Jak w temacie, mam rame dartmoor Two6Player i jeżdże na kolach 26 bo 24 sa dla mnie za małe. Mój amortyzator uległ zniszczeniu i myślałem o zakupie widelca sztywnego (Romed, NS albo dartmoor cromaxx). Jakie jest Wasze zdanie na ten temt? Czy sztywny widelec i koła 26 mają sens? Jeżdże głównie street i dirt.
Uzyłem szukajki ale nic nie znalałem. Jeśli temat był, proszę o linka i zamknięcie tego tematu.
Koła 26" a sztywny widelec.
-jezeli twoj amor ulegl zniszczeniu, a wczesniej nie jezdziles na sztywnym z przodu- uwazaj na poczatku, ja mialem kontuzje nadgarstka, ktora po 2wypadach na holy rozwinalem do stadium problemu...dlatego opchnalem sztywny widel:) uginacz nawet tandetny jak nie masz techniki extra to zbawienie bo na sztywnym idzie po lokciach i nadgarstkach:(
http://img165.imageshack.us/img165/2029/beztytuuwm8.png
Swego czasu jezdziłem na bmx'ie wiec do sztywnego jako tako jestem przyzwyczajony.
A teraz takie pytanie: który widelec lepszy-Dartmoor cromaxx czy Romed v3, a może ns? I jeżeli tak to mam chwilowo w przednim kole opone Maxxis larsen TT 2,35 i czy po zalozeniu nie będzie ona zbyt szeroka albo za wysoka, czy koło wejdzie "lajtowo"?