Dobra opona do FR do 100zł
Dobra opona do FR do 100zł
Potrzebuje dobra opone na tył do FR do 100zł
-
- moderator
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ja mam maxxisa high rollera 2.3 i z przodu i z tylu i sa to naprawde fajne oponki:D Polecam, na suchym trzymaja suuuper, na wilgotnym tez da sie jezdzic, oczywiscie na wieksze bloto i mokre warunki to juz nie bardzo ale i tak mnie zaskoczyla ta opona, ze tak ladnie trzyma w tak duzym "przedziale" podogowym;p
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
ja bym polecił kendę nevegala w wersji stick-e, 2.5 jest trochę zaniżone, ale opona świetnie się spisuje nawet na suchym gruncie. No ale dostać ale mi na 24" dostać się niestety nie udało, na 24" zostaje tylko HR z miękkich opon.
Osobiście chciałem kupić coś taniego, bo starą oponę miałem na wykończeniu i kupiłem stouta. Wcześniej na nią strasznie psioczyłem, ale jak pomacałem u kumpla na tyle to wyszło że klocki ma całkiem fajne.
Albo coś się zmieniło, albo wcześniej macając tą oponę bez zakładania wydała mi się znacznie twardsza.
Teraz porównujac mieszankę, gdy nevegal ma 42a, to stout to jakieś 50a.
Tylko wole nie myśleć ile to waży, przy zamianie zużytej kendy kinetics 2.65 na tą 2.6 wydała się w ręce ze 2x cięższa :]
Na twarde sie nadaję, a na miękkim jest jeszcze lepiej , dobrze się oczyszcza, tylko rzuca błotem/ziemią/trawą po plecach
Osobiście chciałem kupić coś taniego, bo starą oponę miałem na wykończeniu i kupiłem stouta. Wcześniej na nią strasznie psioczyłem, ale jak pomacałem u kumpla na tyle to wyszło że klocki ma całkiem fajne.
Albo coś się zmieniło, albo wcześniej macając tą oponę bez zakładania wydała mi się znacznie twardsza.
Teraz porównujac mieszankę, gdy nevegal ma 42a, to stout to jakieś 50a.
Tylko wole nie myśleć ile to waży, przy zamianie zużytej kendy kinetics 2.65 na tą 2.6 wydała się w ręce ze 2x cięższa :]
Na twarde sie nadaję, a na miękkim jest jeszcze lepiej , dobrze się oczyszcza, tylko rzuca błotem/ziemią/trawą po plecach
A a mam pytanko odnośnie Panarecerów:
Szukam oponek które występują wersji 26' i 24' bo mam big hita i chciałbym mieć dwie takie same oponki. Panaracery by tu pasowały ale jak jest z oporami toczenia i wytrzymałością. Często przemierzam duże odległości po asfalcie zanim dojadę do traski wiec moje high rollery 40a wytrzymały aż ... 2 miesiące i z tylu mam prawie slicka (wiedziałem ze będą sie szybko zużywać ale żeby aż tak ??) W dodatku strasznie duże opory toczenia na asfalcie ... po kilku km pedałowania jechałem już tylko siłą woli :] Dlatego też szukam oponek które długo będa mi służyc i żeby dało sie na nich pojechać gdzieś dalej. Czy panarecery sie sprawdzą ?
Szukam oponek które występują wersji 26' i 24' bo mam big hita i chciałbym mieć dwie takie same oponki. Panaracery by tu pasowały ale jak jest z oporami toczenia i wytrzymałością. Często przemierzam duże odległości po asfalcie zanim dojadę do traski wiec moje high rollery 40a wytrzymały aż ... 2 miesiące i z tylu mam prawie slicka (wiedziałem ze będą sie szybko zużywać ale żeby aż tak ??) W dodatku strasznie duże opory toczenia na asfalcie ... po kilku km pedałowania jechałem już tylko siłą woli :] Dlatego też szukam oponek które długo będa mi służyc i żeby dało sie na nich pojechać gdzieś dalej. Czy panarecery sie sprawdzą ?
For sale: [url=http://tiny.pl/hwt49]Boxxer Team - Tanio![/url]
,,MaciekFR,, Panaracery toczą sie naprawde cieżko porównując je do tiogi dh2,3 czy kendy 2,3, ale za to trzymaja wyśmienicie nieporownywalnie lepiej od tiogi a smiem twierdzić ze w mokrym terenie trzymaja nieco lepiej od Maxxis High Roller 2.7.
A co do wytrzymałosci to o wiele wiecej pociągnął niż Maxxis-y
,,marcoch,, oponka jest nieco szersza od TIOGI DH 2.3 jakieś 3-4 mm
A co do wytrzymałosci to o wiele wiecej pociągnął niż Maxxis-y
,,marcoch,, oponka jest nieco szersza od TIOGI DH 2.3 jakieś 3-4 mm