Witam, kupiłem sobie rame cannondale gemini 900 i znalazłem tanie reduktory za 45zł. Co myślicie o nich? Nie mam teraz pieniędzy na całe stery z redukcją, ale jak te nie będą pasować to trudno jakoś będę musiał do zbierać.
Z góry dziękuję za odpowiedzi
powiem Ci, że mam też cannondale obok siebie i z tego co widzę, to miski w nim są głębokie na 1 cal, czyli 25,4mm. Główka jest dosyć cieńka i jak założysz redukcje z takimi krótkimi miskami, to jest opcja, że szybko rozbijesz główkę. Jeżeli już chcesz się bawić w takie tanie rozwiazania, to lepiej niech to zrobi dobry tokarz na odpowiednią wysokośc.
t_jaworze redukcja nie wystaje nad stery,wiec nie ma roznicy.
Do Fsa pig onepointfive zalozylem redukcje i dziala bez zarzutu.Zreszta -jak wyzej-tam sie nie ma co zepsuc.
clear Ale jak mówiłem rozjedzie sobie główkę. Poza tym one są wysokie, bo widać przecież na zdjęciach, że wystaje kołnierz około 1cm, tak więcj sprzęt będzie wyższy o wiele.
Są mega wysokie.
W moich kołnierz ma nie więcej niż 2mm wysokości.
I gdyby nie zintegrowany mostek marcoka to na sterówce nie miałabym miejsca na inny ( przy Juniorze i przyciętej rurze)
zainwestuj w coś lepszego i na pewno lżejszego bo aluminiowe trochę ważą a co dopiero stal....
pozdro!
ja radzę założyć stery na 1.5, ale pod normalny widelec na 1 i 1/8. Kiedyś miałem takie i działało bez zarzutu. Lepiej niż dawać reduktory i stery na 1 i 1/8. Mniejsza szansa ze bedzie się luzowało i trzeszczało. Widziałem takie stery w wawie.
Ogólnie masz rację, jednak takich sterów jest bardzo mało a dobre to już rzadkość ( Chris King i Cane Creek ).
Z tańszych w katalogu widziałem FSA, ale nie mam do nich zaufania i nie widziałem ich w sprzedaży.
ja mam w iron horsie nabite 2 tulejki w główkę... i tak wygląda moja przejściówka... na normalne stery:) wszystko odstaje z dołu na jakieś 2mm jest zamalowane...ja bym wolał zajść do tokarza,żeby Ci takie dorobił i nabił...ale muszą być dość długie...żeby nie uszkodzić główki!!:D
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6438250
Wszystko na sprzedaż
Steel2 może trafiłeś na jakiś zły model. Jak ktoś ma kase to kupuje CK, ale jak nie, to chyba lepiej rozwalić stery, niż ramę niesprawdzonymi przejściówkami z allegro.