Oszust z Łodzi rama Dm Ds 2.0...Pomocy!!!

frlisek
Kontakt:

Post autor: frlisek »

A moze poprostu ta paczka lezy na poczcie?? Ja tak miałem z kołem lezało na poczcie z 3 tyg!
http://lisekfr.pinkbike.com/
lolek789
Kontakt:

Post autor: lolek789 »

1. kase wpłacałem przez bank internetowy wiec potwierdzenie mam..
2.to nie jest cały rower tylko rama..
3. Uzywam głowy bo miało być to wysłane piorytetem
4.za rame dalem 315zł
Była aukcja na allegro tylko ze za 20zł..
5. byłem na poczcie i te nie miłe panie stwierdziły ze nic nie ma!!
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

mosbergus czytaj dokladnie ze zrozumieniem zanim cos palniesz
www.mm-foto.pl
nooz
Kontakt:

Post autor: nooz »

a co za problem wpaść do gościa jeśli masz jego adres, a jeśli nie to zawsze sie jakos da zdobyć bo wpłacałeś na konto tego kogoś i namiary są...
Grzesiu
Kontakt:

Post autor: Grzesiu »

Jakby większość się zainteresowala i spojrzała na tematy przklejone to by zauważyli że jest zrobion temat o oszustwach http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=46578 i są tam wypisane krok po kroku co robić jeżeli zostaniesz oszukany.
http://www.pinkbike.com/photo/935615/
krisss
Kontakt:

Post autor: krisss »

na przyszłość pamietej ze przy droższych przedmiotach warto zapłacic te 20 zł wiecej za przesyłke pobraniową i sobie sprawdzić jej zawartość przy listonoszu wydasz te 20 wiecej ale nie stracisz 600
www.krisss.4.pl pozdro 4 [you]
wookie85
Kontakt:

a jak nie chce wyslac to co ? to poprostu nie kupowac ? moze i tak lepiej ale teraz takie rady mozna sobie darowac , kazdy taki madry a pozniej jak okazja i dobra cena to i tak wplaci na konto
www.mm-foto.pl
mosbergus
Kontakt:

Post autor: mosbergus »

wookie85 rama nie rama co by nie było to i tak należy jakoś się zabezpieczyć czyż nie ?

jak kasy nie odzyska a bedzie to prawda ze wala zrobil to bedzie klepanko i tyle , juz ja sie wtedy o to postaram bo takich gnoi bede tempil
widać Twój poziom, nie chce mi się tego komentować.
4.za rame dalem 315zł
Była aukcja na allegro tylko ze za 20zł..
5. byłem na poczcie i te nie miłe panie stwierdziły ze nic nie ma!!
Jeżeli dobrze skumałem 4pkt to kupiłeś ją na allegro niby za 20zł tak?
No i masz wałka sam z siebie zrobiłeś. Teraz koleś powie że ramę sprzedał za 20zł o ile będziesz wyciągał z tego jakieś konsekwencje, jeżeli kasę mu przelałeś to co z tego że masz dowód-właśnie masz dowód że mu przelałeś 315zł i nic innego, to nie jest dowód że płaciłeś za ramę, chodzi o to że wychodzi na to jakbyś mu przelał ta kasę "od tak" rozumiesz ?

Nie bądź frajer i dzwoń do kolesia, a jak nie to jedź do niego. Mój kumpel zamawiał pedała i miał podobnie, przelał kasę no i 3tygodnie nie było (priorytet) pisał, dzwonił ale zero kontaktu no i jak się okazało cały czas dostawał awizo ale nikogo nie było w domu, w końcu się dodzwonił i wszyło na to że paczka wróciła do kolesia ale później odesłał ją jeszcze raz na swój koszt i tak po około 1,5 miesiąca dopiero miał pedała...
Be free...
wookie85
Kontakt:

kolego odpusc sobie bo z dzieckiem nie gadasz , jestem ciety na takich oszustow wiec co mam przyjechac i go przytulic ? poza tym takie pisanie masz jeszcze cos na celu , ale oczywiscie nie skumasz pewnie o co chodzi a pw nie chce mi sie pisac zeby ci wytlumaczyc

ynteligencja sie znalazla i poziom bedzie oceniac , to nie zawody kochanie

druga sprawa ma rozmowie na gg w ktore pewnie ustalaja ze na allegro bedzie 20 zl i itd itd , i to tez ma znaczenia , myslisz ze co liczy sie tylko to ile przelala ? nie , bez przesady , to ze bylo 20 zl jedynie niweluje pomoc allegro ewentualna o odzyskanie kasy
www.mm-foto.pl
mosbergus
Kontakt:

odpuść sobie człowieku bo przez takich dorosłych jak ty mi tylko ciśnienie moje młode skacze, jak ci się podoba to jedz i go przytulaj, nikt nie lubi jak go ktoś oszukuje, a jak masz za dużo testosteronu to idź głową w mur powal :/ i będę oceniać co mi się podoba (chyba że mi zabronisz to przepraszam) :roll: :D .

Co z rozmów gg które w oczach prawa mogą być zdublowane ? Więc są niewiarogodne czyli nie mogą być materiałem dowodowym. Jak już napisałeś te 20zł niweluje pomoc allegro no i kreci się koło - wychodzi tak jak wcześniej pisałem czyli nic. Zwyczajnie komuś zrobił koleś prezent w postaci 315zł...dobra imprezka była jak jeszcze rame sprzedał komuś innemu ;)
3. Uzywam głowy bo miało być to wysłane piorytetem
Jakbyś użył głowy to by cię koleś nie wydymał. Ja już kupę rzeczy kupiłem na allegro ze sklepów i zwyczajnych użytkowników, z mojego konta zamawiam też rzeczy znajomym jak mnie proszą, moi znajomi też mają konta, sprzedają,kupują i jakoś nigdy od nikogo nie słyszałem żeby dał się wydymać, a wszelkie nieprawidłowości wynikały z nieporozumień albo jakichś przyczyn losowych ale wszystko kończyło się ok. Jak już cię koleś wydymał to nie dumaj tu na forum tylko idź na policje, wszyscy potraficie tylko gadać i doradzać ale sami byście niczego nie zrobili :/ już tyle czasu upłynęło, na policji się zapytają dlaczego dopiero to zgłaszasz to co powiesz ? że liczyłeś na ludzi z forum których na oczy nie widziałeś ? Licz na siebie stary. Jak jesteś nieostrożny to nikt nie będzie za Tobą płakał. pozdr :|
Be free...
wookie85
Kontakt:

nadal widze ze nie kumaty jestes i tylko jedno widzisz i po tym oceniasz ... nic mlody jestes , nauczysz sie

rozmowy na gg moga byc materialem dowodowym do pewnego stopnia
www.mm-foto.pl
mosbergus
Kontakt:

wookie85 zgadzam się ale jest to materiał "NIEWIARYGODNY" czyli poszlakowy, jest niepełnowartościowy którego się praktycznie nie bierze pod uwagę, jeżeli koleś skasował nr gg to nikt mu nawet nie udowodni że kiedyś go miał chyba że po rekonstrukcji HD a kto się będzie w to bawił przy takiej sprawie...no bądźmy poważni...
Prawda jest taka że na 99% nie odzyska już kasy ani ramy...w internecie nie jesteśmy tak anonimowi jakby się nam wydawało ale w tym przypadku jeżeli allegro nic nie zrobi to kolesia można uznać że się rozpłynął, a co allegro zrobi jak chcieli być oboje mądrzejsi niż ustawa przewiduje ? Faktem jest to że jedyne dowody to: ramka została kupiona na allegro za 20zł od użytkownika X o adresie X, nic więcej. A jak ktoś np chce zaliczkę i np wysyłasz mu 100zł później koleś wywiązuje się z umowy to co zrobisz ? Przelałeś mu kasę, a on Ci powie to po co przelewałeś ? tak samo jest w tej sytuacji że on kupił ramkę rzekomo za 20zł,a że przelał 315zł to się zapytają "a po co tyle przelałeś jak umowa była na 20zł?" więc cd odzyskania kasy to jedynie jeżeli coś by się udało odzyskać to tylko 20zł bo wg aukcji (jedyny rzetelny dowód) wychodzi że na tyle koleś zrobił wała. No prościej się nie da wytłumaczyć.
A to że młody to nie znaczy że głupi, bardzo mnie denerwuje jak ktoś dzieli ludzi wiekowo.
Be free...
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

mosbergus pisze:jeżeli koleś skasował nr gg to nikt mu nawet nie udowodni że kiedyś go miał chyba że po rekonstrukcji HD
"Rekonstrukcje HD" sie robi jak dysk ulegnie uszkodzeniu, a nawet czesciowemu zniszczeniu. Odzyskanie usunietych danych to kwestia kilku minut. Pliki usuniete (nawet metoda format c:) nie sa wyrzucane z dysku, tylko oznaczane jako pliki do nadpisania (Overwrite files) i niewidoczne. I pozostaja na dysku dopoki nie nadpisze sie ich innymi danymi. Nie wierze ze gosc by chcial np. spalic twardziela zeby nie stracic 315 zl ;).
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
mosbergus
Kontakt:

Ale samemu można napisać skrypt w bath który nadpisuje wielokrotnie dany plik czy pliki... nie ma sensu już dłużej ciągnąć tego tematu bo schodzi na inny tor. pozdr
Be free...
lolek789
Kontakt:

Post autor: lolek789 »

mosbergus takie słowka jak "wydymał" to mozesz do swoich "przyjaciół" stosować
nie kierować je w moja strone...nie wiem moze duzo stosujesz to słowo bo kiedys
ciebie ktos "wydymal"...i jak masz pierdoly pisac to idz powal glowa w sciane..tak jak napisales wookiemu85

Ramke odzyskalem + gratisy w postsci shimano 105 i siodla...
wielkie dzieki wookiemu85 ktory jako jedyny chcial mi pomoc...
a reszcie ZAL chlopaki
Temat zamknac i usunac...

aa i kazdy dowód jest dobry czy GG czy email..
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

mosbergus nie baw sie w teoretyzowanie prawnicze bo nie bardzo Ci to wychodzi stary, niewiarygodny nie jest synonimem poszlakowego,nie jest nawet wyrazem bliskoznacznym.ponadto rozmowy z gadu gadu rowniez sa uznawane jako dowody w takich sprawach.idac dalej-zgodnie z prawem jesli osoba odbierajaca przelew nie jest w stanie udowodnic ze oczekiwala na przelew w takiej i takiej wysokosci od takiej i takiej osoby to te pieniadze nie naleza do niej,a przelew uznaje sie za wykonany omylkowo-i pieniadze wracaja do nadawcy.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
mosbergus
Kontakt:

Email mógłby być dobrym dowodem ale w życiu nigdzie i nigdy nikt nie weźmie pod uwagę rozmów z gg ! Trochę logiki i informatyki panowie.

lolek789 ależ przepraszam że Cię uraziłem książę :/ przykro mi ale mój słownik jest na tyle ubogi, że nie potrafię zastąpić "wydymał" innym słowem ;) tak mnie mama nauczyła i koniec ;) Po 2 nie bucz, bo to Ty miałeś problem i Ty założyłeś ten temat, a jak czytałem Twoje posty w stosunku do innych użytkowników to mi się nie chciało wcale odpisywać na ten temat, ostrzeżenia też za nim nie masz na pewno.

piotrex a Ty jak nie masz sensownych argumentów to łapiesz za słówka, może czas jednak dorosnąć, bo kłótnia o słówka zejdzie na zupełnie inny temat - nie mam na to ochoty. Jak jest z przelewami to dokładnie nie wiem.

Koniec ja się zmywam. Pozdr
Be free...
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

mosbergussynus,mowisz innym ze powinni dorosnac a sam strzelasz focha jak ktos Ci zwraca uwage ze sie mijasz z prawda.W prawie nie ma miejsca na omylki slowne,a Ty nie dosc ze mylisz pojecia to jak widac gowno wiesz.
masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem?to zanim odpiszesz na jakiegos posta przeczytaj go pare razy.
nie wiesz?to kurwa nie pisz.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
mosbergus
Kontakt:

Po ***** to się komentuje czyjeś wypowiedzi :/ nie strzelam focha tylko obstaje przy swojej racji z racjonalnymi argumentami. Jeżeli rozmowy gg mogą być uznane za materiał dowodowy to podważ jakoś moje zdanie,a nie komentuj "że się nie znam", no proszę będę ci groził na gg (właściwie z kadu) zmienię nr i stary wywalę, teraz mi udowodnij że ja go kiedykolwiek posiadałem... Najpierw zapoznaj się z podejściem adminów serwerów do udostępniania jakichkolwiek danych, potem z zasadą działania przydzielania numerów, no i
przydzielaniem oczywiście adresów ip <-- z adresami ip wróć do pkt 1 później po moim wyparciu udowodnij że rozmowa nie była dublowana. Pomijając już jakiekolwiek próby odzyskiwania danych z dysku które w takim przypadku nie były by nawet brane pod uwagę do tego dochodzi praca sądów. Nie mam ochoty się kłócić. Pozdr
Be free...
ODPOWIEDZ