strajk poczty a paczki

MUSZEL
Kontakt:

strajk poczty a paczki

Post autor: MUSZEL »

Siemka
Chce sie dowiedzieć czy wy też macie problemy z paczkami od poniedziałku (2.06) czli od strajku poczty? Zamówiłem koło i koleś miał wysłać priorytetem w poniedziałek i lipa bo nic nie ma. Napiszcie czy też macie takie problemy i może ktoś sie orientuje kiedy może sie ten strajk skończyć[/quote]
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Kiedy sie skończy to nie wiem ale paczki dochodza z malym tylko opuznieniem a nie jak straszyli kilku tygodniowym. Wysłałem paczke w sobote priorytetem to w piatek (wczoraj) rano "juz" koleś miał.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Bombell ale Ty wyslales paczke przed rozpoczeciem strajku.Po rozpoczeciu strajku przestal dzialac transport wewnetrzny,wiec nadane paczki leza w urzedach.wkurwia mnie to niemilosiernie bo pp i tak nie dziala jak nalezy,a wszyscy tylko wiecej kasy chca.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Bombell
Kontakt:

Uuuu a no chyba że :-/ a takie pytanie na off topie. Jakiego innego kuriera proponujecie bo mam kilka paczek do wysłania? Zawsze korzystałem z Poczty Polskiej i do tej pory zlego słowa nie moge powiedziec. Paczki zawsze docieraly całe, czasami z max 1-2 dniowym opóznieniem.
piotrex
Kontakt:

UPS-zawsze jest na drugi dzien (jak sie nada przed odbiorem paczek przez kuriera-u mnie jeden odbior o 16,drugi o 19),ceny umiarkowane.nie mialem z nimi zadnych problemow-czego nie moge powiedziec o DHLu,Pocztexie,Siodemce czy DPD.
Shawnphono3
Kontakt:

Post autor: Shawnphono3 »

dokładnie, UPS najlepszy bo dhlem czy dpd paczki dochodziły mi jak priorytet w polskiej poczcie.. czyli po 3-4dniach.
dzwońcie pod 0-700 i pytajcie o bolida
Jonasz
Kontakt:

Post autor: Jonasz »

Bombell DPD, UPS takiej zajebistej firmy kurierskiej to jeszcze nigdy nie spotkalem !! Paczka z Krakowa, wysłana w poniedziałek o godzinie 14 jest u mnie w Starachowicach na następny dzień o 10 rano :) Trasa Kraków-Starachowice to 200km do granic miasta. Nie wiem czemu niektórzy mieli problemy z DPD. Ja korzystam z tej firmy juz sporo i ZADNYCH problemow.
P.S Bombell opóźnienie to ó a nie u :)

a odnośnie tematu to do mnie paczka została wysłana w środe(4.06) i do tej pory nie ma...pewnie poczekam jeszcze z tydzień i dojdzie.
http://tiny.pl/4dnn _Shiva+Bitch
http://tiny.pl/l7k9 , http://tiny.pl/4dkg _w akcji
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

prawda jest taka ze zalezy skad i dokad idzie kolo. W nietorych miejscowosciach poczty normalnie funkcjonuja bez strajku. U mnie w miescie niektorzy dyrektorzy placowek i poszczegolnych oddzialow dostali juz wypowiedzenia/wymowienia z pracy. Z tego co wiem cala sprawa ma trafic gdzies do Trybunalu Pracy wiec cholera wie kiedy to sie skonczy. Poczta sama sobie podciela skrzydla i tyle. wiecej straca niz zyskaja ...
n0 ridE n0 fUN
Bombell
Kontakt:

Jonasz Wybacz ;D z poprawin wracam ;D ja mam znajoma która pracuje na poczcie ale cholera jest teraz na urlopie w italii i nie mam z nia kontaktu bo nie wzieła tel a tak to bym sie spytal jak to wygląda u mnie w mieście bo rozumiem, że ten strajk to sprawa indywidualna poszczególnych placówek.
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

Kazda placowka sama decyduje czy strajkuje.

Np w lodzi jest masakra... zreszta co z tego ze mozna nadac paczke skoro stoi rozdzielnia ktora strajkuje , w innych miasta moze byc podobnie , paczka wyjdzie ale po drodze utknie bo ktos strajkuje. Niektore paczki dochodza ale to glownie te nadane przed strajkiem.

Trzeba czekac bo niby dzis maja byc rozmowy , a czy od poniedzialku ruszy wszystko nie wiadomo poki co.

Generalnie brawa dla popierdolonej poczty ktora kolejny raz pozwolila sobie na strajka , widac jak zarzadcy dbaja o ten caly burdel.... powinni zniesc im monopol na listy , dostane po dupie w koncu.
www.mm-foto.pl
NoFuckinName
Kontakt:

Post autor: NoFuckinName »

to troche inne pytanie: jak zrobiłem przelew 2.06 to jest szansa że został on już zaksięgowany ?
Jonasz
Kontakt:

Post autor: Jonasz »

NoFuckinName trudno powiedzieć. Jak strajku nie ma to przelew dochodzi i tak po 4,5 dniach. Najlepiej zapytaj osobę do ktorej przelewałeś kase. 8)
Bombell to zwracam honor ;p jak z poprawin to przywileje obowiązują :wink:
http://tiny.pl/4dnn _Shiva+Bitch
http://tiny.pl/l7k9 , http://tiny.pl/4dkg _w akcji
kalafior
Kontakt:

Post autor: kalafior »

Odradzam wysyłanie paczek przez DHL w tej chwili, ponieważ ze względu na strajk poczty nie nadążają z rozwożeniem paczek. Ja czekam na paczkę (Kraków -> Poznań), która od środy leży na terminalu w Krakowie i generalnie nikt nie wie co się z nią dzieje i mimo złożonych interwencji nie mogę doczekać sie stosownego wyjaśnienia.
piotrex
Kontakt:

kalafior i sie nie doczekasz-DHL nie udziela wyczerpujacych wyjasnien nawet jak poczta nie strajkuje.
mrutbdg
Kontakt:

Post autor: mrutbdg »

dhl jest do dupy... ja czekam teraz na paczke z crc wyslana zostala 2 czerwca... jak myslicie kiedy dojdzie? Bo bez kasku nie bardzo mam jak jezdzic... mieszkam w bydgosczy :S
Demo 8 2010 BoXXer Race
Dxx
Kontakt:

Post autor: Dxx »

W poznaniu wg tv strajk wypada słabo ale nadal czekam na paczkę która została wysłana w poniedziałek ;/
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

Odradzam wysyłanie paczek przez DHL w tej chwili, ponieważ ze względu na strajk poczty nie nadążają z rozwożeniem paczek. Ja czekam na paczkę (Kraków -> Poznań), która od środy leży na terminalu w Krakowie i generalnie nikt nie wie co się z nią dzieje i mimo złożonych interwencji nie mogę doczekać sie stosownego wyjaśnienia.
bo z tego co pamietam dhl korzysta z uslug poczty wiec kolko sie zamyka , generalnie firma dno jak dla mnie...

moze odpuscmy sobie gdybanie o firma kurierskich i zali ile komu lezy paczka za to jak ktos bedzie mial jakies info na temat strajku , to niech pisze bo sporo osob bedzie zainteresowanych
www.mm-foto.pl
kq
Kontakt:

Post autor: kq »

Na allegro jest uruchomione forum i tam dla każdego województwa ludzie opisują sytuację.

Rzeczywiście, nie wszystkie strajkują, ale co z tego że ktoś nada w swoim urzędzie jak następnym etapie przesyłka utkwi na sortowni. U mnie od piątku urząd poczty już działa, odbierałem paczki. Ponoć na Podkarpaciu postraszyli zwolnieniami i ludzie wrócili do pracy.

Po zakończeniu strajku (niezależnie czy będą podwyżki czy nie) to czekają nas podwyżki cen! Każda taka akcja niesie ze sobą reakcję rynku i poczta straci kolejnych dużych klientów. A dla poczty nie ma w tym momencie alternatywy. InPost jest w większych miastach tylko, kurierem się nie opłaca jeśli nie ma się umowy na wysyłkę większej ilości paczek miesięcznie.
wojtec
Kontakt:

Post autor: wojtec »

jestem za tym zeby ludzie w polsce zarabiali wiecej kasy...
ale strajk poczty wkur...a do bolu ... :evil:
Kupie damper dhx 4.0 lub 5.0 dlugosc 222
ODPOWIEDZ