisy i to jest naprawde nie fair.....
i nie dziwie sie ze kuba oddal tą ramke bo płacąc kupe kasy oczekuje sie ze sprzet jest w takim stanie jak jest opisane przez sprzedajacego a nie jakis badziew nieudolnie ponaprawiany i podpicowany....
ja mialem szczescie bo oprocz tego wytarcia na koronie stan techniczny jest idealny i amor przez prawie rok jeździ bez zadnego wycieku ani problemu....ale naprawde sie wkur*ilem bo zaplacilem sporo kasy a zzrobiono mnie w...balona..w dodatku dostalem zdjecia nie mojego amora...bo jak sie przypatrze to tamten amor ze zdjec nie ma naklejki 66 na jednej ladze ale zdjecie jest zrobione pod takim kątem ze nie rzuca sie to w oczy...i powiedzcie mi czy sprzedajacy nie zrobil ze mnie wała...
przeplacilem i dostalem foty nie tego amora ktory kupilem..to nie oszustwo??
(w prawie kazdej aukcji ram na allegro jest taki opis) to nie byloby to takie ewidentne naciaganie...
ja tez mozna powiedziec padlem ofiara takiego wałka ale z amorem...
w zeszlym roku szukalem 66RC 2k5 i chcialem zeby amor koniecznie byl w idealnym stanie....no i kupilem taki amor w stanie perfekcyjnym prawie bez rysek i dalem za niego 1600zl!! a mialem oferty takich amorow w gorszym stanie wizualnym za 1300-1400zl i te 200zl doplacilem po to zeby amor byl w jak najlepszym stanie...
a wiecie co sie okazalo po niedzielnych zawodach w Kamiensku?? ze korona ma wytarcia od pancerza i byly zamaskowane taka kredka do rys w samochodach...
powiedzcie mi czy nie mozna sie wkur**ć jak specjalnie przeplaca sie zeby sprzet byl w idealnym stanie a dostaje sie taki wałek??
moglem kupic tego amora za 1300zl i sam sobie zamaskowac rysy i wyszloby mnie 200zl mniej....
ludzie na allegro baaardzo naciągają opisy i to jest naprawde nie fair.....
i nie dziwie sie ze kuba oddal tą ramke bo płacąc kupe kasy oczekuje sie ze sprzet jest w takim stanie jak jest opisane przez sprzedajacego a nie jakis badziew nieudolnie ponaprawiany i podpicowany....
ja mialem szczescie bo oprocz tego wytarcia na koronie stan techniczny jest idealny i amor przez prawie rok jeździ bez zadnego wycieku ani problemu....ale naprawde sie wkur*ilem bo zaplacilem sporo kasy a zzrobiono mnie w...balona..w dodatku dostalem zdjecia nie mojego amora...bo jak sie przypatrze to tamten amor ze zdjec nie ma naklejki 66 na jednej ladze ale zdjecie jest zrobione pod takim kątem ze nie rzuca sie to w oczy...i powiedzcie mi czy sprzedajacy nie zrobil ze mnie wała...
przeplacilem i dostalem foty nie tego amora ktory kupilem..to nie oszustwo??
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
gdulecCzytaj uważnie, widziałem tą konkretną ramę.
Zamaskowałeś rysy, żeby rama ładnie wyglądałą to powiedz dlaczego tego nie zamieściłeś w opisie aukcji? Po prostu zataiłeś część informacji, które mogły zniechęcić ludzi do jej kupna.
I trochę grzeczniej odnoś się do ludzi na forum.
Dla wszystkich zbulwersowanych tematem. Ciekaw jestem jak wy byście zareagowali płacąc taką kasę za ramę w idealnym stanie a otrzymującą sprzęt z takimi skazami. A wystarczyło wszystko opisać zgodnie z prawdą.
Zamaskowałeś rysy, żeby rama ładnie wyglądałą to powiedz dlaczego tego nie zamieściłeś w opisie aukcji? Po prostu zataiłeś część informacji, które mogły zniechęcić ludzi do jej kupna.
I trochę grzeczniej odnoś się do ludzi na forum.
Dla wszystkich zbulwersowanych tematem. Ciekaw jestem jak wy byście zareagowali płacąc taką kasę za ramę w idealnym stanie a otrzymującą sprzęt z takimi skazami. A wystarczyło wszystko opisać zgodnie z prawdą.
http://mawet.pinkbike.com/album/2010/
Mawet Czlowieku to ty czytaj uwaznie, kupujacy wiedzial o tym zee rama ma rysy i ma je zamaskowane... wspomnialme ze byla uzywana z ti sprezyna i ma od tego damper pare rysek. Skoncz mnie poczuac jak mam sie do kogo zwracac. Jaka kase ? jakimi skazami ? jak mozesz w ogole takie cos pisac, jak nie stales nawet przy tej ramie. Ciekawe czy ty bys zachowal spokoj gdyby ktos podle odgrywal sie na dh zone. ja zachowalem sie wobec niego uczciwie bo zaoferowalem dostarczenie ramy, mozliwosc zwrotu, mozliwy odbior osobisty i przed zakupem moze obejrzec rame, dalem mu lepszy damper, stracielm na niego mase czasu i nerwow gdy w ten czas mialme nie jednego kupca. Takich ludzi nalezy sie wystrezegac.
-
- Kontakt:
no sorry ale jezeli zaplacil
ja nie widze nic dziwnego w tym ze zamalowal rysy, sam sie wku$%^am, jak mam porysowana rame, i jak bym mial sprzet typu glory to napewno tez bym zamalowywal kazdy ubytek w lakierze
to czemu nie mogl wydac 50zl i pojechac po nia sam, obejrzec na miejscu, ja kupic lub nieMawet pisze:taką kasę
ja nie widze nic dziwnego w tym ze zamalowal rysy, sam sie wku$%^am, jak mam porysowana rame, i jak bym mial sprzet typu glory to napewno tez bym zamalowywal kazdy ubytek w lakierze
ashes to ashes...
Nie muszę znać przebiegu całej sprawy - gdybyś uważniej przeczytał moją wypowiedź (przeczytał "ze zrozumieniem"), wiedziałbyś że nie komentuję twojego postępowania, bo de facto nie wiem czy zamalowywałeś pisakiem ubytki czy nie. Komentowałem wypowiedź innego "cfaniaka", dla którego zamalowywanie pisakiem przed sprzedażą to nic złego - to "tylko" poprawa wizerunku.gdulec pisze:Jak w ogole mozesz prawic mi moralyyoonior jak nawet nie znasz przebiegu calej sprawy, kupujacemu mowielm o tym ze zamalowalme ryski poniewaz pzykladam duza wage do strony estetycznej. Durga rzec,z ze rama nie swiecila i nie wygladalaby tak na zdjeciach skoro byla by taka wytluczona jak wspomina osoba ktora zalozyla ten temat. Takie bezsensowne gadanie yoonior, pomysl jakim ty jestes czlowiekiem.
Oczywiście, jeżeli rzeczywiście zamalowałeś uszkodzenia (tego nie wiem), wszystko co napisałem o takich praktykach odnosi się też do ciebie.
I włóżmy między bajki opowieści o tym, że właściciel roweru z przeznaczeniem FR/DH/dirt po każdym uszkodzeniu lakieru biegnie do garażu, żeby je zamalować, bo jest estetą. Co za brednie...
Junior/G3R
www.g3riders.com
www.g3riders.com