Marzocchi Dirt Jumper III 2004 130mm-PROBLEM
Marzocchi Dirt Jumper III 2004 130mm-PROBLEM
Witam.
Jestem posiadaczem Dirt Jumper III. Dziś walnąłem w drzewo, gdy obracam kierą w pewnym momencie sie "przycina". Rozebrałem stery i wydaje mi sie ze rura sterowa jest minimalnie krzywa.Tu pojawia sie moje pytanie:
1.Czy można taka rurę wymienić??
2.Czy można tak jeździć??
Jestem posiadaczem Dirt Jumper III. Dziś walnąłem w drzewo, gdy obracam kierą w pewnym momencie sie "przycina". Rozebrałem stery i wydaje mi sie ze rura sterowa jest minimalnie krzywa.Tu pojawia sie moje pytanie:
1.Czy można taka rurę wymienić??
2.Czy można tak jeździć??
Jeździć tak raczej nie polecam bo mozesz głowke albo stery rozwalić. Wymienić sterówke można np. w gregorio ale pewno dużo sobie policzą. Jest też opcja żeby wyprostować to na jakiejś prasie ale wtedy sterówka już pewno nie bedzie miala tych wlasciwosci co przed wypadkiem i moze ponownie sie wygiąc. Opcja trzecia to kupic jakiegoś DJ z rozwalonym dołem i wymienić całą góre (sterówka, korona, golenie)
-
- Kontakt:
ostatnio jakiś gość na allegro sprzedawał goleine górne od dj-a chyba 05... za jeśli się nie mylę 60- 70zł... więc może warto poszukać
SKRADZIONY!!! http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=55611 Dalej bez sprzętu