Do usunięcia;]

Dxx
Kontakt:

Do usunięcia;]

Post autor: Dxx »

Czy mógłby mi ktoś z posiadaczy opisać jak krok po kroku złożyć te stery - niby powinno być to banalnie proste - ale jakoś stery zrobione na 1 i 1/8 nie do końca pasują tak jak powinny wg mnie, wzorując na wielu innych sterach... nie wiem, może zostałem wyjeb^&* na jakąś część (sprzedawane były bez boxa)
Mój komplet składa się z ............... i dwóch podkładek o skośnej powierzchni pasującej do łożysk i wg logiki powinny one być po przeciwnych stronach łożysk co miski - jednak wszystko jest ok do póki nie wchodzi w grę dolna częśc rury sterowej - ta w której się rozszerza... tak jakby producent nie wziął tego pod uwagę... , obojętnie którą z dwóch podkładek wkładam na dół nie da się poprawnie dopasować łożyska dolnego.
Wiem siara wstyd itd:)
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
k4milw
Kontakt:

Post autor: k4milw »

1. Wyciagasz wszystko i zostawiasz same miski.
2. Wbijasz delikatnie miski tak zeby ich nie uszkodzic.
3. Nabijesz bieznie na rure sterowa w widelcu
4. Wkladasz dolne lozysko i wkladasz widelec tak zeby dobrze sie spasowało.
5.wkladasz gorne lozysko, dajesz klin, przykrywke, taka srebrna cieniutka podkladka, no i potem podkladka/mostek.
6. Nakładasz kapsel i jesli masz gwiazdke wbita to skrecasz najpierw kapslem zeby wyeliminowac luzy a potem moistek skrecasz.

Opis wbijannia sterow, sam tak robilem i dziala. Nie zabardzo rozumiem problemu, opisz go jakos jasniej, moze jakies zdjecia?

Sory za brak polskich znakow, ale mam problemy z klawiatura.

Tak mam stery dartmoor curio białe.
Dxx
Kontakt:

Post autor: Dxx »

Aż tak szczegółowo nie było trzeba:]

Dobra dałem radę, łożyska potraktowałem jakie takie same, a chyba się minimalnie różnią.
Dzięki za szybką reakcje, idziemy jeździć.

Usunąć temat.

Ps: "Nie zabardzo rozumiem" - ja też, czasem coś jest tak banalne że aż trudne :]
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
Zablokowany