dartmoor dirty harry vs. ns pancake

artin.van.bruyen
Kontakt:

dartmoor dirty harry vs. ns pancake

Post autor: artin.van.bruyen »

które pedały będą lepsze????

ps. użyłem szukajki
Kalashnikov
Kontakt:

Post autor: Kalashnikov »

Nie miałem nigdy styczności z Dartmoorami, ale posiadam Pancake i są bezproblemowe w obsłudze, trwałe, plusem są też wkręcane piny od spodu. Gwarancja Crash Replacement (czy jakos tak). Zdecydowanie polecam!
http://kwiczol.pinkbike.com/
mlodszy
Kontakt:

Post autor: mlodszy »

Miałem oba modele, zdecydowanie polecam NS po jakims czasie łapią luzy, ale sie trzymają. W Dirty Harry ośka poszła po miesiącu jazdy, a przy okazji jak w każdych dartmoorach(bo w bloody marry tez tak mialem) w ciagu miesiąca pogubiłem mase pinów. Polecam NS jeśli nie chcesz mieć kłopotów. :D
re5pect
Kontakt:

Post autor: re5pect »

ja kiedyś miałem pancake'i, a dokładniej tą starszą wersję z pinamy przykręcanymi od góry na imbusa. Ogólnie pedałów nie polecam. Nie dość że pogubiłem masę pinów (mimo że były mocno przykręcone) to rozwaliłem łożysko w lewym pedale co uczyniło go bezużytecznym... Możliwe że trafiłem na jakiś "trefny" egzemplarz. I tak wolałbym je od dartmoor'ów...
gg: 4709451
Matos
Kontakt:

Post autor: Matos »

Kup sobie Wellgo/VP za 40zł i będzie ok ;)
[url=http://infobot.pl/r/1aIW]PinkBike[/url]
[url=http://infobot.pl/r/1aIR]Allegro[/url]
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Mam Dartmoory i spokojnie moge je polecic. Na samym poczatku zgubilem ok. 4 piny ale to z wlasnej winy bo ich nie dokrecilem. Po dokreceniu nie wypadl ani jeden (ok. 6 miechow). Dirty Harry calkiem fajnie trzymaja noge ale tez bez zadnych rewelacji. Luzy. Po ponad pol roku jazdy zrobil mi sie maly luz w jednym pedale. Dodatkowo Dartmoory sa w bardzo przystepnej cenie i dobrze przeklada sie cena na jakosc.
mlody8899
Kontakt:

Post autor: mlody8899 »

re5pect chyba miales jakas trefna wersje bo kumplowi przez ponad 2 lata wypadl tylko jeden pin, niestety po dwoch latach sie rozsypaly...
ja mam te nowe pancake 07' uzywam juz prawie rok i ani jednego pina nie zgubilem, luzy sie porobily, no wystarczy zdjac kapsel i dokrecic srube :lol:
artin.van.bruyen
Kontakt:

Post autor: artin.van.bruyen »

chyba sie na pancake zdecyduje :) lżejsze są od dartmoorów i ładniejsze :) dzięki za wypowiedzi
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Śmigałem na starszych pancake i juz lepiej od nich trzymały noge moje VP559. A kulki jak to kulki tak czy tak predzej luzy złapią ale co to za problem dokręcić. Piny wypadają jak sie ich nie dokręca wiec tez jeden czort :) ja bym brał VP albo dozbierał do jakis na maszynach.
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

sam mam dartmoory i jestem z nich zadowolony :).. zgubilem max 4 piny po pol sezonie jazdy.. teraz wkrecilem nowe i nic sie nie dzieje.. i jezeli popatrzec jak sa zbudowane dartmoory a pancake to lepiej nogi beda sie trzymac dartmoory ;)..

pozdroooo
k4milw
Kontakt:

Post autor: k4milw »

Mam dartmoory rok czasu i ani razu nie złapały luzów, chodza idealnie. Zaraz po kupnie radze dokrecic wszystkie piny zeby nie wypadały. Ja nie zgubiłem ani jednego. Bardzo dobrze trzymają noge. Polecam.
ODPOWIEDZ