Czy można z technicznego punktu widzenia tak. Ale o zawodowym dh to mozesz zapomnieć bo sie na śmierć zapedałujesz albo z miejsca nie ruszysz. W Fr to jak kto woli, idąć w strone slopa to jak najbardziej SS wskazane, w bardziej typowym fr to raczej tez można sie zapedałować na śmierć albo z miejsca nie ruszyć. Ale sa i tacy co tak jeźdża.
sigle-speed w dh- wydaje mi sie ze to zalezy od twojego skilla, jak jestes poczatkujacy to pewnie i tak na tasach konkretniejszych nie bedziesz dokrecal bradzo, ale jak juz troche jezdzisz to nie ma sensu wiekszego na singlu
jam mam ss tylko ze ja mieszkam aktualnie w wrocku i tu znam jedna traske na ktora to wystarczy jak masz brdzo ktotka trase to spoko, ale jednak na na dlugich traskach poprostu ci bedzie brakowac tych przlozen
w awaryjnej sytuacji możesz mieć ss a nawet kompletnie zdjąć łańcuch, zdarzyło mi się kilka razy że bez napędu śmigałem i spokojnie się udaje. Można się nawet nauczyć płynności jazdy i szanowania prędkości
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
w ciagu tygodnia jeszcze ? jak pierdolne o cos to zlamie , po to wlasnie jest zeby przerzutki nie rozjebac , od samej jazdy jeszcze zadnego nie uwalilem
Z technicznego punktu widzenia da się - potrzeba tylko reduktora (albo piasty pod singla) i odpowiedniego napinacza w miejsce przerzutki.
Z punktu widzenia jazdy, sam sobie odpowiedz - ustal sobie przełożenie, które Ci najbardziej pasuje i objedź swoje trasy ani razu nie sięgając do manetki (przesuń ją sobie na kierownicy, albo coś). Zobaczysz, jak to jest.
o lol on nie płacze czy ty jestes jakis dziwny nie każdy lubi sobie kupowac hak za trzy dychy co 2 3 miechy. a co do ss w dh no to jak chcesz ja bym osobiście wolał z przełożeniem bo tak jak pisali możesz sie zajechac jak bedziesz musial dokręcac
Schodek hehe znam ten bol :P mi sie w spindlerowym na samym poczatku trasy naped rozkraczyl, piasta mi sie zblokowala na bebenku wiec sciagnelem lancuch i wrzucilem do plecaka przez pewien czas dotrzymywalem tempa kuzynowi ale pozniej mi uciekl :P. jak nie mialem napedu to staralem sie jak najmniej hamowac