jak zrobic "RYBIE OKO"!!!
jak zrobic "RYBIE OKO"!!!
siema, jak w temacie, chodzi o szerokokątny obiektyw do kamery, wiem ze to sie da jakos zrobic domowym sposobem z wizjera, wie moze ktos z was cos na ten temat?? bo nie chce isc wizjera na darmo kupowac...czekam na normalne odpowiedzi, pozdro
da się zrobić coś takiego ten efekt zastosowano w tym filmie www.parykarze.com koles własnie z wizjera to zrobił ale nie wiem jak ale efekt zajebisty jak go spotkam to go wypytam narka a chyba bardziej opłacało by ci się założyć post na jakims forum poświeconym temu tematowi
qrde , nie wiedziałęm ze taki problem zrobi ten topic, przeciez w filmach rowerowych takie cos uzywaja i tez mam zamiar takiego czegos uzyc, qcor to dotyczy rowerów( nie bezposrednio ale w pewnym stopniu, tłumaczyc nie musze) wiec mysle ze nie sprawi takiego problemu a jak admin moze to niech przeniesie to do działu off topic, dzieki, pozdro , założe temat na innym forum wiec temat end niech spada na dól!!
na początek myślałem, że to topic o Tej Rybie :D
wracając jednak do tematu, otóż rybie oko nie koniecznie mysi być oddzielnym obiektywem. istnieją nakładki, takie jak tele i makro konwertery, powodujące zmianę konta widzenia kamery.
http://www.sonystyle.com/is-bin/INTERSH ... Camcorders
to np. jest oferta sony. poszukaj na stronie producenta swojej kamery, lub na stronach takich firm jak Hama. jeśli masz w radomiu giełdę foto, to jest to mniejsce gdzie możesz znaleźć toc zego szukasz.
wracając jednak do tematu, otóż rybie oko nie koniecznie mysi być oddzielnym obiektywem. istnieją nakładki, takie jak tele i makro konwertery, powodujące zmianę konta widzenia kamery.
http://www.sonystyle.com/is-bin/INTERSH ... Camcorders
to np. jest oferta sony. poszukaj na stronie producenta swojej kamery, lub na stronach takich firm jak Hama. jeśli masz w radomiu giełdę foto, to jest to mniejsce gdzie możesz znaleźć toc zego szukasz.
pozdro
frango
frango
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
kup wizjer szklany my zrobilismy z plastikowego i nie ciekawa jakośc wyszła :/ postaraj sie dostać jak największy i z jedną soczewką z 2 jest za durzy kąt a co to zamocowania musisz jakis taki znaleźć aby sie dobrze na obiektywie opierał najlepiej żebyś wziął ze soba kamere i poprzymirzał, trzeba sie tez odległoscia od obiektywu pobawić żeby dobra ostrość była , dobrze jest w tym celu aby wizjer był z długą tulejka aby ją ewentualnie skrócić {najlepiej czarną w srodku aby sie swiatło nie odbijało) ,a na końiec pozostaje tylko ten badziew jakoś zamocować np na jakiś gumkach. Życze powodzenia
home made rules:)
home made rules:)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=272207
-
- Kontakt: