Mam taki problem że wyrobiły mi się śruby w tarczy i nie mogę jej za chó.ja odkręcić od piasty . Co robić ??? Wszystkie torxy się w nich ślizgają. pomocy !
Wyrobiły Ci się śruby ?? W którym miejscu.. Ja testowałem - skoro obrobiłeś, to jedynie można próbować na siłę wbić większego (niekiedy działa, bo przy okazji gwint się luzuje).. Jeśli nie zadziała, to obcinanie i gwintowanie.. Żmudna praca..
Spróbuj wbić większego torxa, albo jakiegoś imbusa, ew. wiertarka + malutkie wiertło do metalu i nakurwiasz aż śrubę będzie łatwo wykrecić. Ew. możesz pilnikiem/ brzeszczotem zrobić szpare na śrubokret płaski. Ogólnie jest dużo opcji. I możesz też na śruby popsikać jakimś preparatem co pomaga w odkrecaniu zapieczonych gwintów. Poluzują sie troszke może. Pzdr
chwyc je w coc sa takie klucze na scisk albo francuz albo takie inne nie wiem jak sie one nazywaja i moze odkrecisz a jak nie to zrob szpare natnij na srubie i smigaj plaskim srubokretem
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
ja mialem podobny problem natnij sobie srubki delikatnie jakims brzeszczotem pilkom do metalu i odkrec plaskim srubokretem - pracochlonne ale dziala ...
albo zrób jak mój kumpel rozwierć główkę śrubki wiertłem tak żeby odpadła i było można ściągnąć tarczę a a potem ten kawałek gwintu co będzie wystawał z piasty nłapiesz w kombinery i wykręcasz.