Amorek do 1300

morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

Spaced pisze:203 to 2 półka. 150 i 180 to single ma.
Hm, a mi sie wydawalo ze niejaki Ddex z tego forum ma Travisa Single 203 mm. No i Kurtis Sorge na takim jezdzi... ;)
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
Mawet
Kontakt:

Post autor: Mawet »

SpacedPrimo tak jak pisze morthias jest wersja 203mm skoku w jednej półce. A po drugie dwópułka to też travis :D
http://mawet.pinkbike.com/album/2010/
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

Spaced dobre w wysokim amorze jest to, że np. łatwiej się wyrywa przód do góry, często mamy więcej prześwitu, rzadziej ale czasem lepsze geo... mi się lepiej jeździ z wyższym niż niższym.

Co do domaina - widziałem, jeździłem trochę i powiem, że praca jest niespecjalna i marcoki pracują lepiej... Poza tym czyta się to i tamto i jednak opinia ludzi na temat domaina nie jest w 100% pozytywna...

Dragon-kr uwierz - miałem po 2 amory z SSV i HSCV i ten 2 system tłumienia pracuje niebo lepiej, więc o wiele wygodniej brać coś lepszego od jurka.

Spaced no i co.. najpierw krytykujesz 666 a teraz mówisz że nie masz nic przeciw... co do USD to chyba wiele osób to myli z HSCV :roll:

Ostatecznie rozmyślałbym nad Travisem i 66 ale bardziej to 2 głównie ze względu na dość oryginalny wygląd (korona, buster) no i troche lepszą pracę. Travis też fajny, ale jakbyś wyjechał z 20cm do 1 - półki to sztywność byłaby... Conajmniej 2x słabsza niż w shiverze = zerowa.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Johnyk
Wyzej przód sprawia, ze rower steruje sie bardziej przez ruch kierownicą. Zmienia to pozycje na taka, ktora mniej obiciąza przednie koło i podwyższa support co wpływa na stabilność na zakretach. Chcesz łatwe podrywanie roweru to wez rame z krótkimi tylnymi widełkami ;)

A krytyka 66 jest bo ten wideł ma pare wad. Jestem perfekcjonistą i po prostu zawsze szukam dziury w całym. To jest dość dobry amor tylke, ze moim zdaniem stare 66 psuły geo jesli chciało sie jezdzic cos innego niz dropy i techniczne/krete trasy FR. W tym momencie nie widze dla siebie jednego w pełni zadowalajacego widła na rynku chociaz licze na bosa (i wygrana w totka :P )
ODPOWIEDZ