Rower street/dirt
Rower street/dirt
Witam. Chcialbym sobie poskladac rower z przeznaczeniem do dirtu i streetu.
Cena raczej do 1400-1500 zl. Myslalem nad 3 ramami - Dartmoor two4player,PROdigy 9.81, i Author pi:em DirtStreet
Mile widziane inne propozycje lub jakbyscie napisali na jakich czesciach rower poskladac itd. Cena jak juz pisalem do 1500 zl.
Z gory thx. Pozdrawiam, Mith.
Cena raczej do 1400-1500 zl. Myslalem nad 3 ramami - Dartmoor two4player,PROdigy 9.81, i Author pi:em DirtStreet
Mile widziane inne propozycje lub jakbyscie napisali na jakich czesciach rower poskladac itd. Cena jak juz pisalem do 1500 zl.
Z gory thx. Pozdrawiam, Mith.
z tych ramek co napisał, to raczej poszukuje uniwersalnej dualówki, takiego roweru do wszystkiego, więc holy nie będzie dobry. No więc ja proponuje, gotowy rower Sign DS. Na allegro rocznik 2008 chodzi po 1600;) albo underground zone one za 1900zł(fajny bike) a jak składać, to amor używany DJ albo nowe Duro DJD 2008, obręcze np. dartmoora, piasty Novatec DO41SB/DO42SB 36, korby używany hussefelt albo nie wiem;) napęd to singlespeed albo shimano sora, jakiś tylny hebel v-brake, klamkomanetka alivio, a jak singel to tylko klamka np. avid'a. kiera z mostkiem hussefelt, siodło jakie wygodne a reszte to poszukaj na forum;)
Drogi Cayman, nie ma to byc rower dualowy tylko jak w temacie dirt, street. Holy bylby ok tyko jakby mial amorek. Sign ds to dualowka z przednia przezutka... a to mnie kompletnie nie interesuje. Na tych 3 ramkach znam kilku gosci ktorzy dosyc niezle na streecie wymiataja wiec to nie raczej dualowka...
Mith mysle, ze tu sa ludzie lepiej ogarniajacy te klimaty ode mnie. Ja nie kojaze duzej czesci sprzetu do dirtu bo dopiero niedawno rower zlozylem. Zlookaj ceny sprzetu na allegro bo tam powinienes szukac. Widel to pewnie duro albo jakis mocno stary dj bedzie,a reszte czesci to poszukaj bo tematów o bikach w tej cenie bylo duzo.
hmmm
wiec po 1 to proponuje sie zastanowic i poczytac o stylach jazdy:)
to ze Twoi kumple jezdza street na jakichs tam ramkach to nie znaczy ze tlyko ne sie od niego nadaja ja np na signie bym sie rzucil w street chociaz to nie jest typowa stereetowka ale Ty zaczynasz wiec nie sadze zeby dobrym wyborem byl rower typowo w 1 kierunku...
a Ty widzisz przerzutka z przodu i mowisz: nie to nie taki rower
smiech na sali:)
co do skladania to watpie zbeys z rama za 500zl zmiescil sie z calym bikiem w 1500:D
wiec po 1 to proponuje sie zastanowic i poczytac o stylach jazdy:)
to ze Twoi kumple jezdza street na jakichs tam ramkach to nie znaczy ze tlyko ne sie od niego nadaja ja np na signie bym sie rzucil w street chociaz to nie jest typowa stereetowka ale Ty zaczynasz wiec nie sadze zeby dobrym wyborem byl rower typowo w 1 kierunku...
a Ty widzisz przerzutka z przodu i mowisz: nie to nie taki rower
smiech na sali:)
co do skladania to watpie zbeys z rama za 500zl zmiescil sie z calym bikiem w 1500:D
http://www.pinkbike.com/photo/5516869/
http://tnij.com/Sprzedam_stuff :)
http://tnij.com/Sprzedam_stuff :)