strajk poczty a paczki
-
- Kontakt:
mi doszły nowe pedały i odebrałem je we wtorek bodajże (w pierwszy lub dzień strajku chyba) i podchodzę do okienka, a babka nawija ze poczta nie czynna, to ja do niej że potrzebuje tą paczkę i nic mnie to nie obchodzi, a ona ze mogę do jutra poczekać, ja jej na to że jutro mam zawody i mi jest to potrzebne. poszła do magazynu i po 10 minutach dokulała się do okienka
jednym słowem żal

http://www.allegro.pl/phorum/list.php?f=364 tutaj jest info odnośnie strajków w różnych województwach.
Jak dla mnie ten strajk "wybuchł" w najgorszym czasie... Czekam na ostatnią część do Nicolaia (damper), a będzie szła z Gdańska
Mało tego, spaliłem baterie do telefonu, a ponieważ taka bateria jest niemal nieosiągalna musiałem ją zamówić z drugiegio końca Polski... Jeszcze tydzień bez roweru i mojego telefonu.
Ta sytuacja strajkowa bardzo mnie niezadowala, ale cóż... Nic dziwnego że ludzie chcą zarabiać więcej. Poczta mogła przybrać inną formę strajku, taką żeby "lud" mniej ucierpiał, a rząd mocno ją odczuł...
Jak dla mnie ten strajk "wybuchł" w najgorszym czasie... Czekam na ostatnią część do Nicolaia (damper), a będzie szła z Gdańska

Ta sytuacja strajkowa bardzo mnie niezadowala, ale cóż... Nic dziwnego że ludzie chcą zarabiać więcej. Poczta mogła przybrać inną formę strajku, taką żeby "lud" mniej ucierpiał, a rząd mocno ją odczuł...
gg: 4709451
wookie85 pisze:Za strajk odpowiedzialny jest zarzad poczty , nie pracownicy w placowkach , wiec moze trzeba by miec dla tych szarych pracownikow troche wyrozumialosci czasiem ?...
Czy przypadkiem upadłeś ostatnio na głowę?
W jaki sposób zarząd jest winny bo nie daje podwyżek? - a czego ma dawać jak płaci tym starym babom na pocztach za to ze 10 minut przed oficjalnym zamknięciem albo nic nie da się załatwić albo zamknięte już. Listonoszom więcej? ZA CO? za zostawienie w skrzynce aviso, a nie zadzwonienie domofonem czy może ktoś paczkę odbierze od razu. Czy może sortowniom spedycji i logistyce się podwyżki należą za to, że paczta priorytetowa, która powinna iść max 3 dni (nie pamiętam ile jest w regulaminie) idzie czasem ponad tydzień???
Poza tym strajk jest przez " szarych pracowników " i przez władze związków zawodowych które są wybierane oraz wspierane przez tychże pracowników.
Zarząd też leci w kule prawda i bierze za to dobre pieniądze, zamiast ganiać pracowników i ciąć po ich kasie
Mamy wolny rynek i jak się zarobki nie podobają to wyp*******ć i szukać roboty gdzie indziej!
Zarzad jest odpowiedzialny , jak w kazdej firmie , czemi ? Bo rola zarzadu jest dopilnowanie aby nie bylo zastoju w pracy np. aby bylo nalezycie wykonania itd itp. Jesli zarzad dopuszcza do strajku , a on z dnia na dzien sie nie robi , bo wiadomo ze wczesniej zarzad wie co sie szykuje , tzn ze gowno robi , kladzie lache i ma to gdzies. W kwestii zarzadu jest aby nie dopuscic do strajku bo w koncu powinni dbac o klient , pracowanik ma prawo do strajku , tak jak i inne , a jesli zarzad tak dziala opieszale , przypomnijmy strajk zaczal sie w poniedzialek , rozmowy zarzadu ze strajkujacymi dopiero w piatek , to kogos chyba tu popierdolilo. Najwyaznie maja w dupe te milionowe straty i swoich klientow.
A wiec jak napisalem , odpowiedzialnosc za strajk ponosi zarzad poczty, nie szary pracownik w sortowni.
Kwestia podwyzek to co innego , skad wiesz ze tylko o to walcza ? Poza tym w kazdej firmie powinny byc podwyzyki , wiekszosc jednak tnie ile wlezie i wykorzystuje pracownika a pozniej dziwi sie ze ten strajkuje jak wszystko w kolo drozeje z dnia na dzien prawie ze.
A wiec jak napisalem , odpowiedzialnosc za strajk ponosi zarzad poczty, nie szary pracownik w sortowni.
Kwestia podwyzek to co innego , skad wiesz ze tylko o to walcza ? Poza tym w kazdej firmie powinny byc podwyzyki , wiekszosc jednak tnie ile wlezie i wykorzystuje pracownika a pozniej dziwi sie ze ten strajkuje jak wszystko w kolo drozeje z dnia na dzien prawie ze.
www.mm-foto.pl
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
kurcze czekam juz na paczke wyslana poczetexem juz tydzien!! ej no sorry ile mozna czekac na zasrana paczke!aha no i jeszcze wyslalem kolesiowi paczke priorytetowa w ten sam dzien co koles dla mnie pcoztexem wysylal no i nawet mi wczoraj kasa doszla za ta paczke a paczka poczztexem jeszcze nie doszla. nie no to jest paranoja . nygusy je**ne. aha no i jak ktos wie to niech powie kiedy skoncza strajkowac://
Mam pytanie. Czy doszła komus paczka lub czy ktos czeka na paczkę w okresie strajku? Jaki może być okres oczekiwania na dojście paczki z Gdańska do Katowic? Naprawdę jest to dla mnie bardzo ważne, ponieważ właśnie dzisiaj (10.06.08r) koleś wysłał mi z Gdańska damper i pilnie muszę go mieć do max 20.06.08r... Jeżeli nie dojdzie do tego czasu to plany wakacujne legną w gruzach... Czy jest możliwość dowiedzenia się gdzie aktualnie znajduje się paczka (jak nie dojdzie do 18 toew. bym po nią pojechał nawet na drugi koniec Polski...) Bardzo proszę o opinię/porade jaka jest szansa że paczka dojdzie na czas 

gg: 4709451
wookie85 pisze:
pocztex tez strajk , tak czy owak jak wszystko ruszy polecam KAZDEMU napisac reklamacje , zawalic ich papierem , niech teraz maja co robic , nie dostarczaja w terminie - zwrot kosztow wysylki , przynajmniej probowac
Tylko uważajcie z tymi reklamacjami... Bo szarzy zwykli pracownicy znowu zaczną strajkować bo tyle pracy mają, a podwyżki jednak za małe...

-
- Kontakt:
co do roszczeń o odszkodowania i innych roszczeń polecam rozdział 5 
http://www.dalnet.pl/D20031188Lj.pdf

http://www.dalnet.pl/D20031188Lj.pdf