Antidote ADHD co to ?

KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

Spaced miały różne geometrie i tu się zgadzam ... nie wspomnę też o szczegółach typu główka ramy 1,5". Wracając do moich poprzednich wypowiedzi to nie pisałem o geo tylko o systemie zawieszenia. Nie próbuję tutaj dociec która rama jest lepsza, która była pierwsza itp itd, tylko wskazuję na podobieństwo (nie identyczność). Bardziej od tego wszystkiego ciekawi mnie efekt końcowy, czyli gotowa rama która trafi do sprzedaży i opinie pierwszych użytkowników. Wiadomo kiedy to nastąpi?
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
lipski
Kontakt:

Post autor: lipski »

KaKTuSSS - Schodek też ma przy F-44 1.5" główkę.. Ale nie wiem, czy nie jest jedynym..
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

no proszę :)
lipski
Kontakt:

No uparł się podobno, a on jak się uprze, to zawsze postawi na swoim ;)
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

a jaki wideł do tego?
lipski
Kontakt:

KaKTuSSS - Totem Coil.. 1.5" już daje znacznie większą sztywność przy 1-dno półce..

Gdybym wkładał 1-dno półkę, to też 1.5"
deviz
Kontakt:

Post autor: deviz »

w Myślenicach widziałem dwie osoby na tej ramce ...
prezentuje się zacnie , a opinie też pozytywne ..
oby wyszło cos fajnego ;]
Slavvduro
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

lipski no on ma proto ale z tego co słyszalem to ma być jakos niedługo 1.5 zumbi. Pomeczcie o to Pawła to pewnie odpowie.
Noldorek
Kontakt:

Post autor: Noldorek »

tak orientacyjnie :) odświeżam bo m problem...czy ta firma antidote ma swoja stronę ?? bo nie mogę znaleźć :O no i czy ktoś więcej już ma te ramki?? jakie są...jak się sprawują?? i takie tam :)
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6438250
Wszystko na sprzedaż
jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

Noldorek pisze:tak orientacyjnie odświeżam bo m problem...czy ta firma antidote ma swoja stronę ?? bo nie mogę znaleźć :O no i czy ktoś więcej już ma te ramki?? jakie są...jak się sprawują?? i takie tam
Narazie to jest bardziej manufaktura niz firma i z calym szacunkiem ale raczej nie dostaniesz ramy ktora jest w fazie testowania przez zawodnikow (np Papi )
Noldorek
Kontakt:

No sie wie :) przyglądałem się rowerkowi Papiego ( dobrze odmieniam :D? ) parę tych ramek było na MP :) a teraz zostaje mi czekać i czekać...aż wejdzie do seryjnej produkcji :D
Wszystko na sprzedaż
mikael
Kontakt:

Post autor: mikael »

ja bym tak nie pluł na mielec, prawda jest taka ze mialem rok przyjemność testować ramę projektu osobnika związanego z ramą powyższą, która spawano w mielcu z rurek sciąganych na zamówienie itp. Rama spisywała się bez problemów, nawet lakier zachowywał się lepiej niż niejeden fabryczny. Prawda jest taka ze jak ktoś ich nadzoruje krok po kroku, a tak podejrzewam robi to autor powyższej ramy, to są w stanie zrobić coś naprawdę dobrego i spełniającego jako tako standardy jakości. Zwłaszcza ,że wiem ile czasu zeszło na projektowanie tej ramy, i jak każdy detal jest dopieszczany, na co miałem naoczne dowody:)
re5pect
Kontakt:

Post autor: re5pect »

Prawda, co do Mielca nie ma się co czepiać. Kilka lat temu spawałem tam Gianta AC Team i efekt końcowy był powalający 8) Teraz tylko czekajmy na premiery nowego sprzętu...
gg: 4709451
Noldorek
Kontakt:

No wiec :)?? bo się zastanawiam...i zastanawiam czy może ktoś wie co będzie dalej z TYMI ramkami :)?? będzie z tego jakaś firma czy projekt upadł ?
Wszystko na sprzedaż
Czlenson
Kontakt:

Post autor: Czlenson »

http://www.antidotebikes.com/

^Strona tej firmy

Projekt nie upadl.
Antidote robi ramki z bardzo dobrego stopu 7020 i z tego co sie dowiedzialem to poprostu bylo ciezko o ten material. Na przyszly rok firma znalazla rozwiazanie problemu i produkcja powinna ruszyc dalej.
Bedzie odswiezone ADHD z profili takich jak orange :) czyli mozliwe ze ramki beda jeszcze lzejsze bez utraty pancernosci.
Ma sie pojawic jeszcze jedna ramka o nowym systemie zawieszenia :)

Pozdro!
GBN CREW

http://www.pinkbike.com/u/czlenson/
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Czlenson ale orange wbrew marketingowi nie jest tak super lekki ;) Ktos ważył Mke 224 i z wszystkim rama oprócz dampera to 3.9kg czyli standardowo raczej.

Mnie ciekawi co to za opcja z nowym materiałem, o której słyszalem.
Roman_Maxx
Kontakt:

Post autor: Roman_Maxx »

Moim zdaniem brawa dla chłopaków, że mimo tylu trudności dają radę.
Powiedzcie proszę kiedy planujecie jakieś dni demo nowej marki?
W temacie mielca, skoro spawają konstrukcje lotnicze z najwyższymi wymaganiami i standardami to mogą także rowery - kwestia jak jest zawarta umowa i jakie z niej wynikają konsekwencje dla nich za buble!
Kontakt:

Post autor: groochas »

Ne znam szczegolow, ale z tego co wiem to ramka antidote aDHd powinna niebawem sie pojawic w sprzedazy. Problem Mielca zostal rozwiazany poprzez zakup profesjonalnego sprzetu i chlopaki swoje ramy beda spawac sami. Zreszta maja w tym doswiadczenie. Wiem bo mam przyjemnosc ich znac. Material tez sie znalazl taki jak potrzebowali. Jest tez nowy projekt ramki DH, z nowym systemem zawieszenia. Strona jest i niebawem powinna sie rozruszać i nieco zmienić. Także panowie cierpliwości.
ODPOWIEDZ