Norbert, chciałbym mieć DSLa jak Ty.. Chyba do firmy sobie teraz zamówię, bo raczej tutaj przez większość dnia przebywam..
Chciałem chłopakom "dobrze" to widzisz. Nie wiem, czy to niewiedza, czy po porostu "pijawkowe" praktyki.. ?? 37 osób zassało - Aktualnie 2 seedują.. Ehh
Teraz duzy skok jest w necie wiec to w sumie drogo nie wychodzi. Tyle samo 2-3 lata temu kosztował 1mbps (lekko ponad 100zl/ miech a teraz w cenie telefon jeszcze dochodzi i jak chcesz to tez TV).
A co do ludzi to sporo osób nie ma zielonego pojecia o torrentach ale wiesz taka rodzima "zaleta" ze w dupie mamy blizniego. Ja dlatego uwazam, ze kazdy torrent powinien mieć ratio albo system pktowy (seedujesz iles czasu a nie iles KB bo czasem wiadomo trudno to utrzymać). Ja i tak plików z torrenta nie wywalam jak nie sa rarowane bo nic mnie to nie kosztuje. Pauzuje tylko jak mi net spowalniaja.
Spaced ile srednio trzymasz jednego torrenta? i jakie masz uplodowe transfery? Bo ja juz wsieklizny dostaje na tym eb ... notorycznie ponizesz 20KB/s upload, na mininovej czy np torrenty.org nie mam problemu z uploadem na poziomie 500/600 KB/s.
A co do tego zeby ratio bylo wszedzie, to by sie przydalo :/ szczegolnie na torrenty.org gdzie notorycznie wiekszosc osob ssie tylko
mar3k jak nowy torrent jest (vide. First/seasons/kranked) to upload 1.5MB/s wychodzi. Teraz jest tak 5-10KB/s ale to kwestia tego, ze to dobry tracker i wszyscy uploadują Torrenty wartosciowe staram sie trzymać koło tygodnia. Chyba, ze jest spakowany rarem i brakuje miejsca na dysku.