praca na wakacje

kamilbikeboy
Kontakt:

praca na wakacje

Post autor: kamilbikeboy »

witam!! zastanawiam się nad praca na wakcje poniewaz chcialbym "ulepszyc" swoj rower. czy w wieku 15 lat znajdzie sie jakas praca dla mnie?? oprocz roznoszenia ulotek.dzieki z gory
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Budowa, gdzieś w ogrodnictwie na szklarniach czy coś, zbiory owoców np. truskawki itp, w mieście to ulotki chyba tylko, albo składanie długopisów ;D może jak jesteś wysoki to ktoś cie na ciemno przyjmie do budki z hotdogami czy cos takiego. Rusz głową a napewno coś znajdziesz nawet w takim wieku.
mrutbdg
Kontakt:

Post autor: mrutbdg »

jak masz 15 lat nie moga Cie legalnie nigdzie zatrudnic (od 16 mozna) wiec jedynie na czarno robic ale wtedy jest ryzyko ze Cie wychujaja... najlepsza kasa jest podobno na budowach (sam chce tam sprobowac tylko ze mam 18) zbior owocow tez powinien byc calkiem calkiem bo brakuje ludzi do tego ale bys musial gdzies zapewne dojezdzac... jako kelner, barman nie dasz rady raczej nic znalezc ew moze pomagac w kuchni w jakiejs restauracji, oczywiscie zostaja tez niesmiertelne ulotki (80zl za dzien mialem ale tylko w weekendy) wiec wystarczy sie rozejec i poszukac czegos co Ci najbardziej bedzie odpowiadalo ;]
Demo 8 2010 BoXXer Race
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

mrutbdg pisze:najlepsza kasa jest podobno na budowach
4-6zł (oczywiście na czarno) u mnie w mieście około a na śmerć można sie narobić w taki upał. Ja akurat mam o tyle dobrze, że mam swoich "znajomych" majstrów u których już robiłem i wiem, że są uczciwi. Nie raz pizze nam zamówi do jedzenia czy picie przywiesie. Ale pierwszy raz zawsze najgorszy że tak powiem :)
mrutbdg
Kontakt:

Post autor: mrutbdg »

u mnie w miescie kumpel robil i mu dali 12zl za godzine ;] wiec to zalezy pewnie od miasta...
Demo 8 2010 BoXXer Race
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

Ale raz że praca na budowie raczej lekka nie jest, dwa że to nie ten wiek.
Ja w tym wieku to robiłem za pomocnika przy elektryce, czasem przy zbiórce chmielu
Skyline GT
Kontakt:

Post autor: Skyline GT »

Ja też mam 15 lat i idę na wakację do hurtowni :) ale powinno coś dla Ciebie znaleźć :)
Frrytkiii
kamilbikeboy
Kontakt:

Post autor: kamilbikeboy »

oczywiscie zostaja tez niesmiertelne ulotki (80zl za dzien mialem ale tylko w weekendy)mrutbdg ale ile godzin roznosiles?
i czy godziny zaleza od tego kto mi daje prace czy jak?
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

na budowie z tym wiekiem nie ma szans , to raz , dwa 4-6 zl toplaca za nic nie robienie , za sprzatanie i noszenie , fachowiec , no ktos z doswiadczeniem zaraz 4 razy tyle , to nie ten czasy gdzie wyzysk na budowie , chyba ze ktos sie daje , to gratuluje

popytaj w hufcu pracy ktory dziala w wakacje glownie ewentualnie tym podobne organizacje
www.mm-foto.pl
owczar
Kontakt:

Post autor: owczar »

Naucz się pisać strony w php, perlu, html, flashu, Open Lashlo? czy jeszcze jakiegoś innego wynalazku... Robota lekka firmy za strony płacą dobrze i zarobisz na 2 projektach tyle co w na budowie w 2 miesiące tyrając - od razu mówię nie wiem ile dają na budowie i wszystko zależy czy dasz się wyrolować przy stronie.

Wiek w tym przypadku nie jest żadnym problemem, trzeba tylko dobrze się zakręcić. Nie pisz tylko że nie umiesz... jeśli nie umiesz to się nauczysz, kwestia czy będziesz chciał.
jozekrj
Kontakt:

Post autor: jozekrj »

w mojej firmie (budowlana a dokładniej renowacja zabytków) dla osoby poczatkujacej z przyłuczeniem na sztukatora to na poczatek jest 1800 na reke ale to nie jest praca wakacyjna
http://www.s-cam.pl/
wookie85
Kontakt:

owczar to po co mowisz ze 2 projekty tyle co na budowie skoro nie wiesz ile na budowie lol

to nie tak proste nauczyc sie na wakacje robic stronki , duuuzo konkurencji z doswiadczeniem a i ceny za projekty duze nie sa dla takich osob poczatkujacych , nie mowiac o tym zeby takie zalapac
www.mm-foto.pl
owczar
Kontakt:

Post autor: owczar »

wookie85 pisze:owczar to po co mowisz ze 2 projekty tyle co na budowie skoro nie wiesz ile na budowie lol
Bo nie wierzę, że na budowie na stanowisku: przynieś wynieś pozamiataj w 2 miesiące da się zarobić więcej niż 5tys zł. Nie będę się rozwodził jak gdzie i za ile bo to nie tutorial jak zarobić tylko podrzucanie pomysłów czym można się zająć.

wookie85 z twoim podejściem, że trudno, że bez doświadczenia to tylko się powiesić albo załamać ręce i czekać na mannę z nieba. Bez urazy, ale takie jest podejście większości w tym kraju... Może dlatego jest tutaj tak jak każdy widzi.

Z innych opcji idź na truskawki :) podobno płacą 100-150 zł za dzień, a ludzi potrzebują, tylko że to robota na krócej
wookie85
Kontakt:

o widzisz truskawki sa sensowne :) odrazu myslisz ;p

widzisz ja mam tyle lat ile mam i poprostu widze jak to wyglada , wiec chce oszczedzi komus czasu ktory straci na te tutki a pozniej dupa blada , wedlug mnie twoj przyklad byl nie trafiony

5 kafli za 2 miechy hmm to 3-4 male projekty , ocenia wedlug tego co znajomy mowil , nie latwo bedzie znalesc chetnego ktory to zleci , jest masakryczna ilosc studentow robiacych takie rzeczy poprostu

i blagam cie skoro mowisz o pracy na budowie nie pisz ze to praca w stylu przynies/wynies pozamiataj , malo kto takich nierobow zatrudnia bo to nie oplacalne ;]
www.mm-foto.pl
ADDyFG
Kontakt:

Post autor: ADDyFG »

tak jak wyzej- budowa w tym wieku to smierc, nie tylko ze sie zarobisz i dola bedziesz mial<pomijajac zwalke po powrocie do domu> to 'stare' cwaniaki beda cie wykorzystywali do najgorszych prac, i najciezszych naturalnie...
owczar pisze:nie wierze, ze w 2 miesiące da się zarobić więcej niż 5tys zł
- i masz racje owczar:P pracuje w firmie budowlanej zatrudniajacej okolo120 pracownikow fizycznych <ja w biurze na szczescie> i przez rece przechodza mi BZ'y - brygadzisci z dodatkiem brygadzistowskim wys150-200ziko i w dobrym miesiacu z premiami maja 2200-2400brutto maks, jak ktos sie przyjmie na wakacje to mysle ze maks 1800zl brutto wyciagnie na poczatek i to naprawde przy dobrych ekhm ...''wiatrach'' :oops:

-bardziej bym po hurtowniach spozywczych sie zakrecil, dostawcach na[pojow, lodow- bo tam we wakacjie maja zap...
http://img165.imageshack.us/img165/2029/beztytuuwm8.png
ODPOWIEDZ