Niestety mam problem,moj rower ze stormem wygląda dość "dziwnie" ,ale tez brakuje mu troche skoku,oraz nie ma takiej geo jakiej bym chciał.Dlatego zastanawiam sie czy do mojego roweru bedzie sie opłacała taka zamiana,czy wyjdzie mi to na dobre.daję foto roweru,i powiedzcie mi czy z R1 rower bedzie miał lepsze geo do fr?
Jesli nie jasno sie wysłowiłem to przepraszam,ale jestem troche zirytowany... http://images32.fotosik.pl/277/7adbcb2eb04fbf8b.jpg
z tego co widze to masz 3 wyjścia:
1 mniejszy damper
2 wyższy amor
3 koło 24"
ale wogle DM nie miały zbyt rewelacyjnych geo, gdybys wsadził storma do powiedzmy Fr2 to geo było by spoko
- do fr chyba najprosciej 24" koło władowac. jesli do dh to na dokrecaniu padniesz
- mniejszy damper chyba odpada... przy lataniu skoku nigdy za wiele:) poza tym przy mniejszym damperze koło mogło by sie nie miescic przy max ugięciu ( nie wiem na pewno)
Właściwie to tak jak mówiłem wolał bym od DMa FR2 jest tańszy, łatwo dostosować geo bo już przy 150mm amorkiem jest spoko a praca taka sama. Ja tam nie namawiam ale za cene tego DMa mesz dostać FR2 z manitou 4way
no ale dobijasz go ? skor malo skoku co inneo a skoro kwestia geo to zalezy co komu lezy , wtedy jest sens zmienic a robic plebiscyt na forum co kto uwarza , ty jezdzisz na biku nie inni
ps no i jak ktos napisl popraw lancuch/napinacz , lancuch ma isc nad rolka a nie pod nia bo inaczej to na co ona tam ?...