Nie miałem nigdy styczności z Dartmoorami, ale posiadam Pancake i są bezproblemowe w obsłudze, trwałe, plusem są też wkręcane piny od spodu. Gwarancja Crash Replacement (czy jakos tak). Zdecydowanie polecam!
Miałem oba modele, zdecydowanie polecam NS po jakims czasie łapią luzy, ale sie trzymają. W Dirty Harry ośka poszła po miesiącu jazdy, a przy okazji jak w każdych dartmoorach(bo w bloody marry tez tak mialem) w ciagu miesiąca pogubiłem mase pinów. Polecam NS jeśli nie chcesz mieć kłopotów.
ja kiedyś miałem pancake'i, a dokładniej tą starszą wersję z pinamy przykręcanymi od góry na imbusa. Ogólnie pedałów nie polecam. Nie dość że pogubiłem masę pinów (mimo że były mocno przykręcone) to rozwaliłem łożysko w lewym pedale co uczyniło go bezużytecznym... Możliwe że trafiłem na jakiś "trefny" egzemplarz. I tak wolałbym je od dartmoor'ów...
Mam Dartmoory i spokojnie moge je polecic. Na samym poczatku zgubilem ok. 4 piny ale to z wlasnej winy bo ich nie dokrecilem. Po dokreceniu nie wypadl ani jeden (ok. 6 miechow). Dirty Harry calkiem fajnie trzymaja noge ale tez bez zadnych rewelacji. Luzy. Po ponad pol roku jazdy zrobil mi sie maly luz w jednym pedale. Dodatkowo Dartmoory sa w bardzo przystepnej cenie i dobrze przeklada sie cena na jakosc.
re5pect chyba miales jakas trefna wersje bo kumplowi przez ponad 2 lata wypadl tylko jeden pin, niestety po dwoch latach sie rozsypaly...
ja mam te nowe pancake 07' uzywam juz prawie rok i ani jednego pina nie zgubilem, luzy sie porobily, no wystarczy zdjac kapsel i dokrecic srube
Śmigałem na starszych pancake i juz lepiej od nich trzymały noge moje VP559. A kulki jak to kulki tak czy tak predzej luzy złapią ale co to za problem dokręcić. Piny wypadają jak sie ich nie dokręca wiec tez jeden czort ja bym brał VP albo dozbierał do jakis na maszynach.
sam mam dartmoory i jestem z nich zadowolony .. zgubilem max 4 piny po pol sezonie jazdy.. teraz wkrecilem nowe i nic sie nie dzieje.. i jezeli popatrzec jak sa zbudowane dartmoory a pancake to lepiej nogi beda sie trzymac dartmoory ..
Mam dartmoory rok czasu i ani razu nie złapały luzów, chodza idealnie. Zaraz po kupnie radze dokrecic wszystkie piny zeby nie wypadały. Ja nie zgubiłem ani jednego. Bardzo dobrze trzymają noge. Polecam.