Kłopot z wyborem przerzutki :(

spectomo
Kontakt:

Post autor: spectomo »

Odpuść sobie sram 7.0 bo w dawnych przerzutkach Srama było zbyt dużo słabego plastiku, i przerzutki notorycznie wpadały w szprychy.Lepiej z miejsca wziąć srama SX 5 pomimo tego że jego dokładność będzie minimalnie mniejsza,ale odwdzięczy się trwałością.

DLa kogoś powyżej....stary Sram 7.0 i nowy SX5 działają w takim samym systemie 1:1
FANKA
Kontakt:

Post autor: FANKA »

Wiecie co ja jednak nie zmieniam przerzutki bo okazalo sie ze jest dobra. To wszystko wina nie jej samej ale haka... prawie przelamany na pol :wink: Tylko nie smiejcie sie za jestem tuman bo to rzeczywiscie wygladalo jakby ta przerzutka byla calkowicie skrzywiona heh :D A ja sie nie znam zbytnio na tym :D Robie tak: zostawiam przerzutke tylko ja przeczyszcze, sciagam z przodu wieksza zebatke i zakladam napinacz. Powinno wszystko dobrze chodzic bo te wszystkie klopoty z przerzutka mialam dlatego ze nie mialam napinacza :wink:
A czy zalozenie napinacza nie ma, jakby to powiedziec, skutkow ubocznych? Typu gorsze chodzenie przerzutek czy glosniejsze chodzenie napedu?
Moje marzenie! http://www.hcfr.pl/images/news/n-test-transition_bikes_bottlerocket_1_8.jpg
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

ma
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Krzychodh
Kontakt:

Post autor: Krzychodh »

Myśle że to zależy od napinacza i jego ustawienia. ja u siebie nie zauważyłem różnicy w działaniu przerzutki ani w głośności całego napędu.
mosbergus
Kontakt:

Post autor: mosbergus »

FANKA Tak, napinacz służy do napinania łańcucha po to żeby nie spadał np przy jeździe po korzeniach i niestety skracanie łańcucha nie zda egzaminu, fakt łańcuch będzie napięty ale będzie spadał. Zębatkę ściągnij którą ci wygodnie, ja miałem (zmiana bika obecnie bez) 38 zębów założoną. Jak będziesz miał kasetę 8-9 to środkowa zębatka Ci wystarczy. Jak masz zdjęcie tego co kompletujesz to podeślij, coś stworzymy :)

Niestety jak założysz napinacz to słychać jak chodzi ale nie aż tak bardzo. Idzie się przyzwyczaić ;)
Be free...
FANKA
Kontakt:

Post autor: FANKA »

Moj rower jest juz w serwisie. Tam mi wszystko zrobia jak trzeba i bedzie dobrze :) Mam przyjsc jutro albo we wtorek to moze juz bedzie zrobione. Juz sie nie moge doczegac bo mocno odczuwam brak mojego bika :( Byla taka ladna pogoda a ja nie mialam na czym pojezdzic na trasce...
Moje marzenie! http://www.hcfr.pl/images/news/n-test-transition_bikes_bottlerocket_1_8.jpg
ODPOWIEDZ