[MYŚLENICE] Dainese Downhill Cup 15 czerwiec 08

inq
Kontakt:

[MYŚLENICE] Dainese Downhill Cup 15 czerwiec 08

Post autor: inq »

Własnie wyczytałem na stronce groobera ze:
Już za 2 tygodnie kolejna z edycji Dainese Downhill Cup 2008, i przy tej okazji mamy ważną informację odnośnie trasy na której zostaną rozegrane zawody. Jak to zwykle w Polsce bywa nic nie przychodzi łatwo i tak było i tym razem. Zgody na nową trasę nie wyraziło nadleśnictwo po przykrych przejściach z organizatorem poprzedniej imprezy ,który zostawił po sobie kupę nie posprzątanych śmieci. Efekt tego taki że nowa trasa to niestety bardzo odległa przyszłość a ścigać możemy się tylko na już istniejącej trasie przy 4-o osobowym wyciągu. Oczywiście poprawimy wszystkie skocznie i postaramy sie maksymalnie pozmieniać to co już tam jest, więc jadąc pierwszy raz uważajcie na niespodzianki. Wkrótce więcej informacji
Co o tym myslicie ? w sumie nie wiem jak miala wygladac ta nowa traska ale szkoda ze nie wypalilo.
moguai
Kontakt:

Post autor: moguai »

Nie wiem jak wyglądała stara ale sie chciałbym wybrać i mam pytanie nie wiecie jak z planem imprezy jak z zapisami?
2 Kółka 1 Pasja
nikifor
Kontakt:

Post autor: nikifor »

ja natomiast chciałbym prosić jakąś dobrą duszę o pomoc w dostaniu się na zawody, oczywiście nie za darmo:) najlepiej jakby ktoś w niedzielę rano się wybierał. tak rano rano. albo w sobotę i miał do udostępnienia nocleg :mrgreen:

dojazd z krakowa:) zapomnialem dodać
swiechu56
Kontakt:

Post autor: swiechu56 »

Dzisiaj byłem na chełmie i jechałem traską z zawodów z 27.04 i powiem tyle. Syf!!!! Trasa jest tak zniszczona po poprzednich zawodach że szkoda gadać to tego ziemia jest ubita jak beton :/ Jak nie robią nowej trasy :x to mają duuużo roboty niestety ze starą :/
http://swiechu.pinkbike.com/
Naczo
Kontakt:

Post autor: Naczo »

swiechu56
Kontakt:

Post autor: swiechu56 »

Mam nadzieje że organizatorzy zrobią kategorie hobby junior
http://swiechu.pinkbike.com/
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

wątpie...

gdzieby ta trasa nie było to się wpadnie, ale byłem tydzień temu w myślonach i faktycznie trasa contestowa to tragedia, ale to dlatego ze ludzie nie pofrafią sie na niej utrzymać i na dobrą sprawe to znajdzie się linia na przestrał przez las którą sobie ktoś wyznaczył :| do tego kupa kamieni...poprostu potrzebne są taśmy :]
http://dhcyc.pinkbike.com
inq
Kontakt:

''trasa zostanie delikatnie zmodyfikowana'' no to troche lipnie
karolinadh
Kontakt:

Post autor: karolinadh »

chcielismy zrobic nowa trase, projekt tez juz był przygotowany, ale wszedzie nas blokują, przede wszystkim problem tkwi w nadleśnictwie oraz właściecielach wyciągu którzy nas delikatnie mówiąc zlewaja. To jest właśnie Polska. :evil:
http://karola.pinkbike.com/
inq
Kontakt:

fuck, przynajmijej by sie trasa troche roznila od contestowej, pare innych zakretow itd.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

karolinadh a jak to z ta trasa jest do końca bo z tego co pamietam to coś robliście już na niej. To bedzie tak, ze trasy w ogóle nie ma? Czy po prostu nie jest legalna i na zawodach jej nie bedzie?
inq
Kontakt:

własnie, gdzie ona dokladnie jest (jezeli jest) to by trzeba przynajmiej raz zjechac
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

jedzie ktoś z Bytomia :P koza prawie gotowa ino rama przyjdzie i trzeba coś pojeździć :)

A nowa trasa coś pamiętam miała być wypas z drugiej strony, dłuższa i wytrzymałościowa..... Szkoda że nie powstanie :(
karolinadh
Kontakt:

nowej trasy tej co mielismy robic nie ma, jest kilka odcinków, ale to sa głównie odcinki należące do starej pucharowej. Nie mamy motywacji zeby robic trase na której nie odbeda sie nigdy zawody i przez która mozemy miec kłopoty z nadleśnictwem, pozatym nie bedziemy z własnej kieszeni wydawac kasy na jej zrobienie, pieniądze miał zapewnic ecosport.
Natomiast dla tych którzy w myślenicach nigdy nie byli lub byli a jeździli tylko po trasie zawodów: jest kilka tras legalnych badź nie: - stara pucharowa z czasów noki, - dunina, - mandaryna, -eferka , - zielony szlak, czyli jest gdzie pojeździć
polecam mandaryne, niepozorna ale na niej wychodzą braki w technice :lol:
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

karolinadh pisze:mandaryna,

Która to :) ??
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

tras w Myślonach dostatek tylko częściowo pozarastane i zaniedbane.

Mandaryna to taka traska ( stara) uciekająca zaraz ze szczytu pod wyciąg jedynkę. Trzeba bacznie zerkac pod nogi jak sie na wyciągu jedzie bo widac spore odcinki mandarynki.

Snickers,Contesty,Dunienek,Nokia,Ambonka,Mandarynka,Zielony szlak...jest tego troszkę tylko że nie ma na czym skakać praktycznie,wszytko na kole sie jedzie i nudą podaje po pewnym czasie :)
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
karolinadh
Kontakt:

sa nowe 3 hopki w wąwozie, trzeba tylko to ostatnia poprawić, troche powiększyć i przebudowac zeby nie wybijałą tak w góre. No i jest hopka na ściance, heh, dla tych co maja technike zeby ja skoczyc :) i jeszcze kilka inncyh hop sie znajdzie

Schodku, a co z Krynica? Mieliście tam robic trasy, jaworzyna ma najwiekszy potencjał na miare pucharu świata
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

karolinadh fajnie mi sie jezdzi po tych traskach ale hopki to w wiekszosci same wybicia i brakuje płynnych przeszkód poza trasa nową pucharową. To najbardziej chyba sprawia, ze czasem mam ochote śmignąć gdzieś dalej chociaż bardzo lubie Myślony.
pepikDH^
Kontakt:

Post autor: pepikDH^ »

szykuje sie niezłe taplanko w błotku jak tak będzie padało do niedzieli a podobno tak ma być wg.przepowiadaczy pogody:p
ODPOWIEDZ