ale mialem fuxa...
ale mialem fuxa...
ufff......mam wiecej szczescia niz rozumu :D
dzis uniknalem mega gleby.. jezdze xc...najadlem sie dzis mega strachu...zjazd ostry w lesie, a tu qrwa odkrecilo mi sie przednie kolo, dzwigienka szybkozamykacza sie bujala luzno...a tu ze 35 kmh w dół na wertepach, drzewa koloo zaczelo latac a ja zaczalem desperacko dociskac kiere, co by nie wypadlo..
Nie ma bata, kupuję kask, bo do tej pory się zaliczałem do beskaskowych młotków..
Mieliście podobne sytuacje?
dzis uniknalem mega gleby.. jezdze xc...najadlem sie dzis mega strachu...zjazd ostry w lesie, a tu qrwa odkrecilo mi sie przednie kolo, dzwigienka szybkozamykacza sie bujala luzno...a tu ze 35 kmh w dół na wertepach, drzewa koloo zaczelo latac a ja zaczalem desperacko dociskac kiere, co by nie wypadlo..
Nie ma bata, kupuję kask, bo do tej pory się zaliczałem do beskaskowych młotków..
Mieliście podobne sytuacje?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
to ja powiem ze nie mialem fuksa i mi sie jednak kiedys odkrecilo przy zjezdzie
;-((( bylem zachwycony moim speedem, ze nie zauwazylem latajcego kola... hamulcem byla moja broda ktora potem przez 5 minut szukalem w 10 metrowym rowie po moje twarzy :-/ a potem karetka i lezenie pod kroplowka przez 2 tygodnie :-/
;-((( bylem zachwycony moim speedem, ze nie zauwazylem latajcego kola... hamulcem byla moja broda ktora potem przez 5 minut szukalem w 10 metrowym rowie po moje twarzy :-/ a potem karetka i lezenie pod kroplowka przez 2 tygodnie :-/
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=273562 sprzedam na czesci pisac :* :D
ja tam nie mialem takich sytulacji bo zawsze przed jakimis wyczynami staram sie sprawdzac zaciski mam nawet porobione z tylu ze jak by sie zacisk odpiol to sa takie balszki i kolo nie wyleci na przodzie juz jest sztywna os takze raczej male szanse ze sie cos urwie
aha pojezdzijcie sobie z tarcza 200mm na normalnej osce na przodzie potem fajnie sie haki wyrabiaja os sily he
aha pojezdzijcie sobie z tarcza 200mm na normalnej osce na przodzie potem fajnie sie haki wyrabiaja os sily he
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
-
- Kontakt:
no to mi ostatnio gdy przekladalem kolo z przodu to rozlecial sie szybkozamykacz na 4czesci! odpadla dzwigienka i to do czego sie ja wsadza i jeszcze troche zlomu... probowalem to poskladac ale nie trzymalo sie kupy, ale za jednym razem udalo sie, teraz w kazdej chwili moze i sie rozpasc na 4 czesci...
Juz jezdze na tym troche i chyba sie trzyma (niesprawdzalem)
Niemam za co kupić nowego bo kupilem FF i ochraniacze
Juz jezdze na tym troche i chyba sie trzyma (niesprawdzalem)
Niemam za co kupić nowego bo kupilem FF i ochraniacze
Przednie mi nigdy nie odpadło, za to tylne i owszem. Na bardzo stromym zjeździe robiłem endo i poczułem bardzo lekki tył. Całe szczęście, że stało sie to w takiej sytuacji, a nie jak robiłem jakieś schody, bo wtedy to by mi chyba nawet ff nie pomógł, no i rozwaliłbym cały sprzęt. Od tego czasu zawsze jak wyruszam na bika sprawdzam czy koła sie trzymają - taki uraz.