Suport+korby
Suport+korby
Czy ktos moze mi powiedziec czy http://www.allegro.pl/item363036215_pan ... itzer.html mam od razu dwie korby, suport (i nie jest napisane ale jest na obrazku - tarcze) za 209zl?
Czy lepiej tego nie kupowac i wydac 130 na gigapipe i 120 na korby TRUVATIV HUSSEFELT ?
Czy lepiej tego nie kupowac i wydac 130 na gigapipe i 120 na korby TRUVATIV HUSSEFELT ?
Nie wiem jak Hussefelt, ale Howitzer jest do bani. Niby fajny i lozyska na zewnatrz, ale ciezko znalesc klucz do tego suportu (na ktory z reszta zadna inna korba nie pasuje) i korba co chwile sie odkreca. Jak dokrecilem mocno, to przestalo, ale srubka odmowila posluszenstwa i nie da sie odkrecic (a chce zmienic korbe). Co najwazniejsze - przez to odkrecanie sie (a moze i nie) wyrobilo sie albo gniazdo korby, albo wielowypust, albo jedno i drugie i, o ile calosc nie ma luzow bocznych, to korba mozna poruszac gora-dol jakis 1-2 mm (i nie chodzi o normalne obracanie. Zablokowalem kolo, a korba dalej mozna bylo wlasnie o te 1-2mm obracac.).
Ogolnie po pol roku sprawia wrazenie jakby chciala sie rozleciec.
Z mojej strony - Zdecydowanie odradzam. Sa lepsze korby niz ta
Ogolnie po pol roku sprawia wrazenie jakby chciala sie rozleciec.
Z mojej strony - Zdecydowanie odradzam. Sa lepsze korby niz ta

-
- Kontakt:
http://www.dh-zone.com/sprzetownia/rece ... pr&SID=237
Polecam od siebie suport Team Dh i ster dobre Hussfelty na isis. Korbe katuje od 3 lat i w zasadzie widziałą juz wszystko od dropów po racing do teraz streetu. Suport mam ponad 1,5 roku. Siedzi juz w tzreciej ramie ht A smigam ze stalowym blatem MassiveMachine bo standardowy Truvativ Dh z alu łatwo wygiąć i nie jest tak trwały.
Polecam od siebie suport Team Dh i ster dobre Hussfelty na isis. Korbe katuje od 3 lat i w zasadzie widziałą juz wszystko od dropów po racing do teraz streetu. Suport mam ponad 1,5 roku. Siedzi juz w tzreciej ramie ht A smigam ze stalowym blatem MassiveMachine bo standardowy Truvativ Dh z alu łatwo wygiąć i nie jest tak trwały.
adi16 Dobra a szukajka nie działa?
Działa więc jej używamy kolego.
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... ght=chukka
Działa więc jej używamy kolego.
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... ght=chukka
-
- Kontakt:
Ludzie taki temat pojawia sie 3 razy w tygodniu. Wchodzisz na allegro, wpisujesz race face, roox i szukasz. Nowa korba RF kosztuje 200zł na allegro, pakiet RF był za 130zł. Co za żal, nie mozna najpierw poszukać na alle tylko trzeba napisać na dhzonie.
Pakiet howizera ma łożyska zewnetrzne,słabe rozwiązanie - szybko beda trzeszczeć, trzeba bedzie czesto czyścić i ogólnie slaby pomysl tymbardziej że to truvativ.
Pakiet howizera ma łożyska zewnetrzne,słabe rozwiązanie - szybko beda trzeszczeć, trzeba bedzie czesto czyścić i ogólnie slaby pomysl tymbardziej że to truvativ.
dzwońcie pod 0-700 i pytajcie o bolida
A ten, to ja sie chcialem przy okazji spytac czy ine zepsulem przypadkiem suportu.
Bo dostalem howitzera xr i mysle sobie... wyczyszcze go!
Do wody go wsadzac nie chcialem, a ze mialem olej jakis nowy silnikowy o gestosci w80. to zalalem sloik, wsadzilem tam suport i zostawilem na noc krecac nim co jakis czas...
Rano wyjmuje, wycieram i przy lozyskach jakis smar taki rozmiękczony jest, ale mysle to nic. Obracam go czyscze i odpadla mi taka zewnetrzna oslonka lozyska http://img394.imageshack.us/img394/1272/f0113ht9.jpg
Tam pomiedzy nia a lozyskiem byl smar ale sie rozmoczyl i teraz niby to moge wepchnac na swoje miejsce i nawet nie trzeszczy ale no wczesniej nie wypadalo i teraz tak nie wiem :/
Bo dostalem howitzera xr i mysle sobie... wyczyszcze go!
Do wody go wsadzac nie chcialem, a ze mialem olej jakis nowy silnikowy o gestosci w80. to zalalem sloik, wsadzilem tam suport i zostawilem na noc krecac nim co jakis czas...
Rano wyjmuje, wycieram i przy lozyskach jakis smar taki rozmiękczony jest, ale mysle to nic. Obracam go czyscze i odpadla mi taka zewnetrzna oslonka lozyska http://img394.imageshack.us/img394/1272/f0113ht9.jpg
Tam pomiedzy nia a lozyskiem byl smar ale sie rozmoczyl i teraz niby to moge wepchnac na swoje miejsce i nawet nie trzeszczy ale no wczesniej nie wypadalo i teraz tak nie wiem :/
mas1oDostałeś też korby do tego pakietu?
Bo on tylko do korb typu Howitzer pasuje. (takie korby mają wyraźny nadruk "Howitzer")
To co odpadło to zewnętrzna osłona, łozysko widać głębiej, więc nic się nie stało.
Wyczyść to tak jak jest i daj trochę świeżego smaru pod tą uszczelkę (ale jak nie chcesz to nie musisz)
ALE TĄ KĄPIEL OLEJOWĄ TOŚ WYMYŚLIŁ...
Bo on tylko do korb typu Howitzer pasuje. (takie korby mają wyraźny nadruk "Howitzer")
To co odpadło to zewnętrzna osłona, łozysko widać głębiej, więc nic się nie stało.
Wyczyść to tak jak jest i daj trochę świeżego smaru pod tą uszczelkę (ale jak nie chcesz to nie musisz)
ALE TĄ KĄPIEL OLEJOWĄ TOŚ WYMYŚLIŁ...
-
- Kontakt:
NN nie mialem, ale mam kolege który ma i ciągle narzeka. Poza tym ten support ani lekki ani tani, a do tego jeszcze wcale nie jest wytrzymały. A pomysł z olejem dobry, tylko na krótką mete bo łożyska smaruje się gęstym smarem - towotem a olej szybko się wypłucze i nie będzie chronił łożysk przed wodą tak jak zwykly smar 

dzwońcie pod 0-700 i pytajcie o bolida
Sam support jest dobry, o ile ma się wersje TEAM, Wersja XR według producenta jest do All Mountain.
Wcześniej sam miałem XR i powiem, że 2 sezony jeździłem, a super techniki to ja nie mam, jeździłem też w niezłym syfie nie raz, całą zimę więc błoto+sól+śnieg i działał dalej. Teraz zmieniłem ramę i wsadziłem tam wersje TEAM.
Co do korb, to Hussefelty... mam mieszane uczucia, jak się pilnuje żeby korba się nie odkręciła to sama korba jest spoko, jednak jak pojeździ się z odkreęconą, to już jest problem, kilka takich akcji i korba do wyrzucenia. Sam osobiście mam ten problem.
Wcześniej sam miałem XR i powiem, że 2 sezony jeździłem, a super techniki to ja nie mam, jeździłem też w niezłym syfie nie raz, całą zimę więc błoto+sól+śnieg i działał dalej. Teraz zmieniłem ramę i wsadziłem tam wersje TEAM.
Co do korb, to Hussefelty... mam mieszane uczucia, jak się pilnuje żeby korba się nie odkręciła to sama korba jest spoko, jednak jak pojeździ się z odkreęconą, to już jest problem, kilka takich akcji i korba do wyrzucenia. Sam osobiście mam ten problem.