Piasta Single speed a blat.

siwiutki
Kontakt:

Piasta Single speed a blat.

Post autor: siwiutki »

Siema,
zakładam nowy temat bo znalezione przez szukaje tematy nie dały mi odpowiedzi na bardzo wazne dla mnie pytanie :P.

Wiec mam problem. Zastanawiam się intensywnie nad kupnem piasty NS coaster ss. I tu nasuwa się moja obawa. Czy jest jakaś możliwość regulacji wolnobiegu? Bo nie wiem czy po prostu nie bedzie krzywo w stosunku do blatu...

Pozdro i z gory dzieki za odpowiedzi :))
~Run for your life!~
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Wolnobiegu/drivera nie. Co innego jakbyś miał Piate na kasete to mozesz zębatke sobie redukcjami ustawić. Ale piasty pod ss maja szerszy korpus wiec i wolnobieg/driver pzresuwa sie na zewnetrza. Żle nie bedzie. A jaką masz rame?
siwiutki
Kontakt:

Post autor: siwiutki »

NS bitch 2005

Bardzo mnie to pytanie męczy jak w takim razie zrobić tak, żeby było prosto i soczyście? I w zasadzie nikt na to pytanie jeszcze mi nie odpowiedział :(

Pozdro i dzięki za odpowiedz
~Run for your life!~
hacker33
Kontakt:

Post autor: hacker33 »

Przychodzi mi do głowy tylko jeden sposób.
Jeżeli wolnobieg "wystaje" ci na zewnątrz, względem koronki. Możesz kupić nowy support który jest dłuższy.
Np. masz 113mm kupujesz 118mm albo 128mm. Wtedy korba (blat) wysuwa ci sie na zewnątrz.
My bike-> http://www.pinkbike.com/photo/1684970/
ODPOWIEDZ