SZCZYRK WAS/NAS NIE CHCE!!! WYNOCHA!!!

biker1978
Kontakt:

SZCZYRK WAS/NAS NIE CHCE!!! WYNOCHA!!!

Post autor: biker1978 »

Żeby nie było tak anonimowo to trochę osób mnie kojarzy z Doraźnej pomocy rowerowej która nadal działa jakby co :) A teraz do rzeczy. W kilka osób z klubu NM zebraliśmy się i zrobiliśmy (w sumie ja się wiele nie narobiłem bo na widok łopaty i kilofa w weekend chce mi się rzygać - mam go wystarczająco dużo w tygodniu przy remoncie domu jak niektórzy wiedzą) traskę w lesie jak się patrzy w dół z Jaworzyny po prawej stronie. Dziś czyli w poniedziałek trasa jest rozwalona a w niedzielę była kończona... Zniszczone są dwie górne bandy nad którymi narobiły się dwie osoby no i ja na doczepkę ;) Narzucone kłody które odrzuciłem żeby ktoś się nie rozwałkował. Jedna banda była robiona około 3 godzin jak nie więcej to bankowo, druga niżej jeszcze więcej czasu i ją robiły 2 osoby rezygnując z jeżdżenia. Ci którzy je widzieli wiedzą że liche nie były. Celowo zniszczone - bo dziś lało cały dzień i nikt normalny w lesie nie ścina drzewa - przeszedł koń ciągnąc drzewo.

Piszę o tym żeby ktoś się nie zdziwił że nagle w połowie banda nie istnieje i nie znalazł się na drzewie. Droga zrywki drzewa to to nie jest napewno.

Bardzo bym prosił o zastanawianie się nad przyjazdem do Szczyrku na rower. To miejsce na Was nie zasługuje. Utrzymujecie ludzi którzy z Was sobie drwią, szydzą i śmieją się z Was za plecami a w oczy mówią że oczywiście trasy powinny być i to nie dobrze że ich nie ma. Wiem to po 3 latach mieszkania tutaj.

Druga strona medalu jest taka że las jest czyjąś własnością - podobno bo tego nie sprawdziliśmy - nie chodzi o lasy państwowe. Niby własność kilkuset osób. Tak więc te kilkaset osób z kwaterami na Was robi... Postaramy się jakoś z nimi jako NM dogadać ale wątpię żeby ich nagle oświeciło bo trzeba mieć mózg w głowie a nie spraną wódą galaretę. Nie widzę żeby im płacić no bo sorry... za co? zresztą co każdy przyjeżdżający do Szczyrku będzie bulić haracz za jazdę po trasach? Trasy powinni sami zrobić żeby Was przyciągnąć!!!! Póki co czyli do momentu nie wyjaśnienia sprawy zastanówcie się komu zostawiacie swoje lub przez Rodziców niełatwo zarobione pieniądze.

Niektórzy mówią że nie ma lepszej miejscówki i będą tu i tak przyjeżdżać - może po przeczytaniu tego w końcu się zastanowią co mówią. Napewno nic nie udowodnicie tym że będziecie tu i tak przyjeżdżać...

Narazie Szczyrk odradzam jako miejsce na rower.

Pozdrawiam
Biker1978
Gardor
Kontakt:

Post autor: Gardor »

O kurde a ja jadę tam na obóz z totalbikes ciekawe jak to będzie ;/
http://gardorr.pinkbike.com/
biker1978
Kontakt:

Już im napisałem maila jak tu jest.... antyreklamy robić nie będę - tutaj tras nie ma...
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

kurde a ja bylem tam pierwszy raz w sobote i bylem zachwycony !!

Jedynym problemem byla malo przyjazna obsluga wyciagu (worki pod dupe- porazka)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

biker1978 to wiedzialem, ze kiedys tak to sie skonczy. Widac było po postawie miejscowych. Niesty nic im nie zrobimy bo tłuka kase na jełopach majacych sentyment do miejsca z czasów komuny i na okolicznych duzych miastach bo blisko. Co by nie mówic dopóki nie bedzie ostrej konkurencji to sie nie zmieni. Raczej nie licze, ze sie tego doczekam ale i tak tam nie jezdze czy to w lato czy to w zime (to sa łaki, nie trasy narciarskie). A szkoda bo w sumie macie jedną z fajniejszych gór w PL zarówno pod narciarstwo jak i MTB.

BTW. Ta trasa która budowaliscie byla zalegalizowana? Bo jesli tak to możecie zawsze w mediach boruty narobic. Pewnie ktoś chwyci bo to ładny temat ;)
Roman_Maxx
Kontakt:

Post autor: Roman_Maxx »

W szczyrku od lat miejscowi mają nasrane w głowach i dawno postawiłem na nich krzyżyk. Niech sobie w tej tępej gnuśności tkwią ich sprawa, ja się nie będę szarpał i denerwował.
Szczyrkowi mówię NIE od dawna i wydaję kasę w Myślenicach lub u braci Czechów i Słowaków.
Omijajcie głupotę szczyrkową, bo się jeszcze zarazicie!
Kontakt:

Post autor: suchyFR »

ja mam do Szczyrku 20 minut drogi na rowerze, więc chcąc-nie chcąc i tak będę jeździł tu, a nie do np Myślenic... bo mnie nie stać niestety...
a sytuacja oczywiście jest żałosna, ludzie sobie sami odstraszają klientów, taka głupota jest możliwa chyba tylko w Polsce :/
Spaced
moderator
Kontakt:

suchyFR nie tylko w PL uwierz mi ;) ale co by nie mówic wszedzie tam gdzie dupa nigdy nie trzeba bylo ruszyc aby zarobić.
gwarek
Kontakt:

Post autor: gwarek »

Taaak tak to tylko w Polsce można spieprzyć komuś zabawe, w niedziele sobie włąsnie śmigałem po tej trasie i była naprawde super, początek bardziej techniczny a dalej troche szybszy... Trasę wystarczyło jeszcze troche dokończyć i można by zawody śmiało zrobić...Chłopaki naprawdę wielkie dzięki za możliwość jazdy na takiej trasce ale tak jak piszesz... jeśli takie coś ma miejsce to szkoda waszego wysiłku, który możecie włożyc w jazdę na rowerze gdzieś indziej...POzdro dla NM i lokelsów
Spaced
moderator
Kontakt:

gwarek jesli na trasie ktoś sie wyłoży w US, a nie jest w pełni zlegalizowana na trase idzie sie z piłami wiec to nie tylko u nas chociaz tam przynajmniej jest powód - własciciel terenu nie lubi pozwów.

Ale ponawiam pytanie. Traska zalegalizowana?
hemi427
Kontakt:

Post autor: hemi427 »

a moze walniemy jakis strajk?usiadziemy pod wyciagiem blokujac wejscie na krzeslo.W zbrojach i kaskach to paly nam raczej duzo nie zrobia..ku$@#$wa jest tylu milosnikow szczyrku ze jakby sie tam zebrac to bysmy caly ten parking zajeli...
Jestem z zywca i tez postawilem krzyzyk na szczyrk.Oczywiscie bede sie staral tam przyjezdzac czasem ale nie spodziewam sie juz nic dobrego tam.Zakladam worek na wyciagu jak prosza,nawet nie spodziewam sie odpowiedzi jak im dziekuje jak wsiadam/wysiadam z krzesla...po prostu juz to zlewam.
Szkoda tej trasy...byla naprawde fajna...spotkalem kogos z was w zeszly i w ten weekend jak robiliscie ja...Ode mnie macie pelen szacunek za prace i poswiecenie...oraz piwo jak tylko bedziecie w Żywcu...pozdrawiam
enduromaster
Kontakt:

Post autor: enduromaster »

pod Łodzią też się ktoś uwziął ale na motocyklistów.
bo to że na łąkach oddalonych 2-3km w lini prostej pojawiają się cegły, kamory i inne graty na wyjeżdżonym torze nie jest działaniem wiatru.
Tak samo wiatr czy jakiś zwierz w lesie nie podcina drzewa przy samej drodze i układa na stos :? chociaż sprawa w lesie jest drugorzędowa, jest co pokonywać na szlaku, aż roi się od riderów :mrgreen:
power of diesel
http://pl.youtube.com/watch?v=0qIBHg8NSLY&feature=related
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

zawsze znajdą się ludzie, którym żal dupę ściska, że ktoś jeździ, a oni nie mogą, albo najchętniej mieszkaliby w ziemiankach na środku syberii, bo im ktoś/coś przeszkadza z abstrakcyjnych powodów...

ile było już historii z linkami przewieszanymi między drzewami na trasach uczęszczanych przez motocyklistów...
maxdila
Kontakt:

Post autor: maxdila »

witam

byłem 2 tygodnie temu w weekend w szczyrku i jakoś nie zaobserwowałem negatywnego nastawienia na bikerów

o co chodzi z tymi workami na wyciągu ?
http://sk2.pl/7340
Spaced
moderator
Kontakt:

maxdila "bikerów w brudnych stojach/ubraniach na wyciąg nie wpuszczamy" i stad te woreczki.

A co do negatywnego podejscia to chyba liny przeciwko MXowcom na jednej trasie nie widziales i szczescia miales, ze nikt cie nie pozdrowił po szczyrkowemu ;)
Bullit
Kontakt:

Post autor: Bullit »

No to fajnie. Wlasnie sie tam wybieralem.
To teraz do Wierchomli dolaczyl Szczyrk, Krynica jeszcze nie gotowa wiec robi sie posucha na szybkie wypady bo ilez mozna jezdzic w Myslenicach. Czy macie jakies wiesci o Zarze lub/i Kasinie (Snieznica)?
Z gory dzieki za odpowiedz.
p.
Spaced
moderator
Kontakt:

Bullit kasina miała być od Czerwca ready ale to niech miejscowi sie wypowiedza.
Bullit
Kontakt:

Post autor: Bullit »

Spaced pisze:Bullit kasina miała być od Czerwca ready ale to niech miejscowi sie wypowiedza.
w sumie to ja tez jakby miejscowy jestem bo z okna mojego rodzinnego domu ja widze :D ale nie zmienia to faktu ze nie siedze w temacie, moze dlatego ze za rzadko tam bywam.
biker1978
Kontakt:

Po szczyrkowemu czyli kamieniem... niejednego obrzucano to nie żart... o bluzgach nie wspominając
ODPOWIEDZ